ایران پیش از این به آژانس بین المللی اتومی هشدار داده بود که به تصویب قطعنامه جدید آن واکنش نشان خواهد داد.
در این قطعنامه که از سوی اکثریت ۳۵ عضو شورای حکام آژانس تصویب شد، از ایران به خاطر عدم ارائه توضیحات لازم در مورد آثار یورانیوم در سایتهای هستهای اعلام ناشده به آژانس انتقاد شده بود.
به نقل از رویترز، رافائل گروسی، رئیس آژانس روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری گفت که که با برداشته شدن ۲۷ کمره نظارتی در مراکز تحقیقاتی و تولید سانتریفیوژ تاسیسات اتومی ایران، آژانس توانایی خود برای نظارت بر مهمترین فعالیتهای اتومی ایران را از دست خواهد داد.
گروسی این اقدام را «ضربه مهلک» به احیای توافقات اتومی با ایران، موسوم به برجام، توصیف نمود که امریکا، چین، روسیه، آلمان و فرانسه با ایران در سال ۲۰۱۵ روی آن به توافق رسیدند اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.
حکومت بایدن با آغاز مذاکرات برای احیای برجام امیدوار بوده که از طریق دیپلوماسی فعالیتهای اتومی ایران را زیر نظارت آژانس بین المللی اتومی بیاورد.
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران روز چهارشنبه گفت که قطعنامه جدید شورای حکام آژانس درمواضع ایران در گفتگوهای اتومی با قدرتهای جهان تغییری نمیآورد.
امریکا میگوید که مذاکرات اتومی که در ماه مارچ متوقف شد، به دلیل برخی خواستههای ایران به بن بست خورده است.
تهران اصرار دارد که سپاه پاسداران، مهمترین نیروی نظامی ایران، از لیست سازمانهای تروریستی ایالات متحده خارج شود؛ خواستی که حکومت بایدن و کانگرس امریکا به دلیل فعالیتهای سپاه علیه اسرائیل و کشورهای عربی با آن موافق نیستند.