باشندگان شهرک جبرئيل: یا امنیت را تامین کنید یا سلاح بدهید تا مردم امنیت خود را بگیرند
برخی از باشندگان شهرک جبرئیل در جلسه به نوراحمد اسلامجار، والی طالبان در هرات گفتند «یا امنیت مردم را بگیرید یا سلاح بدهید تا مردم امنیت خود را بگیرند». منابع از هرات گفتند باشندگان شهرک جبرئیل همچنین خواهان بازداشت و مجازات عاملان ترورهای زنجیرهای روحانیون شیعه در هرات شدند.
در جلسهای که روز شنبه، ۱۱ قوس در دفتر والی طالبان در هرات برگزار شده بود، باشندگان این شهر از وخامت وضعیت امنیتی در هرات ابراز نگرانی کردند.
خودداری از دفن جنازههای تیرباران شده در اعتراض به کشتار هزارهها
منابع مردمی گفتند باشندگان شهرک جبرئیل هرات در اعتراض به کشتار زنجیرهای هزارهها و شیعیان از دفن جنازههای تیرباران شده در روز جمعه خودداری کردند.
با این حال نوراحمد اسلامجار، والی طالبان در هرات روز شنبه در جلسهای از نمایندگان مردم شهرک جبرئيل خواست جنازهها را به خاک بسپارند.
والی طالبان در هرات حمله روز جمعه را به «دشمنانی» ربط داد که به گفته او در تلاشاند میان مردم تفرقه بیندازند.
منابع محلی از هرات به افغانستان اینترنشنال گفتند نمایندگان مردم شهرک جبرئیل پس از دیدار با والی طالبان تصمیم گرفتند که جنازههای تیرباران شده را به خاک بسپارند.
قرار است مراسم تشیع جنازه قربانیان روز یکشنبه، ۱۲ قوس در هرات برگزار شود.
افراد مسلح ناشناس روز جمعه، ۱۰ قوس در منطقه جبرئیل هرات دستکم ۶ نفر از جمله دو روحانی شیعه را کشتند.
این حمله حوالی ساعت ۲ بعد از ظهر روز جمعه، ۱۰ قوس در منطقهای در میان شهرک شهدا و شهرک کوره ملی از مجموعه شهرک جبرئیل هرات صورت گرفت.
به گفته منابع، این افراد از مراسم چهلم یک روحانی هزاره برمیگشتند که در منطقه خوشرود ولسوالی انجیل هرات تیرباران شد.
در پی ترور این شش شهروند هزاره، باشندگان شهرک جبرئيل پیکر قربانیان را بهدوش کشیدند و در برابر کشتار زنجیرهای هزارهها تظاهرات کردند.
این حمله با واکنشهای گستردهای در میان رهبران سیاسی افغانستان مواجه شده است. بسیاری این حمله را در امتداد حملات زنجیرهای برای «نسلکشی هزارهها» دانستهاند.
محمدکریم خلیلی، رهبر حزب وحدت اسلامی افغانستان در واکنش به حمله هرات میگوید هزارهها و شیعهها در افغانستان به صورت نظاممند کشته میشوند. آقای خلیلی در بیانیهای نوشت طالبان با کتمان کشتار هزارهها میکوشد ادعای واهی تامین امنیت زیر سوال نرود.
محمد محقق، عضو رهبری شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان نیز در واکنش به این حمله از توصیف «بهبود امنیت» در گزارش نماینده ویژه ملل متحد انتقاد کرد.
محمد محقق در بیانیهای نوشت: «ظاهرا کشتار سیستماتیک هزارهها و شیعیان مخل امنیت عمومی به حساب نمیرود».