حمله بیسابقه پهپادهای روسیه به اوکراین پیش از گفتوگوی ترامپ و پوتین

اوکراین اعلام کرد روسیه با بیشترین شمار پهپاد تا کنون، از جمله ۲۷۳ پهپاد ایرانی «شاهد» و پهپادهای تقلیدی، کییف و دیگر مناطق را هدف گرفت. از این میان، ۸۸ پهپاد سرنگون و ۱۲۸ پهپاد بدون پیامد منفی منحرف شدند.
یولیا سویریدنکو، معاون نخستوزیر اوکراین، این حملات را «رکورد» توصیف کرده و گفت: «روسیه هدف روشنی دارد که ادامه کشتار غیرنظامیان است.»
بر بنیاد گزارشهای مقامات اوکراینی در این حملات یک زن در کییف و یک مرد در ولایت خرسون کشته شدند و در خرسون یک ایستگاه قطار، خانههای شخصی و موترها هدف قرار گرفتهاند.
اداره استخبارات اوکراین گفته است باور دارد که مسکو قصد داشته است در ادامه روز یکشنبه یک موشک بالیستیک قارهپیما پرتاب کند. روسیه به این اتهام هنوز واکنش نشان نداده است.
در همین حال ارتش روسیه نیز گفته که در جریان شب تا بامداد یکشنبه، ۲۵ پهپاد اوکراینی را رهگیری و نابود کرده است.
مسکو همچنین مدعی شده است که روستای «بهاطیر» را در منطقه دونتسک، در شرق اوکراین، به تصرف درآورده، در حالیکه با وجود گفتوگوهای صلح در استانبول، جنگ را شدت بخشیده است.
دفتر نخستوزیر بریتانیا اعلام کرد که رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایتالیا در تماس تلفنی با دونالد ترامپ، بر لزوم اعمال تحریمها علیه روسیه تأکید کردند؛ این تماس پیش از گفتوگوی تلفنی ترامپ با ولادیمیر پوتین انجام شده است.
قرار است ترامپ روز دوشنبه با پوتین در مورد اوکراین گفتوگو کند.
این گفتوگو بخشی از تلاشهای مداوم ترامپ برای پایاندادن به جنگی که در پی حمله روسیه در سال ۲۰۲۲ به اوکراین آغاز شد.
سخنگوی کییر استارمر گفت: «رهبران در این تماس بر ضرورت برقراری آتشبس بدون قید و شرط و جدی گرفتن مذاکرات صلح توسط رئیسجمهور پوتین تأکید کردند.»
به گفته او، در صورت عدم همکاری روسیه، استفاده از تحریمها نیز در این گفتوگوها مطرح شده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهور اوکراین پس از دیدار با جیدی ونس معاون رئیسجمهور ترامپ گفت: «ما در مورد گفتوگوهای صلح در استانبول صحبت کردیم؛ جایی که روسیه هیأتی با سطح پایین و بدون اختیار تصمیمگیری فرستاده بود. همچنین درباره ضرورت تحریمهای بیشتر علیه روسیه، تجارت دوجانبه، همکاریهای دفاعی، وضعیت جنگی در میدان نبرد و تبادل زندانیان در آینده گفتگو کردیم.»
یکی از مقامهای ارشد دفتر زلنسکی گفته است که دیدار در رم «بهتر» از ملاقات سه ماه پیش در کاخ سفید بوده که طی آن، ونس زلنسکی را بهطور علنی به دلیل «بیاحترامی» و «سپاسگزار نبودن از امریکا» سرزنش کرده بود.