گسترش بیکاری و فقر در افغانستان؛ طالبان می‌گوید در تلاش اعزام کارگر به خارج از کشور است

محمدزاهد احمدزی، معاون وزارت کار و امور اجتماعی طالبان می‌گوید که تلاش دارند با شماری از کشورهای پذیرنده کارگر در زمینه اعزام کارگران افغان توافق‌هایی انجام دهند. مقامات طالبان بارها این وعده را داده‌اند، اما تاکنون هیچ یک عملی نشده است.

در خبرنامه وزارت کار و امور اجتماعی طالبان که روز یکشنبه هفتم ثور منتشر شد آمده است که محمد زاهد احمدزی این سخنان را در دیدار با نورالله فدوی، رئیس شرکت‌های خصوصی کاریابی، مطرح کرده است.
به گفته معاون وزارت کار طالبان، آنها می‌خواهند با اعزام کارگران افغان به خارج، میزان بیکاری جوانان در داخل کشور را کاهش دهند.
او پیش از این نیز گفته بود که طی سه تا پنج سال آینده، بیش از ۱.۴ میلیون نفر را در افغانستان به کار خواهند گماشت.
در خبرنامه طالبان آمده است که در این نشست، درباره چالش‌های محیط کاری، حل مشکلات کارگران افغان مقیم خارج و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی جوانان نیز گفتگو شده است.
وزارت خارجه طالبان هم پیش از این چندین‌بار اعلام کرده بود که امیرخان متقی در سفرهایش با مقامات برخی کشورها درباره پذیرش کارگران افغان گفتگو کرده است.

طالبان با وجود این ادعا، هیچ سازوکار عملی برای آن ارائه نکرده‌ است.
وزارت کار طالبان در ماه جدی سال گذشته نیز گفته بود که به دستور ویژه ملا هبت‌الله، روند اعزام کارگران افغان به کشورهای خارجی باید تسریع شود و وزیران طالبان در این زمینه رایزنی کرده‌اند.
مقامات طالبان بارها چنین ‌وعده‌هایی داده‌اند، اما نتوانسته‌اند کارگران را به خارج بفرستند و یا بیکاری را کاهش دهند.
انتقادها بر این است که پس از به قدرت رسیدن طالبان، صدها هزار نفر شغل خود را از دست داده‌اند و سطح فقر و گرسنگی به شدت افزایش یافته است.
در دوره حاکمیت طالبان، صدها هزار نفر مجبور شده‌اند برای تأمین امنیت جانی و معیشتی خود، از طریق مسیرهای سخت و غیرقانونی به پاکستان، ایران و کشورهای اروپایی مهاجرت کنند.
امارات متحده عربی، عربستان سعودی، پاکستان و ایران کشورهایی هستند که شمار زیادی از کارگران افغان در آنها مشغول به کارند و با مشکلات زیادی مواجه‌اند.
کارگران افغان در این کشورها با مشکلاتی مانند نداشتن مدارک اقامت قانونی، نبود تسهیلات برای گسترش کسب‌وکار و عدم تمدید به موقع ویزاهای کاری مواجه‌اند.
علاوه بر این، کارگران افغان در امارات، عربستان و دیگر کشورهای خلیج فارس با قوانین سخت کاری روبرو بوده و غالباً پس از انجام کار، دستمزد خود را دریافت نمی‌کنند.