دو سال پس از امضای توافقنامه دوحه؛ ملا برادر می‌گوید جهان به طالبان تسلیم شد

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱۰

ملا برادر، معاون رئیس‌الوزرای طالبان دو سال پس از امضای توافقنامه دوحه با آمریکا می‌گوید با امضای این توافقنامه، جهان به طالبان تسلیم شد.

نیروهای آمریکا و ناتو بر مبنای این توافقنامه افغانستان را ترک کردند، دولت افغانستان سقوط کرد و طالبان پس از دو دهه قدرت را به دست گرفتند.

ملا برادر در مراسمی به مناسبت دومین سال امضای توافق‌نامه دوحه، ۱۰ حوت را روز تاریخی عنوان کرد و از مردم افغانستان خواست که در خصوص سرکوب «عناصر شریر» با این گروه همکاری کنند و نگذارند یک‌بار دیگر جنگ در افغانستان شعله‌ور شود.

دو سال پیش، ملا برادر، رئیس دفتر سیاسی طالبان در دوحه و زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین آمریکا برای افغانستان پس از ۱۸ ماه مذاکره، این توافقنامه را امضای کردند که بر اساس آن نیروهای خارجی افغانستان را ترک و طالبان با دولت افغانستان برای پایان جنگ مذاکره کنند.

نیروهای آمریکایی و ناتو طبق این توافقنامه افغانستان را ترک کردند اما مذاکرات صلح بین‌الافغانی شکست خورد و همزمان با خروج نیروهای بین‌المللی، جنگجویان طالبان کابل را محاصره کردند. با فرار اشرف غنی، رئیس جمهور پیش افغانستان از کابل، دولت افغانستان سقوط کرد و طالبان پس از دو دهه قدرت را به دست گرفتند.

در همین حال زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین آمریکا برای صلح افغانستان در گفتگو با بی‌بی‌سی بار دیگر از توافق با طالبان دفاع کرد و گفت که جنگ آمریکا در افغانستان «خوب» پیش‌ نرفت و واشنگتن تصمیم گرفت از افغانستان خارج شود.

خلیل‌زاد در این مصاحبه تأکید کرد که آمریکا می‌خواست براساس یک توافق از افغانستان خارج شود اما حکومت پیشین افغانستان و طالبان به تفاهم نرسیدند.

حکومت پیشین افغانستان مخالفت روند صلح دوحه بود و مقام‌های ارشد حکومت نیز بارها تأکید کردند که آمریکا با امضای توافقنامه با طالبان، دولت افغانستان را دور زده و برای طالبان مشروعیت و حکومت را تضعیف کرده است.

پس از خروج آشفته نیروهای بین‌المللی و سقوط دولت افغانستان، انتقادها به ویژه در آمریکا نسبت توافقنامه دوحه به صورت بی‌سابقه افزایش یافته است. در پی این تحولات، زلمی خلیل‌زاد از سمتش به عنوان نماینده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان کنار رفت.

طالبان همچنین با نشر اعلامیه به مناسبت امضای این توافقنامه گفته است که «کشورهای اشغالگر دشمنی و خصومت با افغان‌ها را کنار بگذارند و با طالبان براساس احترام متقابل تعامل کنند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
بحث روز
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.