سفر رهبران جهان به امارات متحده برای ادای احترام به شیخ خلیفه

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۵

شماری از رهبران جهان از جمله فرانسه و اسراییل روز یکشنبه به امارات متحده عربی سفر کردند تا درگذشت خلیفه بن زاید آل نهیان را به شیخ محمد بن زاید، برادر ناتنی و جانشین او تسلیت بگویند.

شیخ خلیفه، رئیس امارات متحده عربی و حاکم ابوظبی روز جمعه در سن ۷۳ سالگی درگذشت.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، که کشورش روابط تجاری و نظامی پرسودی با امارات دارد، روز یکشنبه وارد ابوظبی شد. او در یک توییت از "ارزش‌های صلح، مدارا و گفتگو" توسط شیخ خلیفه قدردانی کرد.

رئیس‌جمهور اسرائیل، که از دو سال پیش با امارات رابطه برقرار کرده، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و نخست‌وزیر بریتانیا نیز روز یکشنبه قرار است وارد امارات شوند.

به نمایندگی از جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا که حکومتش روابط پرتنشی با امارات متحده عربی و عربستان سعودی داشته، کامالا هریس، معاون او روز دوشنبه به این کشور سفر می‌کند.

شماری از رهبران عرب، از جمله پادشاه اردن و رئیس‌جمهور مصر، روز شنبه به شیخ خلیفه ادای احترام کردند. ولیعهد عربستان سعودی که پدرش ملک سلمان یک هفته پیش در بیمارستان بستری شد هم هیئتی را به امارات فرستاده است.

شیخ محمد بن زاید آل نهیان

پس از سکته مغزی شیخ خلیفه در سال ۲۰۱۴ او به دلیل بیماری در اداره امور امارات نقش مهمی ایفا نکرد و در این مدت شیخ محمد بن زاید اداره این کشور تولیدکننده نفت و مرکز تجاری منطقه‌ای را در دست داشت.

شیخ خلیفه بن زاید از زمان تاسیس امارات متحده عربی در سال ۱۹۷۱، دومین رئیس این کشور بود.

شیخ محمد جانشین شیخ خلیفه یک نیروی محرکه در سیاست خاورمیانه بوده و از محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و مبارزه او با اسلام سیاسی، که به عنوان تهدیدی برای حاکمیت خاندان‌های حاکم بر کشورهای حاشیه خلیج فارس و در سراسر منطقه تلقی می‌شود، حمایت می‌کند.

شیخ محمد فراتر از منطقه نیز با زیر سوال بردن ضمانت امنیتی منطقه‌ای امریکا، روابط خود را با روسیه و چین گسترش داد. تنش در روابط امریکا و امارات با درگیری اوکراین برجسته شد زیرا این کشور حاشیه خلیج فارس از جانبداری از متحدان غربی در منزوی کردن روسیه خودداری کرد.

در همان حال، در پی کاهش رشد اقتصادی امارات متحده عربی به‌دلیل افزایش رقابت منطقه‌ای و فشار جهانی برای دوری از هیدروکربن‌ها که رگ حیاتی اقتصادهای خلیج فارس محسوب می‌شود، این کشور پس از سال‌ها دشمنی، به سمت تعامل با ایران و ترکیه حرکت کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
سپړنه
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

رادیو

پادکست‌ها

خانه‌اى براى صداى شما

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.