روسیه با احضار سفیر اسرائیل، به انتقادات تل آویو واکنشی تند نشان داد

وزارت خارجه روسیه سفیر اسرائیل در مسکو را در پیوند با اظهارات وزیر خارجه اسرائیل احضار کرد که تهاجم روسیه به اوکراین و کشتار مردم ملکی این کشور توسط نیروهای روسی را محکوم کرده بود. روسیه می‌گوید که اسرائیل با این انتقادات می‌خواهد اذهان عمومی را از قضیه فلسطین منحرف کند.

اسرائیل نه تنها از قطعنامه تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل حمایت کرد، بلکه وزارت خارجه این کشور در بیانیه‌ای «تهاجم غیرموجه» به اوکراین و «کشتار مردم ملکی» در این کشور را محکوم کرد.

به گزارش رسانه‌های اسرائیلی، وزارت خارجه روسیه از «اشغال غیرقانونی و غصب خزنده مناطق فلسطینی» توسط اسرائیل انتقاد کرد.

در بیانیه این وزارت آمده است که مواضع اخیر «ضد روسی» اسرائیل تلاشی برای «استفاده از وضعیت اوکراین به منظور انحراف اذهان جامعه جهانی از منازعه قدیمی و حل ناشده فلسطین و اسرائیل است.»

به نقل از روزنامه تایمز آف اسرائیل، اسرائیل در آغاز تهاجم روسیه به اوکراین برخلاف ایالات متحده تلاش کرد که روابط گرم خود را با روسیه و اوکراین حفظ کند.

این کشور نه تنها جمعیت بزرگ اسرائیلی‌های روس تبار را در خود جای داده است، بلکه در سوریه نیز با مسکو رابطه‌ای سازنده برای مهار ایران و حزب الله لبنان در چند سال گذشته داشته است. اما، مواضع حکومت اسرائیل به مرور زمان زیر فشار امریکا تغییر یافته و حالا خیلی سریع از سیاست‌های روسیه در اوکراین انتقاد می‌کند.