او گفت که وزارت داخله ایران با مقامهای طالبان به این توافق رسیدهاند تا کمیتههایی حقوقی برای پیگیری مطالبات اتباع افغانستان در ایران تشکیل شود تا فرآیند مطالبه حقوق آنان بهصورت رسمی و منظم دنبال شود.
آقای یاراحمدی افزود که پس از رایزنیها با مقامهای طالبان، بخش کنسولی سفارت این گروه در ایران و همچنین بخش حقوقی وزارت داخله ایران آمادگی کامل دارند تا در صورت دریافت وکالتنامه از فرد متقاضی یا نماینده مورد اعتماد او، روند پیگیری حقوقی را آغاز کنند.
این مقام ایرانی در گفتههایش تاکید کرده که دارندگان مدارک شبهقانونی باید در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف وضعیت خود اقدام میکردند. او افزود که از ماه حوت سال گذشته ایران بهصورت رسمی اعلام کرده است که این مدارک در حال باطل شدن هستند و هنوز برخی مهاجران در این باره اقدامی نکردهاند.
این در حالی است که مهاجران افغان در پیامهای خود به افغانستان اینترنشنال، گفتهاند که طی سال گذشته، برای تمدید و تغییر وضعیت اقامتیشان پس از مراجعه به ادارات کفالت و امور مهاجران سرگردان شدهاند و به کارهای اداری آنها رسیدگی نشده است.
نادر یاراحمدی با اشاره به اینکه تاکنون تعداد قابل توجهی از افراد دارای این مدارک برای تعیین تکلیف مراجعه نکردهاند، گفت: «با این حال، حتی اگر یک نفر نیز نتوانسته باشد حقوق خود را دریافت کند، ما موظف به پیگیری هستیم».
رئیس مرکز اتباع و امور مهاجران خارجی ایران گفت مهاجرانی که نتوانستهاند مطالبات مالی خود را دریافت کنند، میتوانند با معرفی یک وکیل، چه از میان اقوام مقیم ایران و چه از طریق بخش کنسولی، روند مطالبه حقوق خود را پیگیری کنند.
او تاکید کرده که این فرایند نیازمند پرداخت مبلغی نیست و بخش کنسولی وظیفه دارد بهصورت رایگان این امور را انجام دهد.
این مقام ایرانی گفت که در بسیاری از استانها، دفاتر کل اتباع با ایجاد بخش مددکاری، به حل اختلاف میان اتباع و بدهکاران پرداختهاند و با دعوت از طرفین، بسیاری از موارد اختلافی به نتیجه رسیده و مطالبات پرداخت شده است.
رئیس مرکز اتباع و مهاجرین خارجی مدعی شد که برخی از مهاجران ممکن است از این مسئله به عنوان بهانهای برای اقامت بیشتر استفاده کنند. او افزود با این حال وزارت داخله ایران این اطمینان را میدهد که پیگیر حقوق و مطالبات مهاجران افغان باشد.