جمهوری اسلامی هم برای وزیر خارجه طالبان پرچم نگذاشت

وزیر خارجه طالبان، روز شنبه به دعوت رسمی وزیر خارجه ایران به تهران سفر کرد، اما تصاویر نشان می‌دهد وزارت خارجه جمهوری اسلامی، برخلاف تشریفات رسمی، از گذاشتن پرچم طالبان در کنار پرچم این کشور خودداری کرده است.

این در حالی است که در سفر رسمی عباس عراقچی به کابل و در دیدار او با امیرخان متقی، وزارت خارجه طالبان پرچم خود و جمهوری اسلامی را در میز گفت‌وگوهای رسمی گذاشته بود.

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان به منظور شرکت در «چهاردهمین مجمع گفت‌وگوی تهران» به ایران سفر کرده است.

وزارت خارجه ایران با نمایندگان حکومت پیشین افغانستان رفتار متفاوت دیپلوماتیک داشت.

حنیف اتمر، وزیر خارجه حکومت اشرف غنی در سرطان ۱۳۹۹ از تهران دیدار کرد و مورد استقبال گرم جواد ظریف، وزیر خارجه وقت ایران قرار گرفت. در تصاویر نشست‌های رسمی دیده می‌شود که وزارت خارجه ایران پرچم رسمی سه رنگ افغانستان را در نشست‌ها با همتای افغان خود گذاشته است.

جواد ظریف و حنیف اتمر، وزیران خارجه وقت ایران و افغانستان
جواد ظریف و حنیف اتمر، وزیران خارجه وقت ایران و افغانستان

اداره طالبان را هیچ کشور به رسمیت نشناخته و کشورها در ملاقات با مقام‌های طالبان از گذاشتن پرچم گروه حاکم به عنوان پرچم رسمی افغانستان خودداری می‌ورزند.

در سفرهای متقی به قطر و عمان، این کشورها نیز از گذاشتن پرچم طالبان در دیدارهای رسمی خودداری کرده بودند.

طالبان تا اکنون به این رویه کشورها اعتراض نکرده و خود در دعوت‌های رسمی پرچم مقام‌های بلندپایه کشورهای خارجی را در کنار پرچم خود می‌گذارند.

دیدار وزیر خارجه ایران با وزیر خارجه طالبان در کابل؛ طالبان برای عراقچی پرچم گذاشتند.
دیدار وزیر خارجه ایران با وزیر خارجه طالبان در کابل؛ طالبان برای عراقچی پرچم گذاشتند.

گذاشتن پرچم کشورها در نشست‌های رسمی با نمایندگان دولت‌های خارجی از اصول ابتدایی تشریفات دیپلوماتیک است. ایران و دیگر کشورهای خارجی از به رسمیت شناختن طالبان به عنوان نماینده رسمی دولت افغانستان خودداری ورزیده اند. این کشورها بیرق طالبان را به عنوان پرچم رسمی افغانستان به رسمیت نمی‌شناسند.

پرچم رسمی و تاریخی افغانستان، سیاه، سرخ و سبز است. طالبان با دستیابی به قدرت، پرچم ملی افغانستان را کنار گذاشت و پرچم گروه خود را جایگزین کرد. این گروه قانون اساسی و بسیاری از قوانین دیگر کشور را نیز نادیده گرفته است.

با این‌که ایران طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد، اما این مانع از آن نشده است که دو طرف از بهبود روابط خودداری ورزند.

روابط جمهوری اسلامی ایران با طالبان در حوزه‌های امنیتی و اقتصادی به طور قابل‌توجهی گسترش یافته است. بر اساس گزارش‌ها، ایران به عنوان شریک اول اقتصادی طالبان شناخته می‌شود و حجم تجارت میان دو طرف به حدود چهار میلیارد دالر رسیده است.

سید عباس عراقچی، پیش‌تر در سفر خود به کابل اعلام کرده بود که فصل جدیدی در روابط دوجانبه میان ایران و طالبان گشوده شده است. در این سفر، عراقچی با مقامات امنیتی طالبان درباره تبادل اطلاعات استخباراتی گفت‌وگو کرد و بر ضرورت همکاری‌های اطلاعاتی برای مقابله با تهدیدات مشترک تاکید نمود.