صدها پناهجوی افغان چشمانتظار انتقال به امریکا در قطر در بلاتکلیفی به سر میبرند
با تعلیق برنامه پذیرش پناهجویان از سوی امریکا، حدود هزار و ۲۰۰ پناهجوی افغان در یک پایگاه سابق نظامی در قطر در بلاتکلیفی بهسر میبرند. به گزارش اسوشیتدپرس، این افراد که برخی ماهها پیش با وعده انتقال به امریکا به این قطر منتقل شدهاند، در انتظار آیندهای نامعلوم به سر میبرند.
فعالان حقوق پناهندگان میگویند این افراد پیش از ورود به قطر مراحل دقیق بررسی امنیتی را طی کردهاند و بسیاری از آنها به نیروهای امریکایی در افغانستان کمک کردهاند.
شاون وندایور، رئیس گروه «افغان اوک» که برای حمایت از پناهجویان افغان ایجاد شده به اسوشیتدپرس گفت: «ما آنها را آوردیم، وظیفه ماست که به وعدهها عمل کنیم.»
صالحه، وکیل زن افغان که پیش از بازگشت طالبان به قدرت به زنان قربانی خشونت برای گرفتن طلاق کمک میکرد یکی از صدها پناهجویی است که همراه با خانوادهاش در قطر به سر میبرد. او میگوید که به خاطر فعالیتهای حقوقیاش اگر به افغانستان بازگردد، جانش در خطر است.
این وکیل زن که در ماه جنوری به کمپ قطر رسید امید داشت به زودی به امریکا منتقل شود اما به برنامه تعلیق انتقال پناهجویان افغان همه چیز متوقف شد.
در حالیکه دولت امریکا اعلام کرده هنوز درباره آینده این برنامه تصمیم نهایی نگرفته است و هیچ زمان مشخصی برای از سرگیری برنامه اعلام نشده است.
ترامپ دستور تهیه گزارشی درباره امکان ادامه این برنامه را صادر کرده، اما نتایج آن هنوز منتشر نشده است.
وندایور میگوید که در میان آن ۱۲۰۰ نفری که در قطر هستند، ۲۰۰ نفر از بستگان نیروهای امریکایی نیز حضور دارند.
گروههایی که در زمینه انتقال پناهجویان فعالیت میکنند، از دولت امریکا شکایت کردهاند تا برنامه را از سر بگیرد.
یک دادگاه تجدیدنظر اعلام کرده که دولت از نظر قانونی حق تعلیق این برنامه را دارد، اما افرادی که قبلاً تأیید شدهاند باید اجازه ورود داشته باشند.
اداره ترامپ استدلال کرده بود که فقط حدود ۱۶۰ نفر در سراسر جهان بهصورت رسمی تأیید شدهاند، اما طبق حکم قاضی فدرال، حدود ۱۲ هزار پناهجو که پیشتر تأیید شدهاند، باید اجازه ورود به خاک امریکا را دریافت کنند.
با این حال، مشخص نیست چه تعداد از افغانهای حاضر در قطر شامل این حکم میشوند یا روند اجرایی آن چقدر زمان خواهد برد.
وزارت خارجه امریکا نیز در بیانیهای اعلام کرد که هنوز در حال بررسی آینده برنامه اسکان مجدد افغانها و دفتر ویژهایست که برای هماهنگی این تلاشها ایجاد شده است.
در این بیانیه آمده است: «هیچ تصمیم نهایی اتخاذ نشده است. ما همچنان به حمایت از متحدان و شرکای افغان در خارج از کشور ادامه میدهیم.»
در این میان، خانوادههای افغان هر روز با اضطراب و ناامیدی چشمانتظار تصمیمی هستند که میتواند سرنوشت زندگیشان را تغییر دهد.