عمران خان به غرب: طالبان بدون به رسمیت شناخته شدن حقوق بشر را رعایت نمیکند
عمران خان، نخستوزیر پیشین پاکستان، در مصاحبه با تلویزیون کانال ۴ بریتانیا گفت که طالبان در وضعیت تحریم و انزوا به درخواست غرب برای رفع ممنوعیت تحصیل دختران پاسخ مثبت نمیدهد. او در این مصاحبه حاضر نشد که از طالبان بخواهد دروازه مکاتب را به روی دختران باز کند.
عمران خان گفت که غرب باید اول طالبان را وارد حلقه جامعه جهانی کند سپس در مورد حقوق بشر با طالبان حرف بزند.
به دلیل حمایت عمران خان از طالبان افغانستان و دیگر گروههای اسلامگرا، منتقدانش در پاکستان به او لقب «طالبان خان» دادهاند.
او در بخشی از این مصاحبه که روز پنجشنبه نشر شد، گفت: «اگر کشورهای غربی میخواهند بر حکومت کنونی افغانستان تاثیر بگذارند، باید آنها را در جامعه جهانی مدغم کند. من بارها گفتهام که با آنها تعامل کنید. بگذارید آنها شامل جریان اصلی شود. شما آنها را منزوی میکنید. در این صورت چه توقعی از آنان دارید؟»
مقامات پاکستانی بارها از کشورهای غربی خواستهاند که طالبان را به رغم محروم کردن زنان و دیگر مردم افغانستان از حقوق اساسی شان، به رسمیت بشناسند.
کشورهای غربی، به خصوص ایالات متحده گفتهاند که طالبان را بدون رعایت حقوق بشر به رسمیت نخواهند شناخت.
به رغم مواضع دولتمردان پاکستانی، طالبان سیاستهای کنونی خود را مطابق «شریعت اسلامی» دانسته و بر اجرای آن اصرار دارند. این گروه تقاضای کشورهای جهان برای رعایت حقوق بشر را «مداخله در امور داخلی افغانستان» توصیف کرده است.
به دنبال اعلام رسمی ممنوعیت تحصیل زنان و دختران از سوی طالبان، وزیر تحصیلات عالی طالبان گفت برای این گروه «دین» مهمتر از مصالح ملی و پیشرفت کشور است.
ندا محمد ندیم در واکنش به انتقادها گفت اگر هدف اصلی طالبان آبادی و تمدن بود، اسامه بندلان را به امریکا میداد، زنان اجازه کار داشتند و نیاز به جنگ ۲۰ ساله در افغانستان نبود.
وزیر تحصیلات عالی طالبان در یک کلیپ ویدیویی گفت: «بعضی میگویند، چرا مکاتب را باز نمیکنید یا به آموزش مختلط اجازه نمیدهید، یا به خانمها اجازه کار نمیدهید و به مصالح ملی توجه نمیکنید. برای ما دین خدا از هر چیز مهمتر است.»