گزارش وال استریت جورنال؛ نظام مراقبتهای صحی از طفل و مادر در افغانستان در حال عقبگرد است
وال استریت جورنال به نقل از داکتران و سازمانهای بینالمللی گزارش میدهد که پیشرفتهای افغانستان در بخش صحت طفل و مادر در حال از دست رفتن است. آنان میگویند که نبود منابع مالی، گرسنگی و فرار کارمندان بخش صحی وضعیت را برای مادران و کودکان افغان بدتر ساخته است.
به گزارش این روزنامه، در شفاخانه نسایی ملالی در یک تخت و دستگاه مخصوص مراقبت از نوزادان زودرس و آسیب پذیر ۳ نوزاد گذاشته میشود. در این شفاخانه کمبود دارو و تجهیزات محسوس است.
داکتران نسایی میگویند که افزایش میزان گرسنگی در میان مادران علت عوارضی چون زاییدن قبل از وقت و نوزدان کم وزن است. آنها پیش بینی میکنند که نرخ این عوارض در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
قابله ها در ولایت میدان وردک به وال استریت جورنال گفتند که فقط در طول ۲ روز ۸۴ بیمار دچار سوءتغذیه را ثبت کرده اند. به گفته آنان، این رقم افزایش ۱۰ برابر را نسبت به سالهای قبل نشان میدهد.
افغانستان به رغم سرمایه گذاری در ۲۰ سال گذشته، بالاترین نرخ مرگ و میر طفل و مادر را در جهان دارد که با به قدرت رسیدن طالبان این وضعیت وخیم تر گردیده است.
به گزارش وال استریت جورنال، مراکز صحی در روستاها به علت نبود منابع مالی بسته شده اند و زنان در دهات مجبورند که برای دریافت خدمات و مراقبتهای صحی و تخصصی به شهرها بیایند.
حتا شفاخانههای بزرگی چون ملالی نیز بدون کمک سازمانهای خارجی از فعالیت باز میمانند. پس از این که شفاخانه ملالی سال قبل در آستانه بسته شدن قرار گرفت، کمیته صلیب سرخ حاضر شد که هزینههای مالی آن را بپردازد. این موسسه میگوید که از ۳۳ شفاخانه در سرتاسر افغانستان حمایت مالی و فنی میکند.
با آمدن طالبان شمار زیادی از داکتران و قابلههای زن از افغانستان فرار کرده اند. همچنان، طالبان مخالف مراقبت و معالجه بیماران زن توسط داکتران و پرستاران مرد اند. تصمیم طالبان برای ممنوعیت تحصیل دختران در مقطع ثانویه و مخالفت با کار زنان بالای دسترسی زنان به خدمات صحی و ولادی تاثیر منفی بر جای میگذارد.