فوزیه کوفی: حذف زنان و فعالان مدنی از نشست دوحه، مشروعیت‌بخشی به طالبان است

عضو سابق مجلس نمایندگان افغانستان هشدار داد که ملل متحد با حذف زنان، جامعه مدنی و دیگر گروه‌های سیاسی از نشست دوحه، به طالبان مشروعیت می‌بخشد. فوزیه کوفی گفت عادی‌سازی روابط با طالبان در قالب نشست تخصصی روند دوحه، خطرات بلندمدتی برای آینده افغانستان به همراه دارد.

دو نشست تخصصی در چارچوب روند دوحه، به رهبری سازمان ملل متحد، روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، نهم و دهم سرطان در پایتخت قطر برگزار می‌شود. طالبان یک هیئت هفت‌نفره را برای شرکت در این نشست‌ها به دوحه اعزام کرده است.

هنوز روشن نیست که آیا از زنان، فعالان مدنی، جبهه‌های نظامی مخالف طالبان، نمایندگان اقوام، سیاستمداران و یا دیگر منتقدان طالبان برای حضور در این نشست دعوت شده است یا خیر.

فوزیه کوفی، عضو پیشین پارلمان افغانستان در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «بارها به سازمان ملل هشدار داده‌ایم که عادی‌سازی روابط با طالبان به بهانه‌ همکاری‌های تخصصی، پیامدهای جدی و بلندمدتی برای آینده افغانستان خواهد داشت.»

او تاکید کرده است که این وضعیت زمانی خطرناک‌تر می‌شود که سازمان ملل طالبان را به‌عنوان بازیگر اصلی به رسمیت بشناسد و بخش بزرگی از جامعه افغانستان را نادیده بگیرد.

خانم کوفی با اشاره به دو نشست پیش‌رو در دوحه، گفت که این نشست‌ها با حضور طالبان و در غیاب چهره‌های غیرطالبانی برگزار می‌شوند. او رویکرد سازمان ملل در این زمینه را «غیرفراگیر» و نوعی «مشروعیت‌بخشی از طریق حذف دیگران» توصیف کرده است.

این نماینده سابق مجلس همچنین از برخی شرکای بین‌المللی انتقاد کرده که به‌جای کمک به حل بحران افغانستان، خود به بخشی از مشکل تبدیل شده‌اند.

نشست‌های کاری روند دوحه، بخشی از نتایج نشست سوم این روند هستند. در آخرین نشست رسمی روند دوحه که تابستان سال گذشته برگزار شد، هیئتی از طالبان به رهبری ذبیح‌الله مجاهد نیز شرکت داشت. در این نشست هیچ نماینده‌ای از زنان افغانستان و یا گروه‌های سیاسی غیرطالبانی افغانستان حضور نداشت.