موسسه صلح امریکا: اظهارات ماسک درباره پرداخت هزاران دالر به یک عضو طالبان گمراه کننده است

موسسه صلح ایالات متحده، وزارت کارایی دولت به رهبری ایلان ماسک را به ارائه اظهارات گمراه‌کننده در خصوص پرداخت هزاران دالر به یک عضو سابق طالبان از سوی این نهاد متهم کرد.

کارکنان این موسسه گفته‌اند که قاسم حلیمی، مدت‌ها قبل از صف طالبان جدا شده و دیدگاه‌های تندروانه طالبان را به چالش می‌کشید.

کارکنان سابق موسسه صلح ایالات متحده می‌گویند که وزارت کارایی دولت، تحت رهبری ایلان ماسک، اطلاعات نادرستی درباره فعالیت‌های این موسسه منتشر کرده است.

ایلان ماسک و گروهی از کارکنان وزارت کارایی دولت اخیراً در برنامه‌ای در شبکه فاکس‌نیوز درباره کاهش هزینه‌ها صحبت کردند و موسسه صلح ایالات متحده را به هدر دادن منابع مالی از طریق حمایت از یک عضو سابق طالبان و استفاده از جت‌های خصوصی برای کارکنان متهم کردند.

وزارت کارایی دولت در ماه مارچ اعلام کرد که موسسه صلح ایالات متحده ۶۷۵ هزار دالر برای «خدمات پرواز خصوصی» هزینه کرده و ۱۳۲ هزار دالر به محمد قاسم حلیمی، عضو سابق طالبان و وزیر پیشین حج و اوقاف، پرداخت کرده است.

به گزارش روزنامه واشنگتن تایمز، موسسه صلح ایالات متحده علیه وزارت کارایی دولت شکایتی درج کرده تا از جایگاه خود به‌عنوان یک نهاد مستقل دفاع کند.

جورج فوت، وکیل موسسه صلح ایالات متحده، ادعاهای وزارت کارایی دولت را گمراه‌کننده خواند. او تایید کرد که موسسه یک جت خصوصی برای کارکنان خود اجاره کرده بود، اما توضیح داد که این پرواز برای تخلیه کارکنان موسسه از افغانستان در زمان سقوط کابل در سال ۲۰۲۱ انجام شده بود.

کارکنان موسسه صلح ایالات متحده همچنین تایید کردند که با حلیمی قرارداد همکاری داشته‌اند، اما تاکید کردند که او مدت‌ها پیش از همکاری با این موسسه از صف طالبان جداشده و در افغانستان فعالیت می‌کرد.

اسکات وردن، کارمند سابق موسسه صلح ایالات متحده، اظهار داشت: «حلیمی بارها و برای سال‌ها علیه طالبان، تفسیر محافظه‌کارانه آن‌ها از اسلام و نقض حقوق بشر و حقوق زنان توسط آن‌ها سخن گفته است. او به مدافعان حقوق زنان افغان اصول اسلامی را آموزش می‌داد و درباره نقض حقوق زنان توسط طالبان از منظر حقوق بشر بین‌المللی و فقه اسلامی تحقیق می‌کرد.»

کارکنان وزارت کارایی دولت در اواسط مارچ به ساختمان مرکزی موسسه صلح ایالات متحده در واشنگتن وارد شدند، اکثر کارکنان این موسسه را اخراج کردند و تلاش کردند تمام دارایی‌های آن را به اداره خدمات عمومی منتقل کنند. وکلای موسسه صلح ایالات متحده با درخواست صدور دستور موقت قضایی سعی کردند جلوی این اقدام را بگیرند، اما دادگاه این درخواست را رد کرد.

وزارت دادگستری و وزارت کارایی دولت اعلام کردند که در حال اجرای دستور دونالد ترامپ هستند که در فبروری صادر شد و هدف آن کوچک‌سازی گسترده ساختار دولت فدرال است.

موسسه صلح ایالات متحده در سال ۱۹۸۴ با مصوبه کانگرس تاسیس شد و تحقیقات آن معطوف به تقویت صلح‌ در سطح بین‌المللی متمرکز است. وکلای این موسسه معتقدند که جایگاه مستقل این سازمان به این معناست که رئیس‌جمهور و وزارت کارایی دولت بدون مجوز کانگرس اختیار انحلال آن را ندارند.