منیژه باختری، سفیر افغانستان در اتریش روز شنبه در اکس نوشت که در ولایت غور ۶۰۰ خانواده بهدلیل فیصله طالبان مجبور به ترک خانههایشان شدهاند. او تاکید کرد که کوچ اجباری، قصه تلخ و تکرارشونده تاریخ افغانستان است. خانم باختری افزود: «تغییر اجباری در بافت جمعیتی، زخمهای ناسور بهجا میگذارد. ستم، زورگویی و چنین وضعیتی پایدار نخواهد ماند.»
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل نیز گفت که همزمان با ادامه اخراج اجباری همراه با تحقیر پناهجویان افغان توسط همسایگان افغانستان، خبرهای نگرانکنندهای نیز از داخل کشور به گوش میرسد.
سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل در اکس نوشت که مقامات طالبان در غور ۶۰۰ خانواده را وادار به کوچ اجباری کرده و در ولایت بادغیس، «کشتار هدفمند و انتقامجویانه» راهانداخته است. او همچنان گفت که طالبان در کابل زنان و دختران را بهدلیل نداشتن «محرم»، بازداشت و زندانی کرده است.
او در یادداشتی نوشت: «نبود عدالت، حاکمیت قانون، و یک نظام مشروع، ملی، پاسخگو و مسؤل سبب شده است که حقوق، آزادی و کرامت انسانی مردم افغانستان، چه در داخل و چه در بیرون، تضمین و مصون نباشد و پیوسته نقض گردد.»
او افزود که رفتارهای غیرانسانی و غیراسلامی چون «توهین، تحقیر، شکنجه، ظلم و خونریزی، چه از سوی طالبان و چه از سوی بیگانگان، گواه روشن این واقعیت تلخاند.»
آقای فایق گفته است نادیده گرفتن خواستهای مردم افغانستان و جامعه بینالمللی، و تداوم سیاستهای سرکوبگرانه علیه زنان و شهروندان، راه رسیدن به وحدت ملی، صلح، ثبات و رفاه را مسدود کرده و کشور را بیشتر بهسوی فقر مفرط، وابستگی، ناامنی، و فاجعه سوق میدهد.
سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل تاکید کرده است که رهبران طالبان باید به سیاست سرکوب پایان دهند و به حقوق اساسی شهروندان احترام و به خواستهای مردم افغانستان تمکین کند.
منابع محلی میگویند که طالبان طی دو روز گذشته صدها خانواده را در ولسوالی دولتیار ولایت غور مجبور به کوچ اجباری کرده است.