فعالان حقوق بشر در پاکستان میگویند که پولیس در ایالت سند، در نیمههای شب به خانههای مهاجران یورش برده و خانوادههای افغان بهویژه کودکان و زنان را بازداشت میکند.
پس از اول نوامبر، بیش از ۲۵۰ هزار مهاجر افغان پاکستان را ترک کردهاند.
آسوشیتدپرس روز شنبه ۲۰ عقرب گزارش داد که اخراج مهاجران بیشتر بر افغانها تاثیر میگذارد زیرا اکثریت خارجیهای مقیم پاکستان را تشکیل میدهند.
مونیزا کاکر، وکیل مدافع زندانیان افغان در پاکستان، گفت که پولیس در ایالت سند نیمهشب به خانههای مردم یورش میبرد و خانوادههای افغان از جمله زنان و کودکان را بازداشت میکند.
کاکر گفت: «آنها از زمان ضربالاجل ۳۱ اکتوبر هر روز صدها شهروند افغان را بازداشت میکنند و از بازداشت کودکان و زنان دریغ نمیکنند.»
در سال گذشته، زنان و کودکان افغان در میان ۱۲۰۰ نفری بودند که به دلیل نداشتن مدارک قانونی در کراچی زندانی شدند.
خانم کاکر گفت که حتی افغانهایی که دارای اسناد هستند، با تهدید دایمی بازداشت مواجه هستند و این باعث شده است بسیاری از ترس اخراج، خود در خانهها محبوس کنند.
او افزود: «برخی از خانوادههایی را میشناسم که بدون غذا دستوپنجه نرم میکنند و مجبورند در خانه بمانند، زیرا مقامات پولیس بدون توجه به وضعیت مهاجرت شان به بازداشت آنها ادامه میدهند.»
حنا جیلانی، رئیس کمیسیون حقوق بشر پاکستان هم گفته که پاکستان با وجود میزبانی از افغانها برای ۴۰ سال، فاقد یک میکانیسم جامع برای رسیدگی به پناهجویان و مهاجران غیرقانونی است.
او از «رویکرد یکسان برای همه» دولت پاکستان انتقاد کرد و خواستار ارزیابی مبتنی بر نیاز شد بهویژه برای کسانی که پس از تسلط طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ از مرز عبور کردند.
جنید اقبال خان، مسئول مراکز بازداشت و اخراج در ایالت سند، اذعان کرد در اوایل اشتباه رخ داده است و پناهجویان قانونی و حتا اتباع پاکستانی به نقاط مرزی یا بازداشتگاه ها منتقل شدهاند.