• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رئیس سابق سیا: پیشبینی شده بود که طالبان توانایی تأمین امنیت افغانستان را ندارند

۱۵ ثور ۱۴۰۱، ۰۹:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۱:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس سابق سازمان اطلاعات مرکزی امریکا از موج تازه خشونت‌های داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است از قبل پیشبینی شده بود که طالبان توانایی برقراری امنیت افغانستان را ندارند. جنرال دیوید پترییس می‌گوید دلیل حملات اخیر، رهایی هزاران زندانی از زندان‌های افغانستان است.

این جنرال بازنشسته امریکایی در گفتگویی با صدای امریکا گفته است هزاران نفری که از زندان‌های افغانستان آزاد شده، دوباره مقتدر شده‌اند و در حملات دست دارند.

طالبان هنگامی که در ماه اگست سال ۲۰۲۱ قدرت را در افغانستان به دست گرفند، هزاران نفر را از زندان‌های کابل و ولایات آزاد کردند.

پیش از ماه اگست نیز، دولت افغانستان زیر فشار زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان ۵۵۰۰ زندانی خطرناک طالبان را از زندان‌های افغانستان آزاد کرد.

حجم بزرگی از زندانیانی که در تحولات اخیر آزاد شدند، اعضای گروه‌های تروریستی به شمول داعش و گروه طالبان بودند که در حملات پیچیده تروریستی در افغانستان دست داشتند.

جنرال دوید پترائوس می‌گوید: "انسجام گروه‌های تروریستی در افغانستان و خشونت‌های ماه‌های اخیر برای طالبان مشکلات امنیتی ایجاد کرده است." او تأکید کرد که: "به یاد داشته باشید که ما از قبل هراس داشتیم که با روی کار آمدن طالبان آنها توانایی برقراری امنیت تمام قلمرو افغانستان را نخواهند داشت."

این مقام بازنشسته امریکایی با اشاره به بحران بشری در افغانستان می‌گوید که جنگ روسیه در اوکراین وضعیت مصیبت‌بار بشری در افغانستان را تحت تأثیر قرار داده است.

اما افزود: "فکر نمی‌کنم که موضوع افغانستان در واشنگتن فراموش شده باشد، ولی موضوع اوکراین وضعیت افغانستان را تحت تأثیر قرار داده است و سایر مسایل جهان است که واقعاً مهم استند."

جنرال دیوید پترییس در مورد تجهیزات نیروهای امنیتی افغانستان که به دست طالبان افتاده نیز گفته است: "تجهیزات نظامی و تسلیحات نیروهای امریکایی که در افغانستان جا‌مانده است به اندازه‌ای که گزارش شده جدی نیست، اما نگران کننده است."

پیش از این وزارت دفاع ایالات متحده گزارش داده بود که به ارزش هفت میلیارد دالر تجهیزات نظامی که ایالات متحده به نیرو‌های امنیتی و دفاعی حکومت پیشین افغانستان فراهم کرده بود، در آن کشور جا مانده و اکنون به دست طالبان افتاده است.

او معتقد است که "شماری از سیستم‌های اسلحه و مهمات جدید و سایر لوازم وجود دارد که قابل استفاده می‌باشند. اما جداً شک دارم که طیاره‌ها در وضعیت خوب باشند. شک دارم که موترهای نظامی نیز در وضعیت خوب باشند. زیرا آنها [طالبان] پرزه‌جات اضافی ندارند و حتی از نظر تخنیکی برایشان ساده نیست که بخواهند طیاره‌ها را پرواز دهند، موترها را برانند و یا همه چیز را فعال سازند. "

پربازدیدترین‌ها

یک فراکسیون پارلمان اروپا دیوان بین‌المللی کیفری را نامزد جایزه ساخاروف کرد
۱

یک فراکسیون پارلمان اروپا دیوان بین‌المللی کیفری را نامزد جایزه ساخاروف کرد

۲

عضو طالبان: در پنجشیر ۱۴ نفر را کشتم

۳

امیر پنهان قندهار؛ نگاهی به زندگی رهبر طالبان

۴

نماینده پاکستان برای افغانستان در نشست فرمت مسکو شرکت می‌کند

۵

تعلیق فعالیت ردیاب طالبان به‌دلیل استفاده سه گروه مسلح مخالف