• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزیر امر به معروف طالبان: در طول تاریخ هیچ کسی به اندازه ما حمله انتحاری نکرده است

۲ حوت ۱۴۰۰، ۱۴:۵۶ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۶:۲۸ (‎+۰ گرینویچ)

محمدخالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان می‌گوید در طول تاریخ هیچ گروهی به اندازه‌ طالبان حملات انتحاری انجام نداده است. در بیست سال جنگ طالبان با حکومت پیشین افغانستان و نیروهای بین‌المللی، هزاران غیرنظامی از جمله زنان و کودکان در حملات انتحاری طالبان کشته شدند.

طالبان در اواسط آگست سال گذشته قدرت را در کابل به‌دست گرفتند.

وزیر امر به معروف و نهی از منکر این گروه در ویدیویی که روز دوشنبه نشر شد می‌گوید جنگی که او جهاد ۲۰ ساله‌ این گروه می‌خواند،‌ برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر بوده است.

آقای حنفی می‌گوید: "این بیست سال مبارزه‌ ما برای چه بود؛ برای این بوده که نظام اسلامی حاکم شود. در طول تاریخ اینقدر استشهادی (انتحاری) نشده است. نظام اسلامی چه وقت قایم می‌شود؟ وقتی که از منکرات جلوگیری شود."

[@portabletext/react] Unknown block type "facebook", specify a component for it in the `components.types` prop

به گفته این مقام ارشد مخوف‌ترین دستگاه تبلیغی طالبان، بیست سال جنگ و انتحاری این گروه برای دو هدف مهم انجام شده است: اول آنچه او پایان اشغال می‌خواند و دوم برقرار نظام اسلامی مطابق به خواست این گروه.

در اکتبر سال گذشته سراج‌الدین حقانی، رییس شبکه حقانی و وزیر داخله طالبان از وارثان و خانواده‌های مهاجمان انتحاری در کابل قدردانی کرد.

آقای حقانی مهاجمان انتحاری این گروه را "قهرمانان وطن و اسلام" نامیده بود و برای هر خانواده انتحاری ۱۰ هزار افغانی پول نقد و یک نمره زمین وعده داد.

این در حالی است که ده‌ها هزار نفر در جریان جنگ طالبان با نیروهای حکومت پیشین و متحدان بین‌المللی آنها کشته شدند. شمار زیاد از غیرنظامیان افغان در حملات انتحاری افراد طالبان و شبکه حقانی در شهرها کشته شده‌اند.

طالبان با نادیده گرفتن قربانیان حملات‌شان حالا انتظار دارند مردم به دید قهرمانان این جنگ به آنها بنگرند.

وزیر امر به معروف این گروه در سخنرانی اخیرش از ماموران زیر دست خود می‌خواهد نباید با مردم برخورد بد کنند؛ زیرا این سبب می‌شود که مردم نسبت به نظام طالبان نفرت پیدا کنند.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

وزیر کار طالبان: جامعه جهانی نباید موضوع کارگران را سیاسی کند

۵

غیبت افغانستان در استراتژی مبارزه با تروریسم دونالد ترامپ

•
•
•

مطالب بیشتر

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ معاش ۱۰ هزار کارمند صحی افغانستان را می‌پردازد

۲ حوت ۱۴۰۰، ۱۳:۵۲ (‎+۰ گرینویچ)

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید از زمان به‌قدرت رسیدن طالبان هزاران مرکز درمانی در افغانستان بسته یا فعالیت‌شان متوقف شده است. این کمیته روز دوشنبه گفت که به منظور ادامه فعالیت شفاخانه‌ها در افغانستان، اقداماتی از جمله پرداخت معاش حدود ۱۰ هزار کارمند صحی را روی دست گرفته است.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در بیانیه‌ای گفته که دسترسی به خدمات صحی به بزرگترین چالش بخش وسیعی از مردم افغانستان تبدیل شده است و با تعطیل شدن مراکز درمانی دولتی، شماری زیادی از افغان‌ها توان مراجعه به مراکز درمانی خصوصی یا خارج از کشور را ندارند.

به گزارش این کمیته، در حالی که دسترسی به خدمات صحی به یک نگرانی جدی تبدیل شده، کووید۱۹ مشکل دیگری پیش روی افغانستان گذاشته است. سازمان صحی جهان گفته که تنها ده درصد مردم افغانستان در برابر ویروس کرونا واکسین شده‌اند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌گوید برای سر پا نگهداشتن مراکز درمانی باقی مانده اقداماتی را روی دست گرفته و به ۲۸ شفاخانه در سطح مرکز و ولایات که ظرفیت نزدیک به شش هزار تخت درمانی دارند، کمک کرده است.

به گفته این نهاد، این کمک‌ها از جمله شامل پرداخت معاش ۱۰ هزار کارمند صحی و همچنین هزینه فعالیت این مراکز از تهیه سوخت امبولانس‌ها گرفته تا برق و غذای بیماران را شامل می‌شود.

این نهاد افزوده که حمایت از مراکز تربیت پرستار و شفاخانه‌های آموزشی برای تضمین آینده هزاران کارمند زن و آینده نظام صحی افغانستان حیاتی است.

"جعل‌کاری" طالبان در اعترافات اجباری؛ سیما سمر می‌گوید صدای نشر شده از او نیست

۲ حوت ۱۴۰۰، ۱۲:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)

رییس اسبق کمیسیون حقوق بشر افغانستان می‌گوید صدایی که طالبان بر روی عکس او نشر کردند از او نیست. سیما سمر به افغانستان اینترنشنال گفت: این صدا از من نیست،‌ هر کس که ساخته است. وزارت داخله طالبان به تازگی از شماری از زنان معترض اعتراف اجباری گرفته و ویدیوی آن را نشر کرده است.

در بخشی از این ویدیو صدای زنی بر روی عکس سیما سمر شنیده می‌شود که ظاهراً از زنان کارمند می‌خواهد با وجود محدودیت‌های اعمال شده از سوی طالبان،‌ به وظایف خود برگردند. صاحب صدا همچنین کارمندان زن را تشویق می‌کند که برقع نپوشند و با حجاب عادی بیرون بروند.

اکنون خانم سمر با تکذیب انتساب این صدا به خود، جعل‌کاری طالبان را برملا می‌کند.

وزارت داخله طالبان که در کنترل شبکه حقانی است، تاکنون بازداشت زنان معترض را تکذیب می‌کرد و می‌گفت از سرنوشت آن‌ها خبر ندارد.

اما اکنون بیش از ده نفر از این زنان را پیش روی کمره خود نشانده و آن‌ها را وادار به اعتراف علیه خود و اهداف اعتراض‌های خیابانی‌شان کرده است.

[@portabletext/react] Unknown block type "facebook", specify a component for it in the `components.types` prop

این شیوه اعتراف گرفتن، در افغانستان نسبتاً‌ تازگی دارد، اما در دیگر رژیم‌های تمامیت‌خواه مانند چین و ایران (که هر دو از حامیان گروه طالبان محسوب می‌شوند) تاکنون بارها اجرا و نشر شده است.

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید هدف این اعتراف‌ها، بدنام کردن حرکت‌های اعتراضی زنان است.

سمیرا حمیدی، از مدیران منطقه‌ای عفو بین‌الملل در توییتر نوشت که ترس در چهره و لرزه در صدای این زنان به وضوح دیده می‌شود و برخی از آن‌ها حتی نمی‌توانند به کمره نگاه کنند.

[@portabletext/react] Unknown block type "facebook", specify a component for it in the `components.types` prop


رنگین دادفر سپنتا،‌ وزیر خارجه اسبق افغانستان هم گفته است که او ویدیوی اعتراف زنان معترض را دیده و تاکید می‌کند که "در هر ابراز ندامتی از این دست، جهانی از نفرت در برابر استبداد و‌ بدویت تاریخی نهفته است."

به نظر می‌رسد وزارت داخله طالبان با انتشار این ویدیو می‌کوشد اعتراض‌های خیابانی زنان در شهرهای مختلف افغانستان به ویژه کابل را به حلقاتی در خارج نسبت دهد و هدف این اعتراض‌ها را در حد مهاجرت به خارج از افغانستان تقلیل دهد.

وزارت صحت‌ طالبان از آغاز دور دوم برنامه واکسیناسیون پولیو خبر داد

۲ حوت ۱۴۰۰، ۱۱:۵۴ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت صحت‌عامه طالبان اعلام کرده که در همکاری با صندوق کودکان سازمان ملل و سازمان صحی جهان، روز دوشنبه برنامه سراسری واکسیناسیون پولیو (فلج کودکان) را آغاز کرده است. این وزارت در خبرنامه‌ای گفته است که در این برنامه بیش از ۹ میلیون کودک در برابر بیماری پولیو واکسین می‌شوند.

بر اساس خبرنامه این وزارت، ولایت‌های بامیان، دایکندی، غور و برخی ولسوالی‌های ولایات غزنی و بدخشان به دلیل سردی هوا شامل برنامه واکسیناسیون نمی‌شوند و قرار است در مرحله بعدی زیر پوشش قرار گیرند.

این دومین مرحله برنامه واکسین پولیو از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان است. نخستین دور آن در نوامبر سال گذشته راه‌اندازی شد و طبق گزارش‌ها حدود هشت و نیم میلیون کودک زیر پنج سال واکسین شدند.

از این میان ۲.۴ میلیون کودک برای نخستین بار در سه سال اخیر بر ضد بیماری فلج واکسین شدند.

پیش از این از حملات مرگبار بر تیم‌های واکسیناسیون پولیو در افغانستان روند اجرای این برنامه را با مشکل روبرو کرده و میلیون‌ها کودک زیر پنج سال را از آن محروم مانده بودند.

اکنون قلندر عباد سرپرست وزارت صحت‌عامه طالبان می‌گوید زمینه اجرای برنامه‌های واکسیناسیون در سرتاسر کشور فراهم شده است.

طبق گزارش‌ها، سال گذشته ۵۶ مورد مثبت ویروس پولیو در افغانستان ثبت شده بود که اکثر آن در ولایت‌های مرزی قندهار و ننگرهار بوده است.

افغانستان در کنار پاکستان و نایجریا، تنها کشورهایی اند که هنوز نتوانسته‌اند ویروس فلج کودکان را ریشه‌کن کنند.

گروهی در بامیان خواهان آزادسازی دارایی‌های مسدودشده افغانستان شدند

۲ حوت ۱۴۰۰، ۱۱:۰۷ (‎+۰ گرینویچ)

شماری از شهروندان بامیان در یک راهپیمایی که افراد طالبان امنیت آن را گرفته بودند، خواستار آزادسازی داراییهای افغانستان شدند. آنها با شعار "امریکا حیا کن، پول‌ ما را رها کن" به تصمیم جو بایدن برای تخصیص ۳.۵ میلیارد دالر از پولهای مسدودشده برای غرامت حملات ۱۱ سپمتبر اعتراض کردند.

حدود دو هفته پیش رییس‌جمهور امریکا یک فرمان اجرایی امضا کرد که راه را برای اختصاص ۷ میلیارد دالر از دارایی‌های مسدود شده افغانستان در ایالات متحده برای کمک‌های بشردوستانه و ایجاد یک صندوق امانت برای جبران خسارت قربانیان ۱۱ سپتامبر هموار می‌کند.

طبق این فرمان نیمی از این پول برای قربانیان حملات یازده سپتامبر در نظر گرفته شده است.

این تصمیم رییس جمهوری امریکا به سرعت باتاب یافت و با واکنش تند طالبان و شماری از مقام‌های حکومت پیشین از جمله حامد کرزی رو برو شد.

شماری از افغان‌ها نیز در کابل و چند ولایت دیگر با راه‌اندازی تظاهرات به این تصمیم آقای بایدن اعتراض کردند.

بانک مرکزی افغانستان که در کنترل طالبان است نیز اعلام کرد که مدیریت این ذخایر ارزی کار این بانک است و "اختصاص آن به "اهداف غیرمرتبط" را "هیچ گاه نمی‌پذیرد".

طالبان آن را "دزدی پول مردم افغانستان" نامید و هشدار داد که در سیاست خود در قبال امریکا و توافق صلح دوحه تجدید نظر خواهد کرد.

واکنش حکومت مالزیا به ادعای طالبان: کمک می‌کنیم اما قصد نداریم دفتری در کابل باز کنیم

۲ حوت ۱۴۰۰، ۱۰:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت خارجه مالزیا اعلام کرد که حکومت آن کشور تصمیمی برای باز کردن دفتر در افغانستان ندارد. پیشتر سخنگوی وزارت خارجه طالبان به نقل از نماینده وزارت خارجه مالزیا از باز کردن دفتر آن کشور در کابل خبر داده بود. کوالالمپور می‌گوید آن دفتر از ماموریت صلح جهانی است نه حکومت مالزیا.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان نوشته بود که احمد اعظم عبدالرحمن، نماینده ویژه وزارت خارجه مالزیا با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان درباره افزایش کمک‌های بشردوستانه و تقویت روابط دو کشور گفتگو کرده است.

این سخنگو افزوده بود که روز ۲۳ فبروری یک هواپیمای حامل کمک‌های مالزیا به کابل خواهد رسید و آن کشور تصمیم دارد دفتری برای انسجام کمک‌ها و همکاری اقتصادی در کابل باز کند.

اما سخنگوی وزارت خارجه مالزیا به رسانه‌های آن کشور گفته است که آقای احمد اعظم در کابل بوده اما این وزارت قصد باز کردن دفتر ندارد.

او گفت: "دفتری که از باز شدن آن صحبت شده در واقع مربوط به دفتر جدید ماموریت صلح جهانی است نه حکومت مالزیا."

ماموریت صلح جهانی جریانی است که بعد از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ در اعتراض به اعلام جنگ امریکا تاسیس شد.

این نهاد بعد از تهاجم امریکا به افغانستان در اوایل اکتبر ۲۰۰۱ شروع به ارسال کمک‌های بشردوستانه و دارو به قربانیان جنگ در این کشور کرد.

مقام‌های مالزیایی هرچند دیدارهای با طالبان داشته‌اند اما وزارت خارجه این کشور اعلام کرده که طالبان گام‌های موثری برای شناسایی خود بر نداشته و این کشور هم عجله‌ای برای شناسایی رژیم این گروه ندارد.