منابع به افغانستان اینترنشنال: طالبان دو دیپلومات به سفارت افغانستان در آلمان معرفی کرد

منابع دیپلوماتیک به افغانستان اینترنشنال گفتهاند که گروه طالبان دو نفر را به عنوان دیپلوماتهای خود به سفارت افغانستان در آلمان معرفی کرده است.
منابع دیپلوماتیک به افغانستان اینترنشنال گفتهاند که گروه طالبان دو نفر را به عنوان دیپلوماتهای خود به سفارت افغانستان در آلمان معرفی کرده است.
بر بنیاد این اطلاعات، سید مصطفی هاشمی و نبراسالحق عزیز به عنوان سکرتر دوم سفارت افغانستان در برلین معرفی شدهاند. تاکنون دولت آلمان بهگونه رسمی درباره پذیرش این افراد یا موضع خود در برابر معرفی دیپلوماتها از سوی طالبان اظهار نظری نکرده است.
معرفی این افراد در حالی صورت میگیرد که در ماههای گذشته نشانههایی از تمایل محتاطانه آلمان به تعامل با طالبان دیده شده است.
آنتژه لیندرسته، نماینده دائم آلمان در سازمان ملل متحد، با تأکید بر رویکرد عملگرایانه کشورش در قبال افغانستان، پیش از این گفته بود که «هیچ جایگزینی جز تعامل با طالبان وجود ندارد» و بر ادامه مشارکت آلمان در روند دوحه به رهبری سازمان ملل تأکید کرده بود. او در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در ماه جولای ۲۰۲۵ افزود که آلمان به همکاریهای «عملی و محدود» با اداره طالبان، از جمله در زمینه بازگشت مهاجران افغان ادامه میدهد. با این حال او ا هشدار داد که نقض گسترده حقوق زنان و دختران از سوی طالبان، تعامل کامل و رسمی با این گروه را ناممکن ساخته است.
در همین حال، شماری از فعالان حقوق بشر، نهادهای مدنی و اعضای دیاسپورای افغانستان در آلمان، کمپینی اعتراضی برای مانع شدن از پذیرش دیپلوماتهای طالبان در این کشور راهاندازی کردهاند. آنان با گردآوری امضا، از دولت فدرال آلمان خواستهاند که از هرگونه عادیسازی روابط با طالبان خودداری کند.
همچنان در یک نامه سرگشاده که در از سوی دهها نهاد مدنی خطاب به دولت آلمان منتشر شده، آمده است: «عادیسازی روابط سیاسی با طالبان و بازگرداندن اجباری پناهجویان افغان، در تضاد آشکار با اصول حقوق بشر و تعهدات بینالمللی آلمان قرار دارد.» نویسندگان این نامه، طالبان را به «برقراری نظامی مبتنی بر ترور، تبعیض قومی و آپارتاید جنسیتی» متهم کرده و از دولت آلمان خواستهاند که نهتنها روند پذیرش دیپلوماتهای طالبان را متوقف کند، بلکه پرونده نقض حقوق بشر توسط این گروه را در مراجع بینالمللی پیگیری کند.
طالبان تاکنون از سوی هیچ کشور اروپایی به عنوان دولت رسمی افغانستان بهرسمیت شناخته نشده است.