

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه، ۸ عقرب از روسیه خواست تصمیم خود برای خروج از توافق انتقال غلات اوکراین از دریای سیا به میانجیگری سازمان ملل را لغو کند.
آقای بورل در صفحه توییتر خود نوشت که این اقدام مسکو تلاشها برای کاهش بحران جهانی غذا را تضعیف میکند.
به گفته او تصمیم روسیه برای تعلیق مشارکت در توافق دریای سیاه، مسیر اصلی صادرات غلات و کودهای شیمیایی مورد نیاز برای مقابله با بحران جهانی غذایی ناشی از جنگ این کشور علیه اوکراین را به خطر میاندازد و به همین دلیل اتحادیه اروپا خواهان لغو این تصمیم است.
روز شنبه، جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده این اقدام را " ظالمانه" خواند و گفت که این تصمیم باعث افزایش گرسنگی خواهد شد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا نیز مسکو را به سلاحسازی مواد غذایی متهم کرد.
سفیر روسیه در واشنگتن روز یکشنبه این اظهارات مقامات ایالات متحده را "ظالمانه" و نادرست خواند.
روسیه اعلام کرد که در واکنش به حملات پهبادهای اوکراینی به ناوگان خود در کریمه، قرارداد صادرات غلات اوکراین از بنادر دریای سیاه را به تعلیق درآورده است.
وزارت دفاع روسیه گفته است که روز شنبه، اوکراین با ۱۶ پهباد به ناوگان دریای سیاه در در نزدیکی سواستوپول در شبهجزیره کریمه حمله کرد و "متخصصان" نیروی دریایی بریتانیا در راستای هماهنگ کردن این حمله "تروریستی" کمک کردهاند.
بریتانیا این ادعا را رد کرده است.