خلیل الحیه، یک مقام ارشد حماس میگوید بخشی از استراتژی حمله مرگبار حماس بر اسرائیل خارج کردن گفتوگوهای کشورهای عربی مانند عربستان با اسرائیل از مسیرش بود.
او به نیویارک تایمز گفت این حمله بار دیگر وضعیت فلسطینیها را در مرکز توجهات قرار داد.
این مقام حماس به این روزنامه که گزارش آن را روز چهارشنبه نشر کرد گفت هدف حماس «اداره غزه یا تامین آب و برق یا چیزهای شبیه آن برای مردم نیست.»
الحیه افزود: «هدف ما بهبود وضعیت غزه نبوده است. این نبرد برای برهم زدن وضعیت موجود راه انداخته شده است.»
حملات مرگبار حماس در ۷ اکتوبر بر اسرائیل جان ۱۴۰۰ عمدتا غیرنظامی را گرفت. در مقابل، واکنش نظامی شدید اسرائیل به حمله حماس باعث شده است که بیش از ۱۰ هزار نفر در غزه و کرانه باختری کشته شوند که بیش از ۴ هزار آن کودکان اند.
با این که کشورهای جهان خواستار آتش بس میان اسرائیل و حماس اند اما یک سخنگوی این گروه میگوید که حماس ترجیح میدهد دامنه جنگ با اسرائیل در کل خاورمیانه گسترش یابد.
طاهر النونو به نیویارک تایمز گفت: «امیدوارم جنگ با اسرائیل در تمام مرزهایش به یک حالت دایمی در بیاید و جهان عرب در کنار ما قرار بگیرد.»
با این که کشورهای عربی شدیداً حملات اسرائیل بر غزه را محکوم کردهاند اما حتا ایران، حامی تندرو ضداسرائیلی حماس نیز رویکرد محتاطانهای در برابر جنگ غزه در پیش گرفته و به طور پیوسته تاکید دارد که در حمله حماس بر اسرائیل نقشه نداشته و شبه نظامیان فلسطینی مستقلانه تصمیم گرفتهاند.
در همین حال، خالد الفالح، وزیر سرمایهگذاری عربستان سعودی گفت که امکان مذاکرات برای عادیسازی روابط با اسرائیل همچنان وجود دارد. با این حال، او با اشاره به موضع دایمی عربستان گفت که گفتوگوهای دو کشور مشروط به حل مسالمتآمیز مسئله فلسطین است.