• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نشرات تلویزیون آیینه متوقف شد

۲۷ دلو ۱۴۰۰، ۱۵:۳۵ (‎+۰ گرینویچ)

تلویزیون خصوصی آیینه که نزدیک به حزب جنبش ملی افغانستان به رهبری عبدالرشید دوستم بود، پس از حدود دو دهه فعالیت، نشرات خود را متوقف کرد. فدراسیون رسانه‌های افغانستان، توقف نشرات تلویزیون آیینه را تائید کرده و گفته‌ علت آن مشکلات مالی این رسانه است.

این نهاد کاهش فعالیت رسانه‌های خصوصی افغانستان را فاجعه بار خوانده‌ است.

طبق برآوردها، پس از تسلط طالبان بر افغانستان، فعالیت ۳۱۸ رسانه متوقف شده و در حدود سه هزار خبرنگار از کار دست کشیدند. درصد بیشتر آنان، خبرنگاران زن هستند.

تلویزیون آیینه در دو دهه گذشته، علاوه بر انتشار برنامه‌های گوناگون، مواضع عبدالرشید دوستم را بازتاب می‌داد.

آیینه یکی از نخستین تلویزیون‌های خصوصی افغانستان بود که از سال ۲۰۰۴ نشرات خود را از شهر شبرغان، مرکز ولایت جوزجان آغاز کرده بود.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

عضو مجلس نمایندگان آمریکا: طالبان در شش ماه حکومت خود، مانند یک گروه تروریستی عمل کرد

۲۷ دلو ۱۴۰۰، ۱۴:۱۲ (‎+۰ گرینویچ)

عضو مجلس نمایندگان آمریکا می‌گوید تروریستان برای رسیدن به اهداف خشونت می‌کنند و گروه طالبان در افغانستان تاکنون اینگونه بوده است. مایکل والتز به بازداشت فعالان زن، خبرنگاران، حذف وزارت امور زنان و مفقودی کارمندان حکومت پیشین اشاره کرده که در شش ماه حکومت طالبان رخ داده است.

آقای والتز در گفتگو با صدای آمریکا، همچنان از وجود گروه‌های تروریستی در افغانستان ابراز نگرانی کرد. او گفت گزارش‌هایی به وی و دیگر اعضای کنگره آمریکا رسیده که نشان می‌دهند القاعده و داعش، هر دو به دنبال حمله بر ایالات متحده و غرب هستند.

او همچنین گفت ارتش و استخبارات پاکستان از طالبان و دیگر گروه‌های تروریستی مانند لشکر طیبه، به عنوان وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف سیاسی خود استفاده می‌کنند. آقای والتز بر این باور است که حمایت از این گروه‌ها، برای پاکستان فاجعه بار خواهد بود.

این عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا چندی پیش با ارسال نامه‌ای به آنتونیو گوترش خواست سازمان ملل "به هر قیمتی که شده" از به رسمیت شناختن طالبان خودداری کنند.

مسیح علینژاد از حجاب نمایندگان زن اتحادیه اروپا در دیدار با طالبان انتقاد کرد

۲۷ دلو ۱۴۰۰، ۱۳:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

مسیح علینژاد، فعال ایرانی مدافع حقوق بشر از حضور با حجاب نمایندگان زن اتحادیه اروپا در دیدار با طالبان در قطر، انتقاد کرد. در عکسی که از این دیدار منتشر شده، چند زن سیاستمدار غرب روسری پوشیدند. در مقابل آنان مقامات طالبان منجمله وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان نشسته است.

بسیاری از محدودیت‌های جاری بر زنان افغانستان، توسط وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان اعمال و اجرایی می‌شوند.

خانم علینژاد این سوال را مطرح کرده که آیا سیاستمداران زن غرب که به خاطر «احترام»‌ حجاب می‌پوشند، حاضرند به خاطر «احترام» از مسئله ختنه زنان هم پیروی کنند؟

او پیش از این از حضور باحجاب رینا امیری، نماینده آمریکا در امور زنان افغانستان در دیدار با طالبان در اسلو هم اعتراض کرده بود و گفته بود زنان افغانستان در خیابان‌ها برای دفاع از کرامت خود می‌ایستند، اما نماینده جو بایدن، با طالبان مماشات می‌کند.

این فعال حقوق بشر منتقد مذاکره با طالبان نیز هست.

به گفته وی، مذاکره با طالبان به معنای مشروعیت بخشیدن به یک دولت تروریستی و قدرت بخشیدن به ظالم است.

خانم علینژاد بر این باور است که اتحادیه اروپا تلاش می‌کند یک دولت وحشی را عادی جلوه دهد.

متهم افغان در دادگاه هالند: نامم را به یاد نمی‌آورم اما آن فردی که شما می‌گویید نیستم

۲۷ دلو ۱۴۰۰، ۱۱:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

محکمه یک مرد افغان ۷۶ ساله متهم به ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان در دهه ۱۹۸۰، امروز چهارشنبه ۲۷ دلو در هالند آغاز شد. او گفت که نامش را به دلیل بیماری به یاد نمی‌آورد اما محکمه او را عبدالرفیع معرفی کرد. این افغان از وابستگان شاخه پرچم حزب دموکراتیک خلق افغانستان است.

او متهم است که با نام جعلی عبدالرفیع در هالند زندگی کرده در حالی که نام اصلی او عبدالرزاق عارف است. او در محکمه گفت:‌ «من شخصی که شما درباره‌اش صحبت می‌کنید، نیستم».

قاضی از وکیلان این مرد درباره نام و هویتش پرسید، اما وکیل اذعان کردند که موکلشان بیمار است و هیچ چیزی را به یاد نمی‌آورد.

دادستانی کل هالند می‌گوید این فرد متهم از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۰ میلادی فرمانده نظامی و آمر سیاسی زندان پلچرخی کابل بود؛ زمانی که مخالفان حکومت وقت افغانستان بدون محاکمه زندانی می‌شدند و در شرایط وحشتناکی به سر می‌بردند.

گفته شده این فرد در سال ۲۰۰۱ از افغانستان به هالند رفت و سپس تابعیت این کشور را گرفت. پولیس هالند این مرد را سال ۲۰۱۹ در جنوب هالند دستگیر کرد.

هالند تاکنون ۶ افغان را به جرم جنایت جنگی در افغانستان که شماری از آنان تابعیت هالند را هم دارند، مورد بازجویی قرار داده است.

دو نفر از این متهمان به دلیل نبود مدارک کافی آزاد شدند و یک نفر حکم تبرئه از زندان دریافت کرده است. دو نفر دیگر به زندان محکوم شدند. عبدالرزاق عارف آخرین فرد از این شش نفر است که محاکمه او امروز در شهر دنهاگ هالند انجام شد.

اعضای جنبش خودجوش زنان معترض با عبدالله دیدار کردند

۲۷ دلو ۱۴۰۰، ۱۰:۲۳ (‎+۰ گرینویچ)

رئیس اجرائیه حکومت پیشین با اعضای جنبش خودجوش معترض زنان دیدار کرد. عبدالله عبدالله می‌گوید آنان خواست‌های خود را درباره حقوق سیاسی و اجتماعی، مصونیت و مشارکت سیاسی-اجتماعی مطرح کردند. او گفت کار، تحصیل و مشارکت از حقوق اساسی زنان است و باید به این خواست‌ها رسیدگی شود.

جنبش خودجوش معترض زنان افغانستان مخالف محدودیت‌هایی است که طالبان برای تحصیل و کار زنان وضع کرده است. این جنبش در چند ماه گذشته چندین تظاهرات در کابل برگزار کرده است.

بازتاب گسترده تظاهرات و اعتراضات زنان افغانستان، منجر به بازداشت شماری از این زنان توسط طالبان شد.

هرچند بعضی از آنان با فشار جامعه جهانی آزاد شدند، اما گزارش‌های رسیده به افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهند که شماری از آنان هنوز در بند طالبان هستند. طبق گزارش‌ها، اخیرا دو تن دیگر از زنان معترض توسط طالبان بازداشت شده‌اند.

جنبش خودجوش معترض زنان می‌گوید به هیچ جناح سیاسی، حزبی و قومی وابسته نیست و خواست آنان فقط بهبود وضعیت زنان افغانستان است.

مقامات طالبان همواره مدعی شده مانعی برای کار و تحصیل زنان نیست. اما از زمان تسلط آنان بر افغانستان، دختران و زنان در بسیاری از ولایات، هنوز از تحصیل و کار محروم هستند.

جامعه جهانی هم به آنچه طالبان می‌گوید بدبین است و تاکید کرده طالبان بر اساس عملکردشان قضاوت خواهند شد.

اتحادیه اروپا از فضای ارعاب و ترس در افغانستان شدیدا ابراز نگرانی کرد

۲۷ دلو ۱۴۰۰، ۰۹:۲۴ (‎+۰ گرینویچ)

وان برانت، سفیر اتحادیه اروپا برای افغانستان می‌گوید عمیقا نگران وضعیت حقوق بشر و فضای ارعاب و ترس در افغانستان است.آقای برانت با امیرخان متقی، وزیرخارجه طالبان که به دوحه سفر کرده دیدار و در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کرده است.

اظهارات او در مورد فضای ارعاب و ترس در افغانستان در حالیست که طالبان در چند ماه گذشته شمار زیادی از کارمندن حکومت پیشین، فعالان مدنی و زنان معترض را بازداشت کرده‌ است. طبق گزارش‌ها، در شش ماه گذشته ده‌ها کارمند حکومت پیشن توسط طالبان کشته شده‌اند.

جامعه جهانی نگران ادامه این وضعیت است. نمایندگان اتحادیه اروپا، شورای همکاری خلیج و مقامات قطر هم در چند روز گذشته در دیدار با طالبان بر بهبود وضعیت در افغانستان تاکید کردند.

سفیر اتحادیه اروپا پس از دیدار با هیئت طالبان به رهبری امیرخان متقی در دوحه، در توئیتر نوشت، در روند کمکرسانی پیشرفت‌هایی وجود داشته، اما او عمیقا نسبت به حقوق بشر و فضای ارعاب و ترس در افغانستان نگران است.

هیئتی از طالبان به ریاست امیرخان متقی روز یکشنبه ۲۴ دلو به قطر رفت و تاکنون در دوحه بسر می‌برد.