• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سفیر روسیه در ترکمنستان: وعده طالبان برای تأمین امنیت پروژه تاپی “کمی بیهوده” است

۲۲ حوت ۱۴۰۰، ۰۹:۲۶ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۰:۴۸ (‎+۰ گرینویچ)

الکساندر بلاهین، سفیر روسیه در عشق‌‌آباد می‌گوید طالبان اعلام کرده‌اند که از اجرای پروژه تاپی حمایت می‌کنند و آماده تأمین امنیت آن هستند، اما وضعیت این کشور متفاوت است، بنابراین وعده آنان "کمی بیهوده" است. روسیه پیش از این خواستار مشارکت در اجرای پروژه تاپی شده بود.

پروژه تاپی در سال ۱۳۹۶ در ولایت هرات افتتاح شد، اما کار عملی و بهره‌برداری آن به دلیل مشکلات امنیتی در افغانستان آغاز نشد. زیرا مسیر انتقال این خط لوله در ساحه تحت نفوذ طالبان موقعیت داشت.

پس از به قدرت رسیدن طالبان در کابل مقامات این گروه در نشستی با مقامات ترکمنستان اطمینان دادند که امنیت برای اجرای این پروژه تأمین خواهد بود.

طول خط لوله انتقال گاز ترکمنستان از افغانستان به پاکستان و هند ۱۸۱۴ کیلومتر است. ۸۱۶ کیلومتر آن از خاک افغانستان عبور می‌کند.

الکساندر بلاهین به خبرگزاری تاس روسیه گفته است که ترکمنستان برای اجرای تاپی علاقمند به ثبات در افغانستان است.

اما به گفته وی اجرای تاپی فوق‌العاده پیچیده است، چون "در افغانستان هنوز مسائل امنیتی وجود دارد که به راحتی حل شدنی نیستند."

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

تخریب مجسمه‌های بودا؛سخنگوی طالبان می‌گوید از میراث‌های فرهنگی به گونه احسن محافظت می‌کنیم

۲۲ حوت ۱۴۰۰، ۰۹:۱۸ (‎+۰ گرینویچ)

در بیست و یکمین سال تخریب مجسمه‌های بودای بامیان و همزمان با حفاری طالبان در اطراف رواق‌های خالی بودا،سخنگوی طالبان به مناسبت روز حفاظت از میراث‌های فرهنگی می‌گوید آثار تاریخی نمایانگر فرهنگ و هویت ماست. ذبیح‌الله مجاهد گفت طالبان باید به گونه احسن از میراث‌های تاریخی حفاظت کند

سخنگوی طالبان روز یکشنبه در مراسمی که از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان برگزار شد، بدون اشاره به تخریب مجسمه‌های بودا و حفاری در اطراف آن گفت که طالبان متعهد است از تمام میراث‌های تاریخی و فرهنگی افغانستان محافظت کند.

طالبان در دور اول رژیم خود در ماه مارچ ۲۰۰۱، پس از ورود به بامیان، مجسمه‌های بودا را با انفجار بمب تخریب کردند.

از سوی دیگر، طالبان در حالی از روز حفاظت از میراث‌های فرهنگی تجلیل کردند که در روزهای اخیر شماری از شهروندان بامیان نتوانستند برنامه فرهنگی را که هرسال به مناسبت تخریب مجسمه‌های بودا، برگزار می کردند، دایر کند.

پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، افراد طالبان در اطراف رواق‌های خالی بودا به گونه غیرقانونی و علی‌رغم هشدار سازمان فرهنگی یونسکو، حفاری را آغاز کردند.

با آنکه مقام‌های طالبان گفته است حفاری را متوقف کرده اما ساکنان محلی و کارشناسان نگران غارت آثار تاریخی افغانستان توسط طالبان هستند.

گفتگوی وزرای خارجه طالبان و ترکیه در مورد گسترش روابط میان دو کشور

۲۲ حوت ۱۴۰۰، ۰۷:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان و مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در مورد گسترش روابط دو کشور و مدیریت میدان هوایی کابل و دیگر فرودگاه‌های بین‌المللی افغانستان گفتگو کردند. وزارت خارجه طالبان می‌گوید دو طرف در خصوص جزئیات مدیریت میدان‌‌های هوایی افغانستان بحث کردند.

وزارت خارجه طالبان در اعلامیه‌ای نوشته است که دو طرف در حاشیه نشست آنتالیا در مورد توسعه روابط میان افغانستان و ترکیه گفتگو کرده‌اند و امیر خان متقی از کمک‌های ترکیه به افغانستان قدردانی کرده است.

قبل از تسلط طالبان بر افغانستان، میدان‌های هوایی بین‌المللی این کشور توسط آمریکا و ناتو مدیریت می‌شد.

بر اساس رأی‌زنی‌هایی که میان طالبان و مقام‌های دولت ترکیه و قطر جریان دارد، قرار است میدان هوایی کابل به طور مشترک توسط این دو کشور مدیریت شود.

نماینده اتحادیه اروپا خطاب به طالبان: اجازه دهید شهروندان در مورد نوع حکومت تصمیم بگیرند

۲۲ حوت ۱۴۰۰، ۰۶:۵۷ (‎+۰ گرینویچ)

نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان به سخنان وزیر خارجه طالبان در خصوص عدم تحمیل دولت به سبک غربی‌ها در افغانستان، واکنش نشان داد. توماس نیکلسون خطاب به طالبان می‌گوید: هیچ حکومتی نباید بر افغان‌ها تحمیل شود و طالبان اجازه دهد شهروندان افغانستان در مورد نوع حکومت تصمیم بگیرند

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان دیروز طی سخنانی در نشست آنتالیا گفت که دولت به سبک خارجی نباید به افغان‌ها تحمیل شود.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا در رشته توییتی می‌گوید با امیرخان متقی در خصوص عدم تحمیل دولت به سبک غربی‌ها در افغانستان موافق است، اما او تأکید می‌کند که یک حکومتی (حکومت طالبان) که ادعا می‌کند «متعلق به مردم» است، باید به مردان و زنان افغانستان فرصتی برای تایید این موضوع را بدهد.

نیکلسون افزوده است چنین حکومتی باید حقوق انسانی و قانون اساسی خود را رعایت کند و تنها در این صورت است که می‌تواند مشروعیت بین‌المللی کسب کند.

طالبان پس از تسلط بر افغانستان، از تشکیل حکومت فراگیر سر باز زده و تن به فشارها و تحریم‌های بین‌المللی نداده است.

وزیر خارجه طالبان دیروز شنبه در نشست آنتالیا بار دیگر مدعی شد که کابینه موقت طالبان همه‌شمول است.

به دلیل فقدان تشکیل حکومت فراگیر توسط طالبان، هیچ کشوری حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است. طالبان اکنون تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار دارد.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا تأکید کرده است که گفتگوی گسترده و ملی برای تشکیل حکومت، اولین گام و مهم‌‌ترین آن است.

رئیس‌الوزرای طالبان حکم برکناری اتشه‌های فرهنگی ۹ سفارت افغانستان را امضا کرد

۲۲ حوت ۱۴۰۰، ۰۰:۴۶ (‎+۰ گرینویچ)

اسناد رسیده به افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که رئیس‌الوزرای طالبان حکم برکناری اتشه‌های فرهنگی ۹ سفارت افغانستان را امضا کرده است. پیشنهاد این برکناری از سوی ملاخیرالله خیرخواه، وزیر فرهنگ طالبان صورت گرفته و ریاست‌الوزرای طالبان آنرا به تاریخ ۱۳دلو منظور کرده است.

پیشنهاد برکناری اتشه‌های فرهنگی افغانستان توسط رئیس‌الوزرای طالبان در حالی منظور شده است که هیچ یک از سفارتخانه‌های افغانستان از طالبان نمایندگی نمی‌کند.

بر اساس مکتوب پیشنهادی وزارت اطلاعات و فرهنگ و منظوری ریاست‌الوزرای طالبان، اتشه‌های فرهنگی سفارت‌های افغانستان در روسیه، امارات متحده عربی، پاکستان، ایران، ترکیه، تاجیکستان، جرمنی، هندوستان و امریکا برکنار شده‌اند.

مکتوب پیشنهادی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان هدف از این برکناری را «حفظ داشته‌های فرهنگی و توسعه مناسبات فرهنگی با کشورهای دوست و همسایه» دانسته است.

100%

بر اساس این مکتوب، بست‌های اتشه‌های فرهنگ به جای خود باقی مانده است.

در این مکتوب آمده است: «طرح پیشنهادی پروسه استخدام اتشه‌های فرهنگ جدیدالتقرر این وزارت نیز روی دست گرفته شده است.»

پس از منظوری برکناری اتشه‌های فرهنگی سفارت‌های افغانستان از سوی ریاست‌الوزاری طالبان، وزارت امور خارجه این گروه در مکتوبی به سفارت افغانستان در روسیه این موضوع را ابلاغ کرده است.

طالبان از زمان به قدرت رسیدن، همواره تلاش کرده‌اند تا کنترول سفارت‌های افغانستان در خارج را به دست بگیرند. به گزارش وال استریت ژورنال، پس از آن که جاوید قایم، سفیر افغانستان در چین از سمتش استعفا کرد، طالبان تلاش داشتند تا فرد مورد حمایت خود را سرپرست این سفارت سازند.
همچنین در ایتالیا نیز یک دیپلمات طرفدار طالبان سعی کرد کنترول سفارت را به عهده بگیرد، اما موفق به این کار نشد.

طالبان در حالی دست به برکناری اتشه‌های فرهنگی افغانستان در خارج از کشور می‌زنند که اخیراً مقام‌های این گروه در نشستی با روسای وزارت اطلاعات و فرهنگ ولایات، بر ثبت «ارزش‌های جهادی‌» تأکید کردند.

معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در این نشست گفت که «ثبت و جمع‌آوری تمام میراث‌های فرهنگی به ویژه ارزش‌های جهادی مهم است.»

شهرزاد اکبر: مردم هر روز قربانی گرسنگی می‌شوند، اما اولویت طالبان "تبعیض زبانی" است

۲۱ حوت ۱۴۰۰، ۲۳:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)

شهرزاد اکبر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر در واکنش به حذف واژه "دانشگاه" از لوحه دانشگاه بلخ می‌گوید در وضعیتی که مردم هر روز قربانی گرسنگی می‌شوند، تبعیض فرهنگی و زبانی بدل به اولویت طالبان شده است. حذف نام دانشگاه از لوحه دانشگاه بلخ واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشته است.

فردوس کاوش، روزنامه‌نگار می‌گوید "راسیسم بدوی" بخشی از افکار حاکمان کنونی افغانستان است و این "راسیسم" خودش را با حذف واژه دانشگاه از تابلوی دانشگاه بلخ به نمایش گذاشت.

از نظر این روزنامه‌نگار "حاکمان کنونی تصور می‌کنند که پهلوی قومی حاکمیت خود را با این رفتارهای تفرقه‌افگنانه تقویت می‌بخشند". فردوس کاوش معتقد است که با این حال "این سیاست‌ها برای هیچ یک از جوامع شهری قابل قبول نیست و صرف به میزان نفرت از حاکمان کنونی می‌افزاید."

حبیب طوطاخیل، از کاربران شبکه‌های اجتماعی در واکنش به این اقدام طالبان در صفحه رسمی توییترش نوشته "فارسی و دری یک زبان است." او تأکید کرده است که فارسی از ارزش‌های ملی و فرهنگی افغانستان است و او به آن افتخار می‌کند.

روز جمعه، ۲۰ حوت گزارش‌هایی از تعویض لوحه دانشگاه بلخ منتشر شد.

در این گزارش‌ها آمده بود که در لوحه جدید بر خلاف لوحه سابقه واژه فارسی دانشگاه از آن برداشته شده و در عوض واژه پشتوی "پوهنتون" جایگزین شده است.

طالبان پس از واکنش‌های گسترده کاربران شبکه‌های اجتماعی، به این واکنش‌ها پاسخ دادند.

مسؤلان وزارت تحصیلات عالی طالبان در گفتگو با بی‌بی‌سی پایین کشیدن تابلوی قبلی و حذف واژه دانشگاه از تابلوی جدید دانشگاه بلخ را تأیید کردند و گفتند که این کار بر اساس "قانون" صورت گرفته است.

طالبان پیش از این قوانین دولت افغانستان را ملغی اعلام کرده بودند.