• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نماینده ایران به طالبان: به نظام تک‌قومی، تک‌جنسیتی و تک‌مذهبی پایان دهید

۹ میزان ۱۴۰۳، ۲۱:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور ایران، از طالبان خواست تا به تبعیض علیه اقلیت‌های قومی، زبانی و مذهبی پایان دهد. او گفت که «نظام تک‌قومی، تک‌زبانی، تک‌جنسیتی و تک‌مذهبی» نمی‌تواند نیازهای جامعه متکثر افغانستان را پاسخگو باشد.

قمی در مصاحبه ویژه با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود که تبعیض و مسدود کردن مکاتب و دانشگاه‌ها منجر به مهاجرت گسترده شده و اکنون نزدیک به شش میلیون افغان در ایران زندگی می‌کنند.

او به تبعیض، اختلافات داخلی و انتقام‌گیری به عنوان چالش‌های اصلی طالبان اشاره کرد و هشدار داد که این عوامل زمینه همگرایی مخالفان طالبان را فراهم می‌کند.

او همچنین هشدار داد که ناکامی در رفع نیازهای مردم افغانستان به دلیل تبعیض و ظلم، می‌تواند باعث مداخله خارجی شود و افراط‌گرایی مانند داعش را تقویت کند.

طالبان و زمینه‌سازی برای اشغال امریکا

نماینده ویژه ایران در کابل گفت طالبان حمله امریکا به افغانستان پس از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را تسهیل کرد.

او گفت: «طالبان در دور اول، با بی‌توجهی به ابعاد ماجرا و عدم واکنش مسئولانه، هم فروپاشی خود را رقم زدند و هم زمینه اشغال افغانستان را فراهم کردند.»

سفیر ایران درباره فعالیت گروه‌های تروریستی و نگرانی کشورهای منطقه و جهان از این موضوع گفت که بخشی از طالبان به دلیل حمایت این گروه‌ها از طالبان در جنگ ۲۰ ساله، برخورد با آنها را اخلاقی نمی‌دانند.

وی افزود که برخی از طالبان از گروه‌های تروریستی به عنوان ابزار بازی برای آینده و کسب مشروعیت بین‌المللی استفاده می‌کنند، در حالی که عده‌ای دیگر عدم برخورد با این گروه‌ها را ناشی از اختلافات داخلی طالبان می‌دانند.

کاظمی قمی از برخورد گزینشی با گروه‌های تروریستی انتقاد کرده و تاکید کرد: «نمی‌توان فقط علیه داعش موضع گرفت و در برابر دیگر گروه‌هایی که امنیت همسایگان افغانستان را تهدید می‌کنند، سکوت کرد.»

اشاره آقای قمی به طالبان پاکستانی است که به گفته اسلام آباد از خاک افغانستان علیه نیروهای امنیتی این کشور استفاده می‌کنند. طالبان این اتهام را رد کرده‌است و از اخراج آنان از خاک افغانستان خودداری کرده‌است.

قمی خواستار اقدامات عملی و بدون تفکیک در قبال گروه‌های تروریستی فعال در خاک افغانستان شد.

فشارهای جهانی بر طالبان

سفیرغیررسمی ایران به فشارهای بین‌المللی، به ویژه از سوی کشورهایی مانند هالند، آلمان، استرالیا و کانادا اشاره کرد و گفت که طالبان در موقعیت دشواری قرار گرفته‌اند.

قمی توضیح داد که این کشورها تلاش دارند طالبان را به دلیل نقض حقوق زنان به دادگاه بین‌المللی بکشانند: «اگر طالبان از کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان خارج شوند، فشارهای جهانی افزایش می‌یابد، و اگر در کنوانسیون بمانند، ممکن است محکومیت‌های حقوقی دادگاه لاهه گریبان آنها را بگیرد.»

روابط منطقه‌ای و چالش‌های طالبان

کاظمی قمی درباره روابط منطقه‌ای طالبان تصریح کرد که بدون ایجاد روابط محکم و متعهدانه با کشورهای منطقه، موفقیت طالبان دشوار است. او گفت که برخی از رهبران طالبان به این واقعیت پی برده‌اند، اما تجربه کم دیپلوماسی و تاثیرات قبیله‌ای و خاندانی بر ساختار دیپلوماتیک حکومت طالبان مانع پیشرفت آنها شده است.

قمی همچنین از «رویای فرامنطقه‌ای طالبان» سخن زد و گفت که که این رویکرد حکومت پیشین را در مذاکرات دوحه ناکام کرد. سفیر ایران از بی‌توجهی طالبان به دیپلومات‌های کشورهای منطقه‌ انتقاد کرد و گفت که آنها می‌توانند روابط حیاتی طالبان با کشورهای دیگر را تقویت کنند، اما بعضاً با بی‌اعتنایی این گروه مواجه می‌شوند.

سفیر ایران توضیح داد: «مثلا سفیر یک کشور امریکای لاتین یا مسئول میز یک کشور آسیای جنوب شرقی به کابل می‌آید تا یک گزارش سالانه تنظیم کند، در خبرها با مبالغه بسیار از آن سخن گفته می‌شود، اما وقتی یک مقام منطقه که اثرش می‌تواند در تنظیم و توثیق روابط بسیار مهم باشد به کابل و قندهار می‌رود، بعضاً معطل مانده یا در سطح مورد انتظار پذیرفته نمی‌شود»

قمی گفت که حکومت طالبان هنوز نتوانسته است میز مذاکرات را چنان هموار سازد و آرایش دهد که بتواند بر روی آن بنای یک گفت‌وگوی راهبردی را بگذارد.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۴

وزیر داخله آلمان از اخراج پناهجویان به افغانستان دفاع کرد

۵

پارلمان اروپا آپارتاید جنسیتی و تروریستی بودن طالبان را رسما بررسی می‌کند

•
•
•

مطالب بیشتر

بر اثر واژگون شدن یک قایق در ننگرهار، چهار نفر کشته و شش نفر ناپدید شده‌اند

۹ میزان ۱۴۰۳، ۱۹:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری باختر گزارش داد ۴ نفر به شمول یک زن و یک کودک به علت واژگون شدن قایق براثر وزش طوفان در ولسوالی کوزکنر ننگرهار جان باختند. این رویداد بعد از ظهر دوشنبه رخ داده و گفته می‌شود ۶ نفر دیگر ناپدید اند.

این خبرگزاری گفت که تلاش‌های مردمی و طالبان برای یافتن مفقودشدگان جریان دارد.

این رویداد در حالی رخ داده است که ولسوالی کوزکنر ننگرهار از روز جمعه درگیر سیلاب‌ شدید بوده‌است.

گفته می‌شود سیلاب خسارات جانی و مالی زیادی به مردم وارد کرده‌است، اما تاکنون آمار رسمی و مشخصی از سوی طالبان منتشر نشده است.

پیشتر خبرگزاری باختر گزارش داد که در پی وقوع سیلاب‌ها در ولسوالی اروند کندی، غازی‌آباد، جنت‌خان، سلامپور و برخی مناطق دیگر ۳ تن جان باخته و ۲۰ تن دیگر مجروح شده‌اند.

وقوع سیلاب‌ها در ولایات مختلف افغانستان در یک‌سال گذشته جان صدها نفر را گرفته و هزاران خانه را ویران کرده‌است.

اداره ملی حفاظت از محیط‌زیست طالبان اعلام کرد که برنامه ده‌ساله این گروه برای آمادگی در برابر تغییرات اقلیمی تقریبا در حال نهایی شدن است.

پیشتر مسئولان اداره محیط‌زیست طالبان در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفتند که تغییرات اقلیمی باعث آواره شدن ۲.۵ میلیون نفر در کشور شده‌است.

به گفته این اداره، تغییرات اقلیمی تاکنون ۲۵۰ میلیون دالر به کشاورزان افغان خسارات وارد کرده‌است.

افغانستان از منظر تغییرات اقلیمی در سطح جهان، در زمره ششمین کشور آسیب‌پذیر قرار دارد.

منابع محلی می‌گویند طوفان و سیلاب‌ بی‌جاشدگان غور را تهدید می‌کند

۹ میزان ۱۴۰۳، ۱۸:۳۲ (‎+۱ گرینویچ)

منابع محلی در غور به افغانستان اینترنشنال گفتند خیمه‌ها و دارایی‌ صدها خانواده که پس از سیلاب‌های بهاری به فیروزکوه نقل مکان کرده بودند، بار دیگر بر اثر طوفان و سیلاب آسیب جدی دیده‌است. آنها به امید کمک نهادهای امدادی کمپ برپا کرده بودند اما حالا با شرایط دشواری مواجه‌اند.

منابع گفتند که از روز یکشنبه، ۹ میزان ۱۴۰۳، ده‌ها خیمه بر اثر باران و طوفان تخریب شده و بیش از ۳۰۰ خانواده با نفوذ آب به خیمه‌های شان، بدون سرپناه مانده‌اند.

این خانواده‌ها از ولسوالی‌های غور به فیروزکوه مرکز این ولایت نقل مکان کرده بودند.

به گفته منابع، کودکان خانواده‌های بی‌جاشدگان در فضای آزاد و در شرایط سخت زندگی می‌کنند.

نبود سرپناه و غذا از جمله نیازهای اولیه بی‌جاشدگان است.

به گفته منابع محلی، سرما و بارندگی‌های پی‌درپی در غور، سلامت کودکان بیجا شده را تهدید می‌کند. این خانواده‌ها خواهان رسیدگی فوری از سوی طالبان و نهادهای امدادرسان اند.

این در حالی است که پنج ماه پیش ملا برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرای طالبان، برای افتتاح شهرک سه هزار فامیلی سیل‌زدگان به غور رفته بود.

اما در طول این مدت، به گفته طالبان، تنها برای ۱۰۰ خانواده سرپناه ساخته شده و ۴۵۰ خانواده دیگر همچنان در بی‌سرنوشتی به سر می‌برند.

معاون سیاسی طالبان: خواهان نظم و ثبات در منطقه هستیم

۹ میزان ۱۴۰۳، ۱۷:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)

همزمان با سکوت طالبان در باره کشته شدن حسن نصرالله، معاون سیاسی حکومت طالبان در نشستی در کابل گفت این گروه خواهان «ثبات و نظم» در منطقه و جهان است. عبدالکبیر همچنان گفت که تلاش دارند افغانستان در زمینه تولید برق به خودکفایی برسد و برق صادر کند.

به نقل از ارگ، معاون رئیس وزرای طالبان روز دوشنبه گفت: «این گروه خواهان ثبات و نظم در منطقه است و با گروه‌هایی که مخل امنیت باشند، مبارزه خواهد کرد.»

به نظر می‌رسد که این اظهارات در واکنش به بیانیه کشورهای منطقه از گسترش نفوذ گروه‌های تروریستی در افغانستان است. سفیر پاکستان در سازمان ملل، هفته گذشته در نشست شورای امنیت اعلام کرد که طالبان افغان فعالیت‌ها و حملات تحریک طالبان پاکستان را تسهیل می‌کنند.

منیر اکرم افزود که جنگجویان تی‌تی‌پی روزانه با استفاده از قلمرو افغانستان حملاتی را در داخل پاکستان انجام می‌دهند.

عبدالکبیر امروز در کنفرانس فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بخش تولید انرژی در کابل گفت که برای طالبان «مدیریت منابع آبی اولویت دارد و امارت اسلامی قصد دارد زمینه را برای اجرای پروژه‌های منطقه‌ای فراهم کند.»

معاون سیاسی ریاست‌الوزرای طالبان افزود که افغانستان به‌زودی به مرکز تجاری و ترانزیتی منطقه تبدیل خواهد شد و محصولات و تولیدات داخلی افغانستان به بازارهای بین‌المللی راه خواهند یافت.

طالبان در سه سال گذشته توانسته است که با برخی از کشورهای آسیای میانه روابط تجاری خود را بهبود بخشد. اما، به علت تحریم‌ها و قرار داشتن اسم این گروه در فهرست سازمان‌های تروریستی سازمان ملل، این گروه در بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای دیگر ناکام مانده‌است.

با این حال، عبدالکبیر همچنین خواستار رفع محدودیت‌ها بر سیستم بانکی طالبان شد.

در این نشست، تفاهم‌نامه‌های همکاری میان شرکت برشنا و بخش خصوصی برای تولید ۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی و حرارتی به امضا رسید.

طالبان در خوست یک دانشجو را به علت 'انتشار تصویر گیله‌من وزیر' زندانی کرده‌است

۹ میزان ۱۴۰۳، ۱۷:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)

منابع نزدیک به خانواده زین‌العابدین، دانشجوی دانشگاه شیخ زاید خوست به افغانستان اینترنشنال گفتند که او به دلیل انتشار تصویر گیله‌من وزیر، عضو کشته شده جنبش تحفظ پشتون‌های پاکستان، در شبکه‌های اجتماعی از سوی طالبان زندانی و شکنجه شده‌است.

به گفته آنها، مدیر تروریسم طالبان در ولسوالی باک در ولایت خوست زین العابدین را خودسرانه زندانی کرده است.

گفته می‌شود که حدود یک ماه پیش طالبان در ولسوالی باک خوست به خانه وی یورش برده و پس از بستن دستانش او را با خود برده‌اند.

یکی از نزدیکان زین‌العابدین می‌گوید: «زین العابدین در زندان خصوصی طالبان تحت شکنجه شدید قرار دارد.»

اعضای خانواده زین العابدین از رهبران طالبان خواستند که جلوی ظلم و ستم افراد خود را در حق عضو خانواده شان بگیرد.

خانواده زین العابدین می‌گویند که از سوی طالبان محلی در ولسوالی باک تهدید شده‌اند که در مورد وضعیت فرزندان شان صحبت نکنند.

گیله‌من وزیر، عضو ارشد جنبش تحفظ پشتون‌ها و شاعر شناخته شده پشتو زبان در ماه سرطان امسال در اسلام‌آباد کشته شد.

او از حامیان سرسخت «افغانستان بزرگ» بود و همیشه پرچم ملی افغانستان را در تصاویر خود داشت.

کشته شدن او با موجی از واکنش‌های گوناگون در میان افغان‌ها در سراسر جهان مواجه شد.

طالبان اما در افغانستان ضمن ممانعت از برگزاری نماز جنازه غیابی برای گیله‌من، چند نفر را در خوست و ننگرهار به علت «خواندن نماز غیابی» برای گیله‌من بازداشت کرد.

پیش از این برادر گیله‌من وزیر از طالبان خواسته بود که حامیان و پیروان گیله‌من وزیر را تحت فشار قرار ندهد.

معترضان در چندین شهر جهان به کشتار هزاره‌ها در افغانستان اعتراض کردند

۹ میزان ۱۴۰۳، ۱۵:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

افغان‌های مقیم اوتاوا، مونتریال، ماسوچوست، دوسلدروف، هانوفر و چند شهر دیگر به کشتار هزاره‌ها در افغانستان، تجمعات اعتراضی برگزار کردند. شرکت‌کنندگان در این اعتراض‌ها خواهان به رسمیت‌شناسی «نسل‌کشی هزاره‌ها» شدند.

شماری از افغان‌های ساکن اروپا و امریکا طی چند روز گذشته با راه‌اندازی برنامه‌های اعتراضی، از کشورها خواستار محافظت از هزاره‌ها در افغانستان در برابر حملات داعش و دیگر گروه‌ها شدند.

برخی از شرکت‌کنندگان در گردهمایی اعتراضی در اتاوا، پایتخت کانادا، با سر دادن شعار «نسل‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید» از پارلمان تا دادگاه عالی این شهر راهپیمایی کردند.

این اعتراضات در آلمان نیز ادامه داشت و همزمان معترضان در شهرهای دوسلدورف، هانوفر و برلین به قتل چهارده غیرنظامی هزاره در دایکندی تجمع اعتراضی برگزار کردند.

معترضان می‌گویند که پس از بازگشت طالبان به قدرت، حملات علیه هزاره‌ها افزایش یافته و ۱۷حمله هدفمند به هزاره‌ها در افغانستان انجام شده است.

شرکت‌کنندگان در گردهمایی‌های اعتراضی همچنین خواستار محاکمه عاملان کشتار هزاره‌ها در افغانستان شدند و بر لزوم پایان دادن به فرهنگ مصونیت از مجازات تاکید کردند.

در ۲۲سنبله، افراد داعش در مسیر دایکندی و غور دست‌کم ۱۴غیرنظامی هزاره را تیرباران کردند. این حادثه باعث برافروختن خشم مردم و واکنش‌های گسترده بین‌المللی شد.