زندانی پیشین طالبان: شکنجه زندانیان در بازداشتگاه‌های طالبان شدید و گسترده است

ژولیا پارسی، از فعالان زن در واکنش به گزارش جدید سازمان جهانی مبارزه با شکنجه گفت که استفاده از شکنجه در زندان‌های طالبان گسترده و شدید است. او که در بازداشت طالبان شکنجه شده، گفت که تهدید به بازداشت و شکنجه اعضای خانواده، برای او دشوارتر از شکنجه‌های جسمی طالبان بود.

ژولیا پارسی، مسئول گروه جنبش خودجوش زنان معترض در اوایل میزان ۱۴۰۲ بازداشت شد و سه ماه زندانی بود.

او روز چهارشنبه در مصاحبه با افغانستان اینترنشنال گفت که زنان در زندان طالبان، به خصوص ریاست ۴۰ استخبارات، بنا به اتهامات مختلف شکنجه می‌شدند.

به گفته پارسی، از لحظات اول دستگیری، طالبان به او فحش‌های رکیک جنسی می‌دادند و تهدید می‌کردند که با شلیک گلوله به زندگی‌اش پایان می‌دهند.

ژولیا پارسی زمانی که در کابل بود، در اعتراضات زنان علیه سیاست‌های طالبان نقش و حضور داشت. او گفت که پس از بازداشت، «طالبان تهدید می‌کردند که اگر واقعیت را نگویی که از کی پول می‌گیری و برای کی کار می‌کنی، ما دخترهایت را زندانی می‌کنیم یا به مجاهدین [طالبان] نکاح می‌کنیم.»

پارسی گفت که این شکنجه روحی برای او بدتر از شکنجه‌های جسمی‌ای بود که در بازداشتگاه‌های طالبان تجربه کرده بود. پارسی در جریان بازجویی‌های طولانی که ساعت‌ها طول می‌کشید، شکنجه‌های جسمی مانند لت‌وکوب شدید و شوک برقی را تجربه کرد.

طالبان برای گرفتن اقرار از زندانیان دست به انواع شکنجه روحی و جسمی می‌زنند. خانم پارسی گفت که در زمان بازداشت شب‌ها فریاد زنان و مردان جوانی را که شکنجه می‌شدند، می‌شنید.

سازمان‌های بین‌المللی، تجارب ژولیا پارسی و دیگر فعالان حقوق بشر از زندان‌های طالبان را تایید می‌کنند.

سازمان جهانی مبارزه با شکنجه روز چهارشنبه در گزارشی جزئیات تازه‌ای از شکنجه فیزیکی و خشونت‌ روانی در بازداشتگاه‌های طالبان را فاش کرد. در این گزارش، قربانیان روایت‌های تکان‌دهنده‌ای را از سوزاندن بدن با میله داغ تا ضرب‌وشتم شدید با کیبل برقی و شوک الکتریکی، افشا کرده‌اند.

این گزارش بر اساس مصاحبه‌ با زندانیانی که به دست ریاست استخبارات طالبان بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴ دستگیر و شکنجه شده‌اند، تهیه شده است.

در این گزارش آمده است که طالبان با بازداشت‌های خودسرانه، شکنجه‌های جسمی شدید، تجاوز جنسی و خشونت‌های روانی علیه فعالان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران، زنان فعال، اقلیت‌ها و کارمندان دولت پیشین، کرامت انسانی قربانیان را نقض کرده‌ است.

بیشتر افراد به اتهام همکاری با غرب و مخالف با رژیم طالبان، بازداشت، شکنجه و زندانی شده‌اند.