نشرات رادیو نسیم در دایکندی از سر گرفته شد، اما مدیر مسئول آن 'هنوز در زندان طالبان است'

مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرد که نشرات رادیوی خصوصی نسیم در ولایت دایکندی از سر گرفته شده، اما سلطان‌علی جوادی، مدیر مسئول آن هنوز در زندان طالبان است. استخبارات طالبان در دایکندی، پنج ماه پیش نشرات رادیو نسیم را متوقف کرده بود.

مرکز خبرنگاران افغانستان روز شنبه (۱۲ حوت) با استقبال از آغاز دوباره نشرات رادیو نسیم، خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط مدیر مسؤل آن شده است.

نجیبه واحدی، وکیل صاحب امتیاز رادیو نسیم به مرکز خبرنگاران افغانستان گفته طالبان از این رسانه خواسته برای خود یک مدیر مسئول جدید تعیین کنند تا اجازه فعالیت دوباره داشته باشد.

مرکز خبرنگاران افغانستان در خبرنامه‌ای نوشت پس از تعیین مدیر مسئول جدید، به رادیو نسیم اجازه فعالیت دوباره داده شد.

سپردن تعهد مبنی بر رعایت قوانین رسانه‌ای طالبان از دیگر شرایط آغاز دوباره نشرات رادیو نسیم بوده است.

دفتر رادیوی محلی نسیم در دایکندی در پنجم میزان امسال توسط استخبارات طالبان بسته شد. استخبارات طالبان در این روز به دفتر رادیو نسیم هجوم برد و با ضبط وسایل آن، سلطان‌علی جوادی، مدیر مسئول، سیف‌الله رضایی و مجتبی قاسمی دو خبرنگار این رسانه را بازداشت کرد.

استخبارات طالبان در همان روز دو خبرنگار رادیو نسیم را آزاد کرد، اما مدیر مسئول آن توسط طالبان به یک سال زندان محکوم شد.

طبق اطلاعاتی که منتشر شده، طالبان سلطان‌علی جوادی را به تبلیغ علیه این گروه و «جاسوسی برای کشورهای خارجی و کافر» متهم کرده است.

مصطفی صالح، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در دایکندی به مرکز خبرنگاران افغانستان گفت مدیر مسؤل جدید رادیو نسیم تعهد کتبی خواهد داد که از قوانین رسانه‌ای طالبان پیروری کند.

مصطفی صالح افزوده اداره اطلاعات و فرهنگ طالبان در دایکندی نمی‌تواند هیچ کاری برای آزادی و یا دفاع از سلطان علی جوادی انجام دهد.

مرکز خبرنگاران افغانستان از طالبان خواسته به آزادی فعالیت رسانه‌ها مطابق با قانون رسانه‌های همگانی احترام بگذارد.

طبق ماده چهارم قانون رسانه‌های همگانی، «هيچ شخص حقيقی يا حکمی نمی‌تواند فعاليت آزاد رسانه‌های خبری و يا معلوماتی را منع، تحريم، سانسور يا محدود نموده و يا طور ديگری در امور ونشرات رسانه‌های همگانی و معلوماتی مداخله کند.»

طالبان پس از تسلط بر افغانستان در اسد سال ۱۴۰۰، محدودیت‌های گسترده‌ای را بر رسانه‌ها و خبرنگاران را اعمال کرد. از آن زمان شمار زیادی از خبرنگاران بازداشت شدند.

طبق آمار مرکز خبرنگاران افغانستان، در سال ٢٠٢٣ میلادی ١٦٨ رویداد نقض حقوق خبرنگاران در افغانستان ثبت شده که از این جمله ٦١ مورد آن بازداشت خبرنگاران بوده است.