قزاقستان بدون بهرسمیتشناختن طالبان، خواستار تعامل با این گروه شد

وزیر خارجه قزاقستان روز پنجشنبه در دیدار با عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرا گفته است که کشورهای جهان «به جای تقابل، راه تعامل [با طالبان] را انتخاب نمایند.»
وزیر خارجه قزاقستان روز پنجشنبه در دیدار با عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرا گفته است که کشورهای جهان «به جای تقابل، راه تعامل [با طالبان] را انتخاب نمایند.»
مورات نورتلیو بدون اشاره به قصد کشورش برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان گفت که آستانه به دنبال گسترش روابط اقتصادی، تجارتی و ترانزیتی با حکومت طالبان است.
روسیه تنها کشور مهم در سازمان پیمان امنیت جمعی در آسیای میانه است که حکومت طالبان را به رسمیت شناخته است. سایر کشورها، از جمله اوزبیکستان و قزاقستان، به رغم درخواست طالبان از این کار خودداری ورزیده اند.
نورتلیف که معاون نخست وزیر قزاقستان نیز است، با هیئت خود روز پنجشنبه با عبدالغنی برادر و شماری دیگر از وزیران کابینه طالبان دیدار کرد. او در این سفر تفاهمنامه ساخت راه آهن هرات الی تورغندی به ارزش ۵۰۰ میلیون دالر را امضا کرد.
طالبان میگوید که قزاقستان مایل به همکاری با حکومت این گروه در تمام عرصهها است. بر اساس یک خبرنامه، نورتلیف گفته است که «نقشه راه روشن ترسیم گردد تا کشورش بتواند در زمینه های تحصیلات، برق، خط آهن، معادن و سایر بخش ها با افغانستان همکاری دوامدار داشته باشد.»
عبدالغنی برادر نیز خواستار فراهمکردن امکان بازکردن حساب بانکی برای بانکهای افغانستان در قزاقستان، انجام مبادلات مالی با ارزهای ملی، و کاهش هزینههای ترانزیت کالا از مسیر افغانستان شده است.
او گفته است که افغانستان میتواند مسیر مناسبی برای انتقال انرژی قزاقستان به جنوب آسیا باشد.
قزاقستان تاکنون طالبان را بهعنوان حکومت رسمی افغانستان بهرسمیت نشناخته، اما در سالهای اخیر همکاری محدود و مشروط با این گروه داشته است. چنانچه، در جون ۲۰۲۴، قزاقستان طالبان را از فهرست گروههای تروریستی خود خارج کرد.
چند ماه پیش از آن، دیپلومات طالبان را نیز بهعنوان سرقنسول افغانستان در آستانه پذیرفته بود.