سه کشور اروپا خواستار آتشبس فوری در غزه شدند

رهبران آلمان، فرانسه و بریتانیا در بیانیهای مشترک خواستار آتشبس فوری در غزه، آزادی بدون قید و شرط گروگانها، خلع سلاح حماس و آغاز روندی سیاسی برای رسیدن به راهحلی دوکشوری شدند.
رهبران آلمان، فرانسه و بریتانیا در بیانیهای مشترک خواستار آتشبس فوری در غزه، آزادی بدون قید و شرط گروگانها، خلع سلاح حماس و آغاز روندی سیاسی برای رسیدن به راهحلی دوکشوری شدند.
رهبران سه کشور اروپایی با انتشار بیانیهای اعلام کردند: «آتشبسِ مورد مذاکره، بهترین فرصت برای بازگرداندن گروگانها، پایان دادن به رنج خانوادهها و فراهم کردن امدادرسانی به مردم غزه است».
در این بیانیه همچنین بر ضرورت خلع سلاح کامل حماس و حذف آن از آینده غزه تاکید شده و آمده است: «حماس نباید هیچ نقشی در آینده غزه داشته باشد.»
رهبران این کشورها همچنین بر حمایت از تلاشهای دیپل,ماتیک ایالات متحده، قطر و مصر تاکید کردند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا، جمعه با انتقاد از موضع حماس گفت این گروه به دنبال توافق آتشبس نیست.
او تاکید کرد که حماس خواهان مرگ است و باید کار را به پایان رساند. ترامپ در واکنش به روند مذاکرات گفت: «فکر میکنم رهبران حماس شکار خواهند شد.»
در بخش دیگری از بیانیه رهبران اروپایی آمده است: «فاجعه انسانی که اکنون در غزه شاهد آن هستیم باید فورا پایان یابد. نیازهای اولیه غیرنظامیان، از جمله آب و غذا، باید بدون تاخیر تامین شود. محروم کردن مردم از کمکهای انسانی قابل قبول نیست.»
رهبران سه کشور از دولت اسرائیل خواستند محدودیتها برای ورود کمکهای بشردوستانه را فورا لغو کرده و اجازه دهند سازمان ملل و نهادهای امدادرسان کار خود را برای مقابله با گرسنگی انجام دهند.
همزمان نتانیاهو اعلام کرد که کشورش به دنبال «گزینههای جایگزین» برای تحقق اهداف خود در غزه، از جمله بازگرداندن گروگانها و پایان دادن به حکومت حماس خواهد بود.
این اظهارات پس از آن مطرح شد که اسرائیل و امریکا هیاتهای خود را از مذاکرات آتشبس در قطر خارج کردند.
اروپاییها در بیانیه جدید خود تاکید کردهاند که اسرائیل باید به تعهدات خود بر اساس قوانین بینالمللی بشردوستانه پایبند باشد.
این کشورها همچنین مخالفت قاطع خود را با هرگونه تلاش برای تحمیل حاکمیت اسرائیل بر سرزمینهای فلسطینی اعلام کردهاند و هشدار دادهاند که تهدید به الحاق، توسعه شهرکها و خشونت شهرکنشینان علیه فلسطینیان، روند راهحل دوکشوری را تضعیف میکند.
رهبران اروپایی اعلام کردند که آمادهاند با همکاری سازمان ملل و سایر شرکای بینالمللی، طرحی مشخص و قابل اعتماد برای مرحله بعدی در غزه تهیه کنند که شامل ایجاد ساختارهای موقت حکمرانی و امنیتی و تضمین ارسال گسترده کمکهای بشردوستانه باشد.
این فرایند باید با خروج نیروهای اسرائیلی و حذف رهبری حماس همراه شود تا مسیر برای راهحل دوکشوری باز شود.
در پایان این بیانیه تاکید شده: «ما آمادهایم برای حمایت از آتشبس فوری و روندی سیاسی که به صلح و امنیت پایدار برای اسرائیلیها، فلسطینیها و کل منطقه بینجامد، اقدامات بیشتری انجام دهیم.»