سه سال پس از تسلط طالبان بر افغانستان، شماری از خبرنگاران زن در رسانههای داخلی با وجود فشارهای گسترده این گروه، همچنان به فعالیت خود ادامه دادهاند.
با ورود دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷ به کاخ سفید، سیاست خارجی ایالات متحده دستخوش تغییرات مهم و اساسی شد.
با سقوط کابل در پانزدهم آگست ۲۰۲۱، جنگ روانی گروه طالبان که نقش عمدهای در سقوط دولت جمهوری اسلامی افغانستان داشت، وارد مرحله جدیدی شد.
در سومین سال حاکمیت طالبان بر افغانستان، شاهد تراکم بحران هستیم. دامنه بحران سیاسی، حقوق بشری و اقتصادی امسال نسبت به دو سال گذشته عمیقتر و وسیعتر شده است.
جنگ ۲۰ ساله افغانستان در فاصله سقوط و بازگشت طالبان، هم برای نیروهای دولتی و هم مخالفانشان تلفات سنگین انسانی داشت. بر اساس اطلاعات موجود، از میزان ۱۳۸۰ تا اسد ۱۴۰۰، بیش از ۸۶ هزار سرباز، مامور استخباراتی و نیروهای محلی حامی دولت کشته شده و ۱۱۱ هزار و ۴۸۷ نفر زخمی شدند.
در سه سال پسین که طالبان قدرت سیاسی را مصادره کردند، روشنفکران و روشنگران افغانستان روزگار تلخی را پشت سر گذاشتند. غم نان از یکسو و غم آوارگی از سوی دیگر زندگی بر روشنگران افغانستان را تیره و تار گردانید.
در سومین سال غصب دولت افغانستان، استراتژی طالبان برای به رسمیت شناختهشدن به عنوان یک «دولت مشروع» و عادی و نه یک «گروه تروریست انتحاری» به نتیجه نرسیده است.
شیخ حسینه، نخستوزیر ۷۶ ساله سابق بنگلادش که دوشنبه، ۱۵ اسد، از سمتش استعفا داد و از این کشور فرار کرد، با ۱۵ سال حکمرانی پیوسته و یک دوره پنج ساله مجزا، رکورددار بیشترین دوران نخستوزیری در تاریخ بنگلادش و جهان است. او تجربه زندان، مهاجرت اجباری و ترور نزدیکانش را هم داشته است.
کانورسیشن در مطلبی، به تحلیل بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس پرداخت که بیش از رویدادی صرفا ورزشی، به صحنهای از نمایش مناسبات پیچیده ژئوپلیتیک جهانی تبدیل شده است. این دوره بازتابدهنده تنشها و چالشهای عمیق موجود در عرصه بینالملل است.
نزدیک به سه سال از تسلط دوباره طالبان به قدرت میگذرد. در آستانه سومین سال تسلط این گروه بر افغانستان، سازمان بینالمللی مهاجرت گزارش داد که هشت میلیون شهروند افغانستان در چند سال اخیر مجبور شدهاند کشور را ترک کنند.
در دنیایی که برابری جنسیتی یکی از مهمترین مباحث روز است، همچنان تفاوتهای قابل توجهی در تجربیات جنسی زنان و مردان دیده میشود.
وزیر خارجه طالبان در سومین سال به قدرت رسیدن این گروه اعتراف کرد که سیاستهایشان در مورد زنان یکی از موانع عمده به رسمیت شناختن حکومت طالبان است. در سه سال گذشته، حقوق زنان و دختران در صدر خواستهای کشورهای عمده به ویژه غربی از این گروه بوده است.
اطلاعات اختصاصی رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد که جمهوری اسلامی با پیگیری چند پروژه همزمان، همچنان فعالانه در حال ادامه و تکمیل برنامه ساخت تسلیحات هستهای خود است.