به گفته دبیر شورای امنیت قرغیزستان، هر کشوری برای اساس منافع ملی خود در این زمینه عمل خواهد کرد. او گفت: در این میان، قرغیزستان مانند سایر کشورهای منطقه، در حال ایجاد یک سیاست عملگرایانه در قبال طالبان است.
باکتیبک بکبولوتوف در مصاحبه با نشریه "سایوزنیکی پیمان امنیت جمعی" گفت که اقدام روسیه برای به رسمیت شناختن طالبان، «گامی منطقی است که به تقویت امنیت در منطقه و تثبیت اوضاع در این کشور کمک خواهد کرد.»
او افزود: «در آخرین جلسه کمیته دبیران شورای امنیت سازمان پیمان امنیت جمعی در چولپون-آتا، بدون فراموش کردن مطالبات مربوط به تعهدات بینالمللی طالبان، برای از بین بردن تهدیدات از خاک افغانستان، بر تمایلات برای کمک به افغانستان در تبدیل شدن به کشوری صلحآمیز و باثبات تاکید شد.»
به گفته وی، کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، آمادگی خود را برای مشارکت در تلاشهای بینالمللی برای توسعه افغانستان با نقش مرکزی سازمان ملل نشان داده و درخواستهای جدیدی از جامعه جهانی برای افزایش کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان کرده است.
بکبولوتوف تأکید کرد که بیشکک همچنان به ارائه کمکهای بشردوستانه به افغانستان، از جمله به قرغیزها در پامیر افغانستان ادامه میدهد، اما هیچ صحبتی در مورد رسمیت شناسی طالبان نکرده است.
قرغیزستان در سپتامبر سال گذشته، طالبان را از فهرست گروههای تروریستی خود حذف کرد.
روسیه نیز پس از حذف طالبان از فهرست گروههای تروریستی، اولین کشوری است که اخیرا طالبان را به رسمیت شناخت. در اول جولای، گل حسن، سفیر جدید طالبان وارد مسکو شد و سوم جولای، آندری رودنکو، معاون وزیر خارجه روسیه، رونوشت استوارنامه او را پذیرفت.