ملل متحد: ۴۲ هزار زن افغان از بیماری قابل درمان «فیستول زایمانی» رنج می‌برند

صندوق جمعیت ملل متحد در روز جهانی پایان دادن به «فیستول زایمانی» گفت دست‌کم ۴۲ هزار زن افغان از این بیماری قابل درمان و پیشگیری، رنج می‌برند. این عارضه که بر اثر «زایمان سخت و مسدود شده» اتفاق می‌افتد، تاثیرات منفی بر وضعیت جسمی و روحی زنان می‌گذارد.

صندوق جمعیت ملل متحد روز جمعه، دوم جوزا در بیانیه‌ای نوشت بسیاری از زنان افغان مبتلا به فیستول زایمانی در مناطق دورافتاده زندگی می‌کنند و به مراقبت‌های به موقع پزشکی دسترسی ندارند. این سازمان نوشت که بازخوردهای اجتماعی نسبت به افراد مبتلا به این عارضه در افغانستان، آسیب‌های درازمدت بر سلامت روان آنها گذاشته است.

اندرو سابرتون، معاون اجرایی صندوق جمعیت ملل متحد در بازدید از شفاخانه زنان و زایمان ملالی گفت: «فیستول زایمانی به لطف یک جراحی ساده و کم‌هزینه قابل درمان است و بیماران فرصت دوباره برای زندگی به دست می‌آورند». او افزود که این جراحی سلامت روان و عزت نفس را به زنانی که مدت‌ها در سکوت رنج کشیده‌اند، بازمی‌گرداند.

فیستول زایمانی علاوه بر آسیب جسمی که به همراه دارد، عواقب روانی قابل توجهی نیز برای زنان ایجاد می‌کند. افسردگی، انزوای اجتماعی، احساس شرم و طرد شدن از اجتماع از آسیب‌هیایی است که زنان مبتلا به این عارضه از آن رنج می‌برند.

پزشکان می‌گویند که ریزش مداوم ادرار یا مدفوع، آسیب‌های عصبی، مشکل در راه رفتن و احتمال عفونت یا نارسایی کلیه از مواردی است که در بیماران مبتلا به فیستول زایمانی دیده می‌شوند. به گفته پزشکان آسیب‌های روحی به جا مانده از این عارضه می‌توانند در مواردی سبب تقویت افکار خودکشی شوند.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد می‌گوید که در حال حاضر از سه مرکز درمان فیستول زایمانی در ولایت‌های کابل، هرات و ننگرهار حمایت می‌کند. این سازمان افزود که شفاخانه ملالی در کابل سال گذشته بیش از دوصد زن مبتلا به این بیماری را درمان کرده است.

این سازمان از زنان افغان مبتلا به فیستول زایمانی خواست که به جای تحمل طولانی مدت آسیب‌های عمیق این بیماری، به مراکز درمانی مراجعه کنند. صندوق جمعیت ملل متحد اطمینان داد که مراکز درمان تحت حمایتش در افغانستان به زنان مبتلا به این بیماری، مراقبت‌های پزشکی را در اسرع وقت ارائه می‌کنند.