سازمان نی در تبعید، نهاد حامی خبرنگاران و رسانههای افغانستان پنجشنبه، ۱۲ سرطان به کارشیوه جدید صادر شده توسط وزارت فرهنگ طالبان واکنش نشان داد. این سازمان نوشت که چهار سال پیش در افغانستان، آزادی بیان بهتر از هر کشوری در منطقه تجربه میشد.
این نهاد تبعیدی حامی خبرنگاران و رسانهها افزود که در حال حاضر هیچ مصداقی از آزادی بیان در افغانستان دیده نمیشود.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان با ارسال کارشیوه جدید به رسانهها، مانع انتقاد از سیاستهای این گروه شده است. براساس این کارشیوه، رسانهها برای ضبط یک برنامه سیاسی و دعوت از تحلیلگران، باید از وزارت فرهنگ طالبان مجوز دریافت کنند.
سازمان نی در تبعید تاکید کرده است که محدودیتهای طالبان بر آزادیهای فردی و حقوق بشری زنان خبرنگار روز به روز افزایش یافته است. این سازمان نوشت که قبل از سقوط حکومت پیشین، حدود ۲ هزار زن در افغانستان مشغول کار خبرنگاری بودند اما اکنون کمتر از صد نفر آنها به کار رسانهای مشغولاند.
این سازمان حامی رسانهها میگوید که از میان ۵۵۰ رسانه در افغانستان پیش از طالبان، اکنون تنها ۱۸۰ رسانه فعالاند و باقی رسانهها به دلایل سیاسی و اقتصادی متوقف شدهاند.
وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در ادامه سانسور رسانهها و نشر کتاب، کارشیوه چهار صفحهای درباره نشر برنامههای سیاسی به رسانههای داخلی فرستاده است. این سند، با عنوان «پالیسی برگزاری برنامههای سیاسی(میزگردها) در افغانستان»، تدوین و رسانهها را مکلف کرده است تا برنامههای سیاسی خود را قبل از نشر برای تایید به وزارت اطلاعات و فرهنگ این گروه بفرستند.
بربنیاد این کارشیوه، تحلیلگران برنامهها نیز با تایید وزارت اطلاعات و دریافت یک کارت هویت از طالبان، حق دارند در برنامههای خبری و میزگردهای رسانهها شرک کنند.