روسیه به امریکا: باید صحبت کنیم اما در مورد همه چیز، از جمله اوکراین

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه، اول سرطان، گفت که روسیه نیاز مبرمی به مذاکرات امنیتی با ایالات متحده می‌بیند، اما این مذاکرات باید «جامع» باشد و موضوع اوکراین را نیز در برگیرد.

او گفت: «انبوهی از مشکلات حل نشده مانده، بنابراین ما خواهان گفت‌وگو هستیم، اما این گفت‌وگو باید گفت‌وگویی فراگیر و گسترده باشد که شامل همه مسایل، از جمله ابعاد کنونی درگیری اوکراین و دخالت مستقیم ایالات متحده در این درگیری شود.»

امریکا این اتهام روسیه را رد می‌کند که با مسلح کردن اوکراین به تسلیحات جنگی با هدف تحمیل شکستی استراتژیک به روسیه، به‌طور مستقیم در جنگ اوکراین درگیر شده است. واشنگتن در عین حال تاکید می‌کند که هرگونه مذاکره بر سر جنگ، به اوکراین مربوط می‌شود.

روسیه پیش از این نیز موضع مشابهی اتخاذ کرده بود، اما پسکوف روز جمعه به خبرنگاران گفت که فهرست موضوعاتی که روسیه و ایالات متحده باید در مورد آنها بحث کنند در حال طولانی‌تر شدن است.

او گفت: «به طور کلی، این گفت‌وگو بسیار ضروری است زیرا مشکلات در حال انباشته شدن هستند و مشکلات زیادی در ارتباط با معماری امنیتی جهانی وجود دارد.»

روابط روسیه و امریکا، پس از حمله مسکو به اوکراین به بدترین حالت خود از زمان جنگ سرد رسیده است.

از دیدگاه واشنگتن، این پوتین است که در سومین سال جنگ در اوکراین بر فهرست نگرانی‌های امنیتی می‌افزاید.

رئيس‌جمهور روسیه این هفته به کوریای شمالی سفر کرد و در آنجا پیمان دفاعی متقابلی را امضا کرد. روسیه تهدید کرده است که در مقابل مسلح کردن اوکراین، این کشور نیز ممکن است تسلیحات خود را در برخی از کشورها، از جمله کوریای شمالی مستقر سازد.

از دیدگاه واشنگتن، این پوتین است که در سومین سال جنگ در اوکراین، به فهرست نگرانی های امنیتی اضافه می شود.

پوتین همچنین روز پنجشنبه بار دیگر تکرار کرد که در حال بررسی دکترین روسیه در مورد استفاده از سلاح‌های هسته‌ای است.

آخرین معاهده کنترول تسلیحات باقی مانده که تعداد کلاهک‌های هسته‌ای استراتژیک روسیه و ایالات متحده را محدود می‌کند، در سال ۲۰۲۶ منقضی می‌شود.