نخستین قانون یکپارچه ممنوعیت پورنوگرافی جعل عمیق در امریکا امضا شد

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور ایالات متحده، قانونی را امضا کرد که انتشار تصاویر و ویدیوهای جنسی صریح واقعی یا جعل عمیق در فضای آنلاین را که بدون رضایت افراد منتشر شوند، ممنوع می‌کند. این نخستین قانون فدرال در امریکاست که تصاویر جنسی تولیدشده با هوش مصنوعی را جرم‌انگاری می‌کند.

طبق «قانون حذف»، انتشار این نوع محتوا غیرقانونی تلقی می‌شود و متخلفان با مجازات‌های کیفری مانند حبس، جریمه نقدی و جبران خسارت قربانیان روبه‌رو خواهند شد. همچنین، این قانون افرادی را که از این تصاویر و ویدیوها به‌عنوان دستاویزی برای اخاذی از دیگران و ارعاب و تهدید استفاده کنند، تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهد.

بر اساس این مصوبه، وب‌سایت‌ها به دستور کمیسیون تجارت فدرال (FTC) موظف‌اند ظرف ۴۸ ساعت پس از دریافت درخواست قربانیان، این تصاویر را حذف و برای پاک کردن دیگر نسخه‌های ذخیره‌شده آن در سیستم‌های خود تلاش کنند.

ترامپ که همراه با ملانیا، همسرش و بانوی اول امریکا، در مراسم امضای این قانون در باغ رز کاخ سفید حاضر شده بود، به اعمال خشونت علیه زنان و آزار آن‌ها از طریق تصاویر جنسی تولیدشده با جعل عمیق اشاره کرد و گفت: «شمار زیادی از زنان با دیپ‌فیک‌ها و تصاویر صریح جنسی که بدون رضایت آن‌ها تولید و توزیع شده مورد آزار قرار گرفته‌اند. این آزارگری را از امروز غیرقانونی اعلام می‌کنم.»

لایحه «قانون حذف» ماه گذشته با اکثریت قاطع در مجلس نمایندگان و سنا تصویب شده بود. به گفته‌ حامیان این قانون در کانگرس امریکا، هرچند بسیاری از ایالت‌ها قوانین ویژه‌ای برای ممنوعیت انواع دیپ‌فیک‌های حاوی محتوای جنسی دارند اما این قوانین در نحوه طبقه‌بندی جرایم و میزان مجازات‌ها متفاوت‌اند، در حالی که ایالات متحده به جرم‌انگاری دقیق‌تر و یکپارچه‌ای در خصوص این تکنولوژی نوین و فراگیر نیاز دارد.

دو ایالت کالیفرنیا و ویرجینیا نخستین ایالت‌هایی بودند که در سال ۲۰۱۸ قوانینی در ممنوعیت انتشار تصاویر جنسی صریح تولید شده با دیپ‌فیک بدون کسب رضایت افراد وضع کردند.

کوریای جنوبی یکی از نخستین کشورهایی بود که پخش پورنوگرافی دیپ‌فیک را جرم‌انگاری کرد. طبق این قانون متخلفان با حداکثر پنج سال زندان و جریمه‌های سنگین روبه‌رو می‌شوند.

چین در سال ۲۰۱۹، بریتانیا در سال ۲۰۲۰، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۱ و استرالیا در سال ۲۰۲۲ قوانینی در خصوص ممنوعیت این دست تصاویر تصویب کردند.

با وجود تصویب این قوانین، اجرای آن‌ها را با چالش‌های جدی روبه‌رو کرده است؛ شناسایی خاطیان در سایه انواع تکنیک‌های پنهان کردن یا جعل هویت سخت است و پیشرفت‌ سریع تکنولوژی امکان تولید تصاویر جعلیِ بسیار شبیه به واقعیت را فراهم کرده و تشخیص و شناسایی جعل عمیق روز به روز سخت‌تر می‌شود.