رئيسجمهور پیشین تصریح کرد که در چنین شرایطی، باید با صراحت و شفافیت کامل درباره حساسیت اوضاع سخن گفت، چرا که به گفته او: «اگر سکوت کنیم، این بحران شتابنده، راه را برای یک فاجعه تمامعیار بشری هموار خواهد کرد.»
آقای غنی گفت مهاجران اخراجی افغان برخلاف کشورهای همسایه، از «حقوق دایمی» در کشور خود برخوردار خواهند بود و «هیچ قدرتی» نمیتواند آنها را از این حقوق محروم کند.
این در حالی است که در افغانستان، طالبان شهروندان به ویژه زنان و دختران را از آزادیهای شهروندی و ابتداییترین حقوقشان از جمله آموزش و کار محروم کرده است.
غنی همچنین گفت: «اکنون بیش از هر زمان دیگری، نیاز است که با عزم راسخ ملی، بنیانی نو برای ثبات، رفاه، همبستگی و پیوستگی بنا کنیم و با دستیابی به اجماعی لازم، از این آزمون تاریخی با موفقیت عبور کنیم.»
رئیسجمهور پیشین افغانستان گفته است که مهاجرستیزی به «یک فرهنگ نو بینالمللی» بدل شده است.
آقای غنی گفت که ایران و پاکستان که سالها از حضور مهاجران افغان «سود» بردهاند، اکنون تصمیم دارند که سه تا شش میلیون مهاجر را اخراج کنند.
جمهوری اسلامی پس از آتشبس با اسرائیل، اخراج مهاجران افغان را به گونه بیسابقهای تشدید کرد. طبق گزارشها، در هفتههای گذشته روزانه بین ۳۰ تا ۴۰ هزار مهاجر افغان از ایران به طور اجباری اخراج میشوند.