• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ایران بر تشکیل دولتی فراگیر با مشارکت همه اقوام در افغانستان تاکید کرد

۴ حوت ۱۴۰۰، ۰۷:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۸:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

وزیر خارجه ایران گفته است در سفر اخیر امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان به تهران، به صراحت گفته شد که به رسمیت شناختن‌ فقط منوط به تشکیل دولتی فراگیر با مشارکت همه اقوام است. امیر عبداللهیان گفت ارتباط ایران با طالبان، در حال حاضر به دلیل مسائل امنیتی در مرزها است.

وزیر خارجه ایران به یورونیوز گفت: «به دلیل مسائل امنیتی که در مرزهای ما وجود دارد ما با هیئت حاکمه موقت افغانستان ارتباط داریم، سفارت ما در آن‌جا فعال است اما درباره به‌رسمیت‌شناختن‌شان به صراحت به آن‌ها گفته‌ایم که این امر منوط به تشکیل دولت فراگیر است.»

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان حدود دو ماه پیش به ایران سفر کرد. با میانجیگری تهران، در این سفر آقای متقی با احمد مسعود رهبر جبهه مقاومت ملی دیدار و گفتگو کرد.

جبهه مقاومت می‌گوید در مذاکره با طالبان، به دنبال اهدافی مانند "عدالت اجتماعی، نوع نظام، حقوق شهروندی، آزادی بیان، حقوق و نقش واقعی زنان، انتخابات و حق تعیین سرنوشت مردم افغانستان توسط خودشان" بوده، اما طالبان از پذیرش آن خودداری کرده است.

ایران گفته است به تلاش خود برای ادامه مذاکرات و تشکیل دولتی فراگیر در افغانستان ادامه می‌دهد.

طالبان انتظار دارد ایران حکومت این گروه را به رسمیت بشناسد. بدین منظور، اخیرا طالبان اعلام کرد حقابه ایران را به صورت کامل می‌پذیرد؛ آنچه در چند سال گذشته بین ایران و افغانستان یکی از مسائل بحث برانگیز و تنش‌زا بوده است.

امروز چهارشنبه، ۴ حوت حسن کاظمی قمی، نماینده رئیس جمهور ایران در امور افغانستان وارد کابل شد و با امیرخان متقی و عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت خارجه و وزارت انرژی و آب حکومت طالبان گفتگو کرد.

پربازدیدترین‌ها

طالبان ازدواج کودکان را به رسمیت شناخت
۱

طالبان ازدواج کودکان را به رسمیت شناخت

۲

اصولنامه تفریق طالبان؛ منتقدان می‌گویند طلاق همسر به‌خاطر لمس کردن بستگان «خنده‌دار» است

۳

ترکیه برای «۲۰ هزار افغان» در بخش دامداری ویزای کاری صادر کرده است

۴

مهاجر افغان به ظن تعرض جنسی به دختر ۱۱ ساله در تشناب یک مکتب در آلمان بازداشت شد

۵

فرمان هبت‌الله درباره نکاح اجباری از طریق تماس‌های تلفنی پخش می‌شود

•
•
•

مطالب بیشتر

رئیس جمهور بلاروس: افغانستان به دست کسانی افتاد که به ایجاد بدبختی عادت دارند

۴ حوت ۱۴۰۰، ۰۶:۵۰ (‎+۰ گرینویچ)

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس می‌گوید اقدامات آمریکا و متحدانش در قبال افغانستان نشان داد که آن‌ها علاقه‌ای به توسعه پایدار این کشور نداشتند. او گفت وضعیت افغانستان حالا یک لکه ننگ برای آمریکاست و این کشور به دست کسانی افتاده که فقط به جنگیدن و ایجاد بدبختی عادت دارند.

لوکاشنکو خروج آمریکا از افغانستان را یک فرار شرم آور و ننگین می‌داند و بر این باور است که آمریکا از افراط‌گرایی حمایت کرد. به گفته وی، باقی گذاشتن تسلیحات آمریکایی در افغانستان هم مشکوک و پرسش برانگیز است.

آقای لوکاشنکو این سخنان را در مراسمی با افسران و نظامیان کشورش به مناسبت فرا رسیدن ۲۳ فبروری روز ملی دفاع از میهن، بیان کرد.

۲۳ فبروری، در روسیه، بلاروس و بعضی جمهوری‌های شوروی سابق، روز ملی دفاع از میهن نامگذاری شده و نظامیان این کشورها در مراسم جشن مورد ستایش و قدردانی قرار می‌گیرند.

بیش از صد هزار سرباز شوروی سابق، یک دهه در افغانستان جنگیدند و ۱۳ هزار و ۳۰۰ سرباز آن در این کشور کشته شدند.

لوکاشنکو که از متحدان سرسخت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه است، با اشاره به تحولات اخیر اوکراین گفت غرب و آمریکا، کشورهای سابق جمهوری شوروی را به رویارویی سوق می‌دهند. جمهوری شوروی سوسیالیستی اوکراین، یکی از ۱۵ جمهوری تشکیل‌دهنده اتحاد جماهیر شوروی بود.

وزارت امر به معروف طالبان: کارمندان زن باید خود را بپوشانند "حتی اگر شده با پتو"

۳ حوت ۱۴۰۰، ۱۷:۲۹ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان اعلام کرده است که کارمندان زن باید حجاب را رعایت کنند، حتی اگر لازم شود با "پتو" خود را بپوشانند. این وزارت روز سه‌شنبه با صدور اعلامیه‌ای تهدید کرد زنانی که از این دستور سرپیچی کنند، شغل‌شان را از دست خواهند داد.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت، بیشتر زنان از کار در ادارات دولتی منع شده‌اند. با این حال، طالبان می‌گویند پس از آماده شدن شرایط، از جمله محیط کار جداگانه، به زنان اجازه بازگشت به سر کارشان داده خواهد شد.

وزارت امر به معروف طالبان در بیانیه تازه‌اش گفته است زنان تا زمانی که کاملا خود را نپوشانند نباید سر کار بروند و اگر دستورالعمل این گروه را نادیده بگیرند، اخراج خواهند شد.

محمد صادق عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در پاسخ درخواست توضیح خبرگزاری فرانس‌پرس گفته است: "آن‌ها می‌توانند به طریقی که می‌خواهند حجاب را رعایت کنند."

اما وقتی این خبرگزاری پرسیده که دستور تازه به این معنی است که زنان باید تمام بدن‌شان را بپوشانند آنطوری که این گروه در حکومت قبلی‌شان اجباری کرده بودند، آقای مهاجر گفت: " آنها می‌توانند هر نوع حجابی را بپوشند، به خود آنها بستگی دارد، اما باید خود را به درستی بپوشانند، حتی پتو بر سر بگذارند."

این وزارت در دوره اول حاکمیت طالبان از سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ به خاطر تحمیل برداشت سختگیرانه خود از شریعت اسلامی به مردم، به یکی از بدنام‌ترین و مخوف‌ترین ادارات طالبان تبدیل شده بود.

صدور اعلامیه تازه طالبان در حالی صورت می‌گیرد که بیشتر زنان در مکان‌های عمومی سر شان را دستکم با چادر (روسری) می‌پوشانند.

"طالبان رییس یک تلویزیون خصوصی در هرات را پنج ماه زندانی، شکنجه و در بدل پول آزاد کردند"

۳ حوت ۱۴۰۰، ۱۵:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

اطلاعات رسیده به افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که استخبارات طالبان پس از بازداشت رئیس تلویزیون خصوصی تابان در هرات، او را پنج ماه در زندان به اتهام نشرات علیه طالبان، شکنجه و لت و کوب کرده است. طالبان همچنین در ازای رهایی عبدالعزیز صادقی به ارزش ۱۰۰ هزار دالر رشوه گرفته‌اند.

تصاویری که به‌دست افغانستان اینترشنال رسیده نشان می‌دهد که بدن این خبرنگار به دلیل لت و کوب و شکنجه شدن، زخمی و کبود شده است.

منابع به افغانستان اینترنشنال می‌گویند طالبان رئیس تلویزیون تابان را به اتهام نشر گزارش و تبلیغ علیه این گروه بازداشت و شکنجه کرده‌اند.

100%

به گفته این منابع، طالبان گفته‌اند: ما علیه اشغال و نیروهای خارجی جهاد کردیم اما خبرنگاران با استفاده از آزادی بیان، طالبان را تروریست می‌نامند.

ویدیویی که به افغانستان اینترنشنال رسیده نشان می‌دهد که افراد طالبان در زندان به عبدالعزیز صادقی می‌گویند به خانواده‌اش اطمینان بدهد که در بازداشت این گروه است و نسبت به سلامتی او نگرانی نداشته باشند.

منابع همچنین می‌گویند با آنکه طالبان این خبرنگار را به اتهام تبلیغات علیه این گروه بازداشت کرده بودند اما در بدل رهایی او به بهانه‌های مختلف به ارزش صدهزار دالر شش عراده موتر شخصی او را گرفته‌اند.

ماه گذشته شبکه تلویزیونی اسکای‌نیوز با نشر گزارش اختصاصی از زندان طالبان در هرات، گفت که شمار زیادی از زندانیان، کارمندان حکومت پیشین افغانستان‌اند که بدون طی مراحل روند قضایی به زندان افتاده‌اند.

نزدیکان عبدالعزیز صادقی در گفتگو با افغانستان اینترنشنال تایید کردند که او پس از رهایی از زندان طالبان در اواخر ماه جدی، برای درمان از کشور خارج شده است.

آقای صادقی، موسس و رئیس تلویزیون تابان است. او اول ماه سنبله پس از سقوط شهر هرات توسط طالبان بازداشت شد.

شبکه محلی تلویزیونی تابان در سال ۱۳۸۷ به فعالیت آغاز کرد و پس از تسلط طالبان بر افغانستان، نشرات آن مانند دیگر رسانه‌ها کاهش یافته است.

آمار گردآوری شده توسط افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که گروه طالبان از زمان سقوط کابل تا اکنون دست‌کم ۲۰۰ نفر را به دلیل فعالیت‌های مدنی و سیاسی و تلاش برای خروج از کشور بازداشت، شکنجه و ممنوع‌الخروج کرده‌است. گزارش‌هایی هم از تجاوز جنسی منتشر شده است.

بر بنیاد این اطلاعات، این گروه از زمان تسلط بر افغانستان تا اکنون حداقل ۱۰۲ زن و ۹۸ مرد را بازداشت، شکنجه و مورد آزار قرار داده است. شماری از این فعالان در بدل دادن ضمانت و رضایت به سکوت، از بند طالبان آزاد شده اند.

انس حقانی: این تصور که طالبان وحشی و تروریست‌اند از میان رفته است

۳ حوت ۱۴۰۰، ۱۴:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

انس حقانی، عضو بلند پایه شبکه حقانی و گروه طالبان می‌گوید که در ۲۰ سال گذشته این تصور وجود داشت که طالبان وحشی و تروریستند و حالا این نگاه از بین رفته است. او که در یک گردهمایی در خوست سخن می‌گفت همچنین ادعا کرد که روند به‌رسمیت شناختن حکومت طالبان به‌گونه خاموشانه جریان دارد.

در حالی که بسیاری از سفارت‌های خارجی،‌ به جز چند کشور معدود که رابطه نزدیکی با طالبان دارند، سفارت خود را در کابل بسته‌اند، انس حقانی ادعا کرد که امروز کابل "مملو از سفارت‌خانه‌هاست".

او گفت: "این نتیجه تلاش‌های سیاسی (حکومت طالبان) است که امروز کابل مملو از سفارت‌هاست."

او همچنین ادعا کرد که حکومت طالبان در بسیار کشورها سفارت‌های خود را باز کرده است. این در حالی است که طالبان هنوز در هیچ کشوری به جز پاکستان سفارت ندارد.

عضو ارشد شبکه حقانی گفت که در طول بیست سال گذشته این تصور وجود داشت که طالبان وحشی و تروریست‌اند اما حالا به گفته او این تصور عوض شده است.

این در حالی است که با گذشت بیش از هفت ماه از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، هیچ کشوری در جهان حاضر به شناسایی حکومت این گروه نشده است.

پافشاری طالبان بر مواضع سفت و سخت خود در قبال حقوق بشر، به خصوص حق کار و آموزش زنان، عدم تشکیل حکومت فراگیر ملی، وضع محدودیت‌های شدید بر فعالیت رسانه‌ها و آزادی‌های مدنی باعث شده است که هیچ کشوری برای شناسایی این گروه پا پیش نگذارد و محدودیت‌های مالی و تحریم‌ها علیه این گروه همچنان پا برجا بماند.

با این همه، برخی کشورها از جمله ترکیه، چین، ایران و روسیه سفارت‎‌خانه‌های خود را در کابل باز نگهداشته‌اند و اتحادیه اروپا هم گفته که برای انسجام کمک‌های بشردوستانه بخشی از کارمندان خود را به نمایندگی‌اش در کابل بازگردانده است.

به‌دنبال سقوط حکومت پیشین به استثنای چند کشوری که ذکر شد، تمامی کشورهای که در افغانستان سفارت داشتند، نمایندگی‌شان را بستند یا در قطر منتقل کردند.

انس حقانی در بخش دیگر سخنرانی‌اش در خوست به موضوع عفو عمومی طالبان اشاره کرد و از جنگجویان این گروه خواست به آن پایبند باشند و دست به انتقام‌جویی نزنند.

او گفت: "اگر کدام طالب یا مسئول حکومت بر شما فشار می‌آورد این پالیسی ما نیست. ما به اطمینان می‌دهیم که اگر کسی در روستا و قوم خود مشکل دارد شما می‌توانید که به مسئولان مراجعه کنید."

باوجود تاکید مقام‌های طالبان بر پایبندی جنگجویان این گروه به عفو عمومی، گزارش‌های معتبری از سوی برخی سازمان‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل در باره کشتار و سر به‌نیست کردن نظامیان و ماموران حکومت پیشین از سوی طالبان منتشر شده است.

وزارت مالیه طالبان گزارش سیگار درباره میزان درآمد خود را رد کرد

۳ حوت ۱۴۰۰، ۱۲:۴۶ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت مالیه طالبان می‌گوید گزارش سربازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) درباره میزان مالیات جمع‌آوری شده در افغانستان نادرست است. سیگار می‌گوید وزارت مالیه طالبان روزانه ۳ میلیون دالر عواید جمع‌آوری می‌کند.اما این وزارت می‌گوید گزارشی از درآمد خود منتشر نکرده است.

روز سه‌شنبه وزارت مالیه طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفت که گزارش سیگار بر اساس اطلاعات نادرست ترتیب شده و این وزارت در زمینه جمع‌آوری مالیات هنوز هیچگونه ارقام رسمی را منتشر نکرده است.

این وزارت مالیه می‌گوید عواید را "به گونه شفاف" جمع‌آوری کرده و در این زمینه به مردم پاسخگو است.

سیگار در گزارش تازه‌اش گفته است که وزارت مالیه طالبان روزانه ۳ میلیون دالر عواید جمع‌آوری می‌کند که در سه ماه گذشته میزان عواید گردآوری شده توسط این وزارت به ۲۸۸ میلیون دالر می‌رسد.

سیگار گفته که با قطع کمک‌های خارجی، عواید گمرگی عمده‌ترین منبع درآمد طالبان بوده است.

سیگار در گزارش تازه خود همچنین به اولین بودجه ملی حکومت طالبان اشاره می‌کند که در هفدهم دسامبر سال گذشته طرح آن آماده شد و برای نخستین‌بار در بیست سال گذشته بود که بودجه ملی افغانستان بدون کمک‌های خارجی تهیه می‌شد.

هرچند به گفته سیگار طالبان رقم این بودجه را اعلام نکردند اما گفتند که قرار است پول آن از عواید داخلی تامین شود.