• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ولیعهد عربستان سفرهای منطقه‌ای خود را از مصر آغاز کرد

۳۱ جوزا ۱۴۰۱، ۰۱:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد با نفوذ عربستان سعودی روز دوشنبه سفرهای منطقه‌ای خود را از مصر آغاز کرد. او بعداً از اردن و ترکیه نیز دیدار خواهد کرد. کشورهای ترکیه، مصر و اردن از این سفر توقع دارند که عربستان با ارائه کمک‌های مالی و سرمایه‌گذاری، به اقتصاد بحران زده شان کمک کند.

رویترز به نقل از منابع خود گزارش داد که بن سلمان و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر، روی مسایلی چون تاثیر جنگ اوکراین و نزدیکی مواضع مصر و عربستان در آستانه سفر منطقه‌ای جو بایدن که قرار است در اواسط ماه جولای انجام شود، صحبت خواهند کرد.

به دنبال روی کارآمدن السیسی، عربستان میلیاردها دالر به مصر کمک مالی کرده است. انتظار می‌رود که صندوق ملی سرمایه گذاری عربستان چند پروژه سرمایه گذاری را در مصر اعلام کند؛ چیزی که قاهره بیش از هر زمانی به خاطر مقابله با تاثیرات اقتصادی کرونا و جنگ اوکراین به آن نیاز دارد.

منابع دیپلوماتیک به رویترز گفتند که بن سلمان اهداف مشابهی را در دیدار با پادشاه اردن دنبال می‌کند. چنانچه، یکی از محورهای این سفر عملی ساختن تعهدات مالی ریاض برای تقویت اقتصاد اردن است.

ترکیه چشم امید به این سفر دوخته است تا بار دیگر روابط خود را با عربستان تقویت کند که پس از قتل خاشقچی در قونسلگری عربستان در استانبول رو به سردی گرائیده بود. از این رو، ترکیه از تعقیب برگزاری دادگاه رسیدگی به قتل روزنامه نگار پیشین سعودی صرف نظر کرده است که در آن سارنوالان ترکی مقامات بلندپایه عربستان را در قتل دخیل دانسته بودند.

حکومت ترکیه به دنبال بحران اقتصادی، به خصوص افزایش تورم و افت ارزش لیره، پول ملی ترکیه، علاقمند سرمایه گذاری کشورهای ثروتمند خلیج فارس، به ویژه عربستان در اقتصاد این کشور است.

اردوغان پس از سال ها تیرگی روابط با ریاض، ماه اپریل از عربستان دیدار کرد و از بن سلمان برای سفر به انقره دعوت کرد.

یک مقام بلندپایه حکومت ترکیه در باره سفر ولیعهد عربستان به این کشور گفت: «عصر جدیدی در عادی سازی روابط[دو کشور] آغاز خواهد شد. قرار است در این سفر برخی موافقتنامه ها در حوزه انرژی، اقتصاد و امنیت امضا شود.»

پربازدیدترین‌ها

نتایج نظرسنجی کانال ۱۲ اسرائیل؛ ائتلاف نتانیاهو از مخالفان پیشی گرفت
۱

نتایج نظرسنجی کانال ۱۲ اسرائیل؛ ائتلاف نتانیاهو از مخالفان پیشی گرفت

۲

چهره‌های اصلی انتخابات اسرائیل چه کسانی‌اند و آیزنکوت چه تفاوتی با نتانیاهو دارد؟

۳

مشارکت در انتخابات اسرائیل به «بالاترین سطح در ۴۵ سال گذشته رسید»

۴

انتخابات اسرائیل؛ پس از پایان رأی‌گیری چه اتفاقی می‌افتد؟

۵

انتخابات پارلمانی اسرائیل رسما آغاز شد