بریتانیا و امریکا بار دیگر نسبت به تهدیدات سایبری چین هشدار دادند

رئيس سایبری ملی امریکا نسبت به تهدیدات سایبری چین هشدار داد و ظرفیت بیجینگ در این حوزه را «خرابکارانه» خواند. هم‌زمان، رئيس ستاد ارتباطات دولت بریتانیا نیز گفت چین یک خطر واقعی و فزاینده سایبری برای لندن است. چین این اتهامات را رد کرده است.

ان کیست باتلر، رئیس ستاد ارتباطات دولت بریتانیا در نشستی در شهر بیرمنگام گفت که اقدامات بی‌ثبات‌کننده چین هنجارهای بین‌المللی را تهدید می‌کند و پاسخ دادن به فعالیت‌های سایبری بیجینگ از اولویت‌های اداره تحت ریاست او است.

پیشتر نخست‌وزیر بریتانیا گفت که این کشور با تهدیداتی از سوی دولت‌های «خودکامه» مانند روسیه، ایران، کوریای شمالی و چین مواجه است. هم‌زمان دادستان‌های بریتانیا سه مرد را به همکاری با استخبارات خارجی هانگ کانگ در بریتانیا متهم کرده‌اند.

بریتانیا روز سه‌شنبه اعلام کرد که سفیر چین را احضار کرده و گفته است که حملات سایبری و گزارش‌های مربوط به جاسوسی قابل قبول نیست.

خانم باتلر با تکرار سخنان ریشی سونک، گفت که سال‌های پیش‌رو خطرناک و تحول‌آفرین خواهد بود. او تصریح کرد که روسیه و ایران تهدیدی فوری‌اند اما چنین یک چالش «دوران‌ساز» است.

هم‌زمان، هری کوکر، رئیس سایبری ملی امریکا در این نشست گفت هکرهای نظامی چینی در حال دور زدن اقدامات دفاعی امریکا و هدف قرار دادن منافع این کشور در یک «مقیاس بی‌سابقه» اند.

او احتمال داد که در یک سناریوی بحران یا درگیری احتمالی، چین می‌تواند با استفاده از قابلیت‌های سایبری خود، دست به خرابکاری زیرساخت‌های غیرنظامی امریکا بزند و از اقدامات نظامی واشنگتن جلوگیری کند.

مقام‌های ایالات متحده ماه گذشته از یک حمله جاسوسی سایبری موسوم به «ولت تایفون» خبر دادند که در آن هکرهای چینی با استفاده از یک شبکه گسترده کمپیوترها و سرورهای شخصی در معرض خطر به ده‌ها سازمان زیرساخت حیاتی امریکا نفوذ کردند.

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت «ولت تایفون» ارتباطی با دولت این کشور ندارد.

کریستوفر رای، رئیس اف‌بی‌آی، اظهار داشت که این موضوع با هدف گسترده‌تر چین برای بازدارندگی ایالات متحده از فاع از تایوان مرتبط است.

بازداشت افراد متهم به جاسوسی چین و همچنین اتهاماتی مبنی‌بر اینکه هکرهای تحت حمایت چین داده‌های سازمان نظارت بر انتخابات بریتانیا را سرقت و این روند را ترصد کرده‌اند، منجر به افزایش تنش‌ها در روابط لندن و بیجینگ شده است.

ریشی سوناک ماه گذشته گفت که عوامل وابسته به حکومت چین «کارزارهای سایبری مخرب» را علیه قانونگذاران بریتانیایی راه‌اندازی کرده‌اند. رسانه‌های بریتانیایی نیز به نقل از منابع دولتی گزارش دادند که چین پشت هک سیستم پرداخت‌ نیروهای مسلح بریتانیا بوده است.

بیجینگ این اتهامات را تکذیب کرد و پوچ خواند.