وزیر خارجه امریکا: قراردادن طالبان در فهرست سازمان‌های تروریستی تحت بررسی است

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا، روز چهارشنبه در جلسه استماع کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفت که حکومت ترامپ در مورد وضعیت طالبان به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی تصمیم خواهد گرفت.

او در پاسخ به سوال تیم بورچت، نماینده مجلس و از حامیان جبهه مقاومت که آیا ایالات متحده طالبان را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی طبقه‌بندی خواهد کرد یا نه، گفت که به باور او این موضوع در دست بررسی است.

آقای روبیو گفت: «به باور من، طبقه بندی[طالبان به عنوان یک سازمان تروریستی] بار دیگر تحت بررسی است. همان طور که می‌دانید اخیراً توانستیم چند تن از شهروندان امریکا[را از بند طالبان] آزاد کنیم. در مورد[طبقه بندی] باید تصمیم بگیریم.»

وزیر خارجه امریکا افزود: «ما از ماهیت طالبان کاملا آگاه هستیم و می‌دانیم که این گروه در گذشته چه کارهایی را انجام داده است»

روبیو گفت که تصمیم در مورد قرار دادن طالبان در فهرست سازمان‌های تروریستی بر اساس یک رویکرد جامع از جمله با توجه به سیاست آینده امریکا در قبال افغانستان اتخاذ خواهد شد.

وزیر خارجه امریکا در مجلس استماع امروز سیگنال‌های مثبت نیز به طالبان فرستاد. او گفت که آنها «خواهان همکاری بیشتر» طالبان با حکومت ایالات متحده هستند و باید القاعده و دیگر عناصر در افغانستان مورد هدف قرار گیرند.

پیش از این، وزیر خارجه امریکا گفته بود که طالبان در برخی موارد در مبارزه با داعش و القاعده در بخش‌هایی از افغانستان با واشنگتن همکاری کرده‌اند. این به معنای آن است که حکومت ترامپ همچنان خواهان حفظ این همکاری اطلاعاتی و امنیتی است.

روبیو گفت که ترامپ «ابزارهای فشار بر طالبان برای همکاری بیشتر این گروه در اختیار دارد.»

مشخص نیست که آیا تهدید به قرار گرفتن طالبان در فهرست سازمان‌های تروریستی نیز یکی از ابزارهای امریکا فشار بر طالبان است یا نه.

طالبان پس از بازگشت به قدرت، لحن دوستانه‌ای در برابر امریکا در پیش گرفته است و برای عادی سازی روابط، از جمله بازشدن مجدد سفارت امریکا در کابل تقلا دارد.

روبیو درباره تهدیدهای امنیتی ناشی از افغانستان تحت کنترول طالبان گفت که حکومت امریکا، به ویژه وزارت دفاع به طور پیوسته وضعیت افغانستان را به منظور دفع تهدیدهای احتمالی تروریستی تحت نظر دارد.

او گفت: «یک علت باز نشدن سفارت امریکا در کابل این است که ما در مقطع کنونی در مورد امنیت مناسب پرسونل خود در آنجا اطمینان لازم را نداریم.»

وزیر خارجه امریکا گفت که رئیس جمهور ترامپ کاملا در جریان وضعیت افغانستان است و «نمی‌خواهد که این کشور بار دیگر محل حملات علیه امریکا و تاسیسات آن در کشورهای دیگر شود.»

سفر امرالله صالح به امریکا

تیم بورچت اخیراً از امرالله صالح و احمد مسعود دعوت کرده است که به امریکا سفر کرده و با او و اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان درباره وضعیت افغانستان صحبت کنند. با این که جبهه مقاومت و آقای صالح از این دعوت استقبال کردند اما هنوز عملی نشده است.

آقای روبیو در پاسخ به این سوال عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان که آیا حکومت امریکا به آقای صالح ویزا خواهد داد یا نه، گفت که این موضوع را بررسی خواهد کرد.

وزیر خارجه امریکا گفت: «اگر شما احساس می‌کنید که این دیدار به سود منافع ملی امریکا است، تصمیم گیری[درباره ویزا را] مدنظر خواهیم گرفت.»

او گفت که درباره ماهیت این سفر با آقای بورچت صحبت خواهد کرد.