شش فرماندار امریکا نخست‌وزیران ایالتی کانادا را برای گفت‌وگو به امریکا دعوت کردند

فرمانداران شش ایالت شرقی امریکا نخست‌وزیران شش ایالت کانادا را برای گفت‌وگو در مورد تاثیرات تعرفه‌های ترامپ به ایالات متحده دعوت کرده‌اند. این فرمانداران که پنج نفر آن‌ها دموکرات و یک نفر آن‌ها جمهوری‌خواه است، از اقدامات ترامپ علیه کانادا انتقاد کرده‌اند.

دفتر ماوار هیلی، فرماندار ایالت ماساچوست روز دوشنبه، ۱۵ ثور در اعلامیه‌ای نوشت که او همراه با پنج فرماندار دیگر به شمول جنت میلز، فرماندار ایالت مین، کتی هوکول، فرماندار ایالت نیویارک، ند لامونت، فرماندار ایالت کانتیکت، دنیل مکی، فرماندار ایالت رود آیلند و فیل اسکات، فرماندار ایالت ورمونت، نخست‌وزیران ایالت‌های کانادا را به امریکا دعوت کرده‌اند.

نخست‌وزیران ایالت‌های نیوبرانزویک، نیوفوندلند و لابرادور، جزیره پرنس ادوارد، نواسکوشیا، کبک و آنتاریوی کانادا برای حضور در نشستی در شهر بوستون امریکا دعوت شده‌اند.

از میان شش فرماندار امریکایی، تنها فیل اسکات، فرماندار ایالت ورمونت از حزب جمهوری‌خواه است.

در اعلامیه به نقل از آقای اسکات آمده است: «طوری‌که پیشتر گفته‌ام، من فکر نمی‌کنم که افزایش تعرفه‌ها بالای دوستان و متحدان نزدیک ما به نفع ورمونت و ایالات متحده باشد.»

براساس این اعلامیه، ماورا هیلی، فرماندار دموکرات ماساچوست هم گفته است که تعرفه‌های ترامپ روابط امریکا و کانادا را «تضعیف» می‌کند.

جنت میلز، فرماندار مین هم تعرفه‌های ترامپ را «بی‌برنامه» و اظهارات او را «مضر» توصیف کرده است.

در اعلامیه دفتر فرماندار ماساچوست آمده که قرار است رهبران شش ایالت امریکا با رهبران شش ایالت کانادا در مورد «تاثیرات تعرفه‌های رئيس‌جمهور ترامپ و چگونگی ادامه همکاری میان رهبران امریکایی و کانادایی برای حفظ روابط تجاری قوی» گفت‌وگو کنند.

حکومت‌های شش ایالت شرقی امریکا در حالی برای گسترش روابط تجاری با شش ایالت شرقی کانادا تلاش می‌کنند، که روابط میان حکومت‌های فدرال در واشنگتن و اوتاوا به دلیل تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا و اظهارات او برای الحاق این کشور به امریکا، به شدت تیره شده است.

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور امریکا پس از پیروزی برای دوم، به‌صورت کلی ۳۵ درصد تعرفه بر بخش بزرگی از واردات امریکا از کانادا وضع کرد. او همچنین بارها خواستار پیوستن کانادا را به عنوان ایالت پنجاه‌ویکم امریکا شده است.

در واکنش، کانادا هم بر کالاهای وارداتی از امریکا به ارزش ۱۵۵ میلیارد دالر کانادایی، تعرفه ۲۵ درصدی وضع کرد. در همین حال، داگ فورد، فرماندار ایالت آنتاریو هشدار داده بود که صادرات برق به امریکا را قطع خواهد کرد.

در این جنگ تجاری، ایالت‌های امریکا که وابسته به انرژی کانادا اند، در پی تنش‌زدایی‌اند.