به نقل از تاس، وی روز چهارشنبه در یک نشست خبری اظهار داشت که بهرسمیتشناختن طالبان، راه را برای برقراری شراکت کامل بین مسکو و طالبان هموار کرده است.
زاخارووا افزود: «صحبت از بازنگری در موضع روسیه نادرست است. روسیه همواره از همکاری متقابل سودمند با افغانستان به نفع مردم دو کشور حمایت کرده و این روند را ادامه میدهد. تصمیم دادگاه عالی روسیه درهای شراکت کامل با مقامات کنونی کابل را گشود. ارائه و دریافت اعتبارنامههای سفرا نیز تاییدی بر روندی است که در سالهای اخیر آشکار بوده است.»
زاخارووا با اشاره به موقعیت استراتژیک منحصر به فرد افغانستان، تاکید کرد که این کشور میتواند در آینده نقش کلیدی در اجرای پروژههای بزرگ انرژی و زیرساختی ایفا کند. وی افزود: «مشارکت کابل در مقابله با چالشهای امنیتی در منطقه، بهویژه در مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تروریسم، بسیار ارزشمند است.»
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که مسکو و طالبان در حال انجام مذاکرات برای بررسی همکاری تجاری و اقتصادی هستند.
او اظهار داشت: «کارهای اساسی برای توسعه همکاری در حوزههای تجارت و اقتصاد، از جمله انرژی، حملونقل، زراعت و پروژههای زیرساختی در جریان است.»
زاخارووا با تاکید بر روابط چندساله کشورش با افغانستان گفت که دو طرف همچنین قصد دارند روابط فرهنگی و بشردوستانه خود را تقویت کنند.
هفته گذشته، روسیه بهطور رسمی رژیم طالبان را به رسمیت شناخت. در تاریخ ۱ جولای، گُل حسن، سفیر جدید طالبان، به مسکو رفت و در ۳ جولای، آندری رودنکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه، اعتبارنامه وی را دریافت کرد.
در تاریخ ۱۷ اپریل، دادگاه عالی روسیه به درخواست دادستان کل این کشور، نام طالبان را از فهرست گروههای تروریستی این کشور حذف کرد.