گزارش تازه: افغانها در مسیر مهاجرات با بازداشت و خشونتهای فیزیکی و جنسیتی روبرو میشوند

مرکز مهاجرت مختلط در گزارشی اعلام کرد که افغانها به دلیل ناامنی، بحران اقتصادی و محدودیتهای جنسیتی از کشور خارج میشوند. این گزارش با تاکید بر نیاز فوری حمایت از مهاجران افغان، به خطرات بازداشت، اخاذی، خشونت فیزیکی و جنسیتی که آنان در مسیر مهاجرت با آن مواجهاند، اشاره میکند.
در این گزارش که روز جمعه، ششم سرطان منتشر شد آمده است که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، وضعیت انسانی در این کشور پیچیدهتر شده و مردم را به مهاجرتهای اجباری واداشته است.
شبکه دانمارکی «مرکز مهاجرت مختلط» با استناد به نظرسنجی از بیش از دو هزار مهاجر افغان در پاکستان و ترکیه، دیدگاههایی را درباره چالشهایی که آنها قبل، هنگام و پس از سفر خود با آن مواجه بودهاند، ارائه کرده است.
یافتههای این سازمان بر ضرورت فوری اجرای اقدامات حفاظتی و حمایتی در سراسر مسیر مهاجرت تاکید دارد. این نهاد همچنین خواستار پاسخهای فراگیر، هماهنگ و حساس به جنسیت شده است.
طبق این گزارش، ۷۵ درصد از مهاجران دلیل مهاجرت خود را ناامنی و ۷۱ درصد مشکلات اقتصادی عنوان کردهاند. طبق این گزارش، ، ۴۰ درصد زنان افغان در پاکستان و ۴۸ درصد زنان در ترکیه، محرومیت از حقوق خود را علت ترک کشور دانستهاند.
این سازمان، سرکوب جنسیتی را عامل کلیدی مهاجرت زنان افغان معرفی کرده است. در گزارش آمده است ۸۸ درصد پاسخدهندگان در پاکستان و ۷۸ درصد در ترکیه گفتهاند که در مسیر مهاجرت با یک یا چند نوع خطر حفاظتی مواجه شدهاند.
پاسخدهندگان از بازگرداندنهای مکرر، بدرفتاری توسط ماموران مرزی، سرقت اموال و رها شدن توسط قاچاقچیان شکایت کردهاند.
طبق این گزارش، مهاجران افغان در پاکستان در مناطق پرخطر مانند بلوچستان، پیشاور، کویته و مرز افغانستان - پاکستان با خشونت، آدمربایی، اخاذی و آزار و اذیت روبرو شدهاند.
این گزارش همچنین تاکید دارد که افغانها در طول مسیر مهاجرت خشونتهای فیزیکی، بازداشت، سرقت و اخاذی را تجربه کردهاند که این خطرات برای زنان و مردان متفاوت بوده است.
گزارش نشان میدهد که در هر دو کشور، زنان بیشتر از مردان خشونت جنسی و خشونت غیر فیزیکی را تجربه کردهاند، در حالی که مردان بیشتر با سرقت و بازداشت مواجه بودهاند.
براساس یافتههای این گزارش، در مسیر مهاجرت در پاکستان، زنان بیش از مردان در معرض خشونت فیزیکی قرار گرفتهاند اما در ترکیه، مردان بیشتر از زنان با خشونت فیزیکی مواجه شدهاند.