نشست سازمان همکاری اقتصادی؛ سخنان رهبران اکو درباره افغانستان

یکشنبه ۱۴۰۰/۰۹/۰۷

ابراهیم رییسی، رییس‌جمهور ایران در نشست اکو گفت که مسدود شدن دارایی‌های افغانستان "سوزناک تر از سوز سرمای زمستان" است و رییس‌جمهور پاکستان گفت صلح در افغانستان کلید موفقیت اکو است.

رییس‌‎جمهور ترکیه نیز گفت که برای جلوگیری از موج جدید مهاجرت، کمک به اقتصاد فغانستان ضروری است.

پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری‌های اقتصادی، اکو در عشق آباد ترکمنستان بدون حضور نماینده افغانستان برگزار شده است.

رییس‌جمهور ایران در این نشست گفت که با رسیدن فصل سرما، مردم افغانستان بیش از همیشه به کمک‌های اولیه و سوخت نیاز دارند.

آقای رییسی افزود که سازمان اکو در دهه‌های اخیر ساز و کارهای مناسبی برای حمایت از بازسازی و توسعه اقتصادی افغانستان پی‌ریزی کرده است.

او گفت: "ایران آماده هرگونه همکاری و کمک به مردم افغانستان، به خصوص حمایت از آموزش و تحصیل زنان و دختران با استعداد آن سرزمین است."

رییس‌جمهور ترکیه نیز در نشست سران اکو خواهان برقراری صلح و ثبات دایمی در افغانستان شد.

رجب طیب اردوغان گفت که ترکیه از تلاش‌ها برای فعال نگهداشتن نهادهای افغانستان مهم از جمله بخش صحت و آموزش حمایت می‌کند.

آقای اردوغان گفت که برای افغانستان که با بحران شدید انسانی و اقتصادی روبروست، کمک به اقتصاد این کشور برای جلوگیری از راه افتادن موج مهاجران که می‌تواند تمام منطقه را متاثر سازد، ضروری است.

عارف علوی، رییس‌جمهور پاکستان هم در این نشست تاکید کرد که امنیت و صلح در افغانستان کلید ارتباط منطقه‌ای میان اعضای سازمان همکاری اقتصادی (اکو) است.

او به خطر فروپاشی اقتصادی افغانستان اشاره کرد و گفت در صورت بروز چنین وضعیتی، افغانستان بار دیگر به سمت هرج و مرج خواهد رفت.

"ظرفیت‌های اقتصادی" سازمان اکو

رجب طیب اردوغان که کشورش از جمله سه عضو بنیانگذار سازمان همکاری اقتصادی (اکو) است گفت که این سازمان ظرفیت بزرگی برای توسعه کشورهای عضو دارد.

آقای اردوغان گفت: "ما باید از ظرفیت‌های بزرگی که جغرافیای ما با حدود ۵۰۰ میلیون جمعیت و در مساحت ۸ میلیون کیلومتر مکعب در اختیار گذاشته استفاده کنیم.

او همچنین خواهان افزایش سقف مبادلات تجارت اعضای به ۱۰۰ میلیارد دالر و بهبو زیرساخت حمل و نقل در میان کشورهای عضو از جمله احیای جاده ابریشم شد.

سازمان همکاری اقتصادی اکو در سال ۱۹۸۵ از سوی ایران، ترکیه و پاکستان بنیانگذاری شد و در سال ۱۹۹۲ افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان به آن پیوستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

قمرها
خبرها
خبر ورزشی
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.