طبق این گزارش، کلیدهای قطع سوخت موتور تقریباً همزمان جابهجا شده و باعث قطع سوخترسانی به موتورها شدند.
طبق گزارش، این هواپیما که از احمدآباد هند عازم لندن بود، اندکی پس از برخاستن، دچار کاهش قدرت پیشرانه شد و شروع به سقوط کرد.
فیلمهای دوربین مداربسته نشان دادند که تقریبا بلافاصله پس از برخاستن هواپیما، توربین اضطراری هوا (RAT) فعال شده، امری که نشانهای از قطع نیروی پیشرانهها تلقی میشود.
در گزارش آمده که در لحظات پایانی پرواز، صدای یکی از خلبانان در ضبطکننده صوتی کابین شنیده میشود که از همکار خود میپرسد چرا سوخت را قطع کردهای؟ دیگری در پاسخ میگوید که او چنین کاری نکرده است. گزارش مشخص نکرده که کدامیک از این جملات از سوی خلبان اصلی و کدامیک از سوی کمکخلبان گفته شده، و همچنین معلوم نیست که کدامیک پیام وضعیت اضطراری «میدی، میدی، میدی» را مخابره کرده است.
برپایه گزارش، کلیدهای سوخت تقریباً همزمان، از حالت «روشن» به «قطع» تغییر وضعیت دادهاند. گزارش اولیه توضیح نداده که چگونه این کلیدها ممکن است در جریان پرواز به حالت قطع درآمده باشند.
این گزارش، پرسشهای تازهای را درباره جایگاه کلیدهای حیاتی قطع سوخت موتور هواپیما مطرح میکند.
خلبان اصلی، سومیت سابهروال ۵۶ ساله و مربی پرواز ایر ایندیا بود و ۱۵ هزار و ۶۳۸ ساعت سابقه پرواز داشت. کمکخلبان، کلایو کوندر ۳۲ ساله با ۳ هزار و ۴۰۳ ساعت سابقه پرواز بود.
سقوط هواپیمای ایر ایندیا مرگبارترین سانحه هوایی در یک دهه گذشته در سطح جهان است.
این هواپیما دارای ۲۴۲ سرنشین بود که همه بهجز یک نفر کشته شدند.