• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان کمک به زلزله‌زدگان را از یک میلیارد به ۱۰۰ میلیون افغانی کاهش داد

۱ سرطان ۱۴۰۱، ۱۳:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۲:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)

طالبان ادعایش در مورد کمک یک میلیارد افغانی به زلزله‌زدگان را پس گرفت و اعلام کرد که ۱۰۰ میلیون افغانی به آسیب‌دیدگان زلزله در جنوب‌شرق افغانستان کمک می‌کند. باختر، خبرگزاری رسمی طالبان روز چهارشنبه خبری را که درباره کمک یک میلیاردی این گروه به زلزله‌زدگان نشر کرده بود، حذف کرد.

سپس با انتشار خبر تازه‌ای گفت که این گروه ۱۰۰ میلیون افغانی را برای کمک به آسیب‌دیدگان زلزله در جنوب‌شرق افغانستان اختصاص داده است.

100%

زلزله‌ای شدید حوالی ساعت ۱:۳۰بامداد، اول سرطان بخش‌هایی از افغانستان و پاکستان را تکان داد.

گفته می‌شود که ولایت خوست در جنوب شرقی افغانستان، مرکز این زلزله بوده است.

رسانه‌های رسمی گروه طالبان ادعا کرده‌اند که بیش از هزار تن از اثر این زلزله جان‌های خود را از دست داده و صدها نفر دیگر زخمی شده‌اند.

هنوز منبع مستقل و یا موسسه بین‌المللی آماری در مورد قربانیان و خسارات این زمین لرزه منتشر نکرده است.

به دنبال نشر خبر تلفات این زلزله، خبرگزاری باختر که نشرات آن توسط طالبان کنترول می‌شود، گزارش داد که این گروه جلسه اضطراری به ریاست ملا محمد حسن آخوند، رئیس‌الوزرای طالبان در ارگ کابل برگزار کرده است.

خبرگزاری باختر نوشته بود که ملا محمد حسن آخوند کمک یک میلیارد افغانی را برای رسیدگی به آسیب‌دیدگان زلزله در ولایت‌های پکتیکا و خوست منظور کرده است.

با گذشت ساعاتی، باختر این خبرش را حذف کرد و سپس گزارش داد که طالبان کمکی به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی به مناطق آسیب‌دیده ارسال خواهند کرد.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

فاروق وردک استقرار "نظام سچه اسلامی" را به طالبان تبریک گفت

۱ سرطان ۱۴۰۱، ۱۲:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)

فاروق وردک، وزیر دولت در امور پارلمانی حکومت پیشین افغانستان روز سه‌شنبه، ۳۱ جوزا در دیدار با مقامات طالبان، برای کسانی که آن‌ها را «شهدای امارت اسلامی» خواند، دعا کرد. این مقام دولت پیشین همچنین «آزادی وطن، اعلای کلمه الله و نظام سچه اسلامی» را به طالبان مبارک گفت.

در این دیدار امیرخان متقی، وزیر خارجه، خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ و دیگر مقام‌های طالبان حضور داشتند.

سخنگویان طالبان ویدیویی از این دیدار را روز چهارشنبه در صفحات توییتر خود منتشر کرده‌اند.

در این ویدیو دیده می‌شود که فاروق وردک خطاب به مقامات طالبان می‌گوید: «اجازه دهید که به شهدای راه حق، چه آن‌ها که مربوط خانواده شما، مجاهدین امارت اسلامی و مردم عام است، دعا کنیم که شهادت‌شان قبول شود و به بازماندگان آن‌ها صبر جمیل بخواهیم.»

فاروق وردک در دو دهه گذشته مسئولیت رهبری ادارات مختلفی را به عهده داشت. در دوره ریاست جمهوری حامد کرزی وزیر معارف بود و در دوره ریاست جمهوری اشرف غنی، مسئولیت وزارت دولت در امور پارلمانی را به عهده داشت.

او روز چهارشنبه، ۸ جوزا به دعوت کمیسیون سیاسی طالبان به افغانستان بازگشت و در میدان هوایی کابل مورد استقبال گرم این گروه قرار گرفت. وردک در میدان هوایی کابل در حالی که در کنار طالبان ایستاده بود گفت «احساس عزت و افتخار می‌کنم.»

آقای وردک در دیدار روز سه‌شنبه از کمیسیون سیاسی طالبان قدردانی کرد و گفت به باور او این کمیسیون برای اتحاد، اتفاق، برادری و حاکمیت نظام در افغانستان کار می‌کند.

فاروق وردک از چهره‌های جنجالی سیاست افغانستان است. او در زمان تصدی‌اش در وزارت معارف افغانستان با بنیانگزاری مکاتب خیالی، به اختلاس میلیون‌ها دالر متهم شده است.

پاکستان، ایران و چین برای کمک به زلزله‌زدگان افغانستان اعلام آمادگی کردند

۱ سرطان ۱۴۰۱، ۱۱:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)

دولت‌های پاکستان، ایران و چین با ارسال پیام‌های جداگانه آمادگی خود را برای کمک به زلزله‌زدگان افغانستان اعلام کردند. سخنگویان ارتش پاکستان، وزارت خارجه ایران و وزارت خارجه چین در پیام‌های جداگانه اعلام کردند که کشورهای‌شان آماده است به آسیب‌دیدگان زلزله افغانستان کمک کنند.

زلزله شدیدی اوایل بامداد روز چهارشنبه، اول سرطان بخش‌هایی از افغانستان و پاکستان را تکان داد.

مولوی شرف‌الدین مسلم، معین وزارت دولت در امور رسیده‌گی به حوادث طبیعی طالبان در یک نشست خبری در کابل گفت که آمار جان‌باختگان زلزله در چند ولایت افغانستان به ۹۲۰ نفر و رقم زخمیان به ۶۱۰ نفر می‌رسد.

هنوز آماری از سوی منابع مستقل و موسسات بین‌المللی منتشر نشده است.

منابع مردمی به افغانستان اینترنشنال می‌گویند هنوز شماری از افراد زیر آوار گیر مانده‌اند.

وزارت خارجه ایران در بیانیه‌ای نوشته است: «سخنگوی وزارت امور خارجه در پی حادثه تلخ و اندوه‌بار زلزله در جنوب شرق افغانستان که به جان باختن و مجروح شدن تعداد زیادی از مردم شریف افغانستان و همچنین خسارات مادی منجر شد، مراتب تأسف و اندوه فراوان دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران به ملت دوست و برادر افغانستان را اعلام کرد.»

آقای خطیب‌زاده همچنین از آمادگی ایران برای هر گونه کمک به زلزله‌زدگان خبر داده است.

در بیانیه ارتش پاکستان هم آمده است که روسای ارتش این کشور «عمیق‌ترین تسلیت خود را در مورد از دست دادن غم‌انگیز جان‌های گران‌بها و خسارات وارده به زیرساخت‌ها در اثر زلزله و سیلاب‌ها در مناطق مختلف افغانستان ابراز می‌دارد. نیروهای ارتش پاکستان آماده ارائه تمامی کمک‌های بشردوستانه ممکن به مردم افغانستان هستند.»

وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت: «افغانستان یک کشور همسایه و دوست است. ما آماده ارائه کمک‌های بشردوستانه اضطراری مطابق به نیازهای افغانستان هستیم.»

گروه طالبان از اختصاص یک میلیارد افغانی به آسیب‌دیدگان زلزله خبر داد

۱ سرطان ۱۴۰۱، ۱۰:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

ملا محمد حسن آخوند، رئیس‌الوزرای طالبان کمک یک میلیارد افغانی را برای رسیدگی به آسیب‌دیدگان زلزله در ولایت‌های پکتیکا و خوست منظور کرد. کابینه طالبان با برگزاری یک نشست اضطراری دستور داده است که برای ارسال خوراک، پوشاک، دارو و دیگر مواد مورد نیاز به زلزله‌زدگان فورا اقدام شود.

رئیس‌الوزرای طالبان در نشست اضطراری روز چهارشنبه هیئت بلندپایه‌ای را وظیفه داد تا برای ابراز تسلیت این گروه با خانواده‌های قربانیان به مناطق زلزله‌زده سفر کند.

در اعلامیه‌ای که از آدرس هبت‌الله آخوندزاده، رهبر طالبان منتشر شده نیز با زلزله‌زدگان در ولایت‌های پکتیکا و خوست ابراز همدردی شده است.

زلزله‌ای شدید حوالی ساعت ۱:۳۰بامداد، اول سرطان بخش‌هایی از افغانستان و پاکستان را تکان داد.
گفته می‌شود که ولایت خوست در جنوب شرقی افغانستان، مرکز این زلزله بوده است.

خبرگزاری دولتی باختر گزارش می‌دهد که دست‌کم ۲۵۵ نفر در چهار ولسوالی ولایت پکتیکا بر اثر زلزله جان باخته و بیش از ۵۰۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

همچنین به گزارش این خبرگزاری، ۲۵ نفر دیگر در ولایت خوست جان باخته و ۹۵ نفر زخمی شده‌اند.

مسئولان محلی می گویند که احتمال افزایش تلفات وجود دارد.

گزارش‌ها از ولایت پکتیکا می‌رساند که شماری از زخمیان زلزله به شفاخانه ولایتی شرنه، داقع در ولسوالی ارگون این ولایت منتقل شده‌اند.

شورای مقاومت برای نجات: معافیت سفر مقام‌های طالبان می‌تواند امنیت جهان را به خطر اندازد

۱ سرطان ۱۴۰۱، ۰۹:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان با انتشار اعلامیه‌ای از سازمان ملل خواست که تمدید معافیت سفر مقام‌های طالبان را لغو کند. در بیانیه این شورا آمده است: «بسیاری از مقامات بلندپایه طالبان با بهره‌گیری از لغو تحریم سفر، می‌توانند امنیت منطقه و جهان را باری دیگر به خطر اندازند.»

این شورا در عین حال از تصمیم سازمان ملل برای عدم تمدید معافیت سفر دو مقام طالبان استقبال کرده است.

شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان می‌گوید: «بسیاری از مقام‌های طالبان از امتیار لغو تحریم‌ سفر به سود خویش و فعالیت‌های دهشت‌افگنانه‌شان سوء استفاده کرده‌اند.»

در اعلامیه گفته شده که این شورا «از سازمان ملل و تمامی کشورهای منطقه، جهان و نهادهای بین‌المللی می‌خواهد تا مبتنی بر قطع‌نامه ۱۷ جون ۲۰۱۱ شورای امنیت، معافیت تحریم سفرهای تمامی سران گروه تروریستی طالبان را لغو، دارایی‌های آنان را منجمد و ارسال سلاح برای این گروه را ممنوع کنند و با این اقدام همسویی‌شان را با مردم افغانستان که در اسارت "گروه دهشت‌افگن و تبهکار" قراردارند، ابراز دارند.»

تاریخ رفع تحریم‌های سازمان ملل بر مقام‌های حکومت طالبان برای سفر، روز دوشنبه ۳۰ جوزا پایان یافت.

شورای امنیت سازمان ملل معافیت سفر ۱۳ مقام ارشد حکومت طالبان را تمدید کرد، اما معافیت سفر مولوی عبدالباقی حقانی، وزیر تحصیلات عالی و سعید احمد شهیدخیل، معین وزارت معارف طالبان، تمدید نشد.

گفته شده معافیت سفر این دو مقام طالبان به دلیل سیاست‌های سخت‌گیرانه‌شان در قبال آموزش زنان و دختران، تمدید نشده است.

عبدالغنی برادر، عبدالسلام حنفی، امیرخان متقی و شیر محمد ستانکزی از جمله چهره‌های مطرح طالبان‌اند که معافیت سفرشان تا سه ماه دیگر تمدید شده است.

در فهرستی که سازمان ملل منتشر کرده، شهاب‌الدین دلاور وزیر معادن، خیرالله خیرخواه وزیر اطلاعات و فرهنگ، عبدالحق وثیق رئیس استخبارات، نورالله نوری وزیر سرحدات و قبایل، عبداللطیف منصور وزیر انرژی و آب، ملا فاضل مظلوم معین وزارت دفاع، مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی رئیس‌الوزرا، دین‌محمد حنیف وزیر اقتصاد و نورمحمد ثاقب وزیر حج و اوقاف طالبان در میان کسانی‌ اند که معافیت سفر خارجی آن‌ها از تحریم‌های ملل متحد تا سه ماه دیگر تمدید شده است.

ممنوعیت سفر شماری از مقام‌های طالبان در سال ۲۰۱۹ توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین امریکا برداشته شد تا راه را برای مذاکرات صلح امریکا و طالبان هموار کند.

گروه طالبان تعزیرات شورای امنیت سازمان ملل بر دو عضو این گروه را "فشاری بیهوده" خواند

۱ سرطان ۱۴۰۱، ۰۹:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت خارجه طالبان روز چهارشنبه، اول سرطان با انتشار بیانیه‌ای تحریم دو مقام این گروه از سوی شورای امنیت سازمان ملل را «فشاری بیهوده» و تکرار تجارب ناکامی خواند که «هیچ نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.» در این بیانیه از تمدید معافیت سفر ۱۳ مقام ارشد این گروه استقبال شده است.

شورای امنیت سازمان ملل روز سه شنبه به استثنای وزیر تحصیلات عالی و معین وزارت معارف طالبان، معافیت سفر ۱۳ مقام ارشد این گروه از تحریم را تمدید کرد.

وزارت خارجه طالبان می‌گوید این گروه بر اساس تعهدی که با امریکا در دوحه انجام داده است حق خود می‌داند که تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل در برابر رهبران این گروه برای همیشه لغو شود.

ممنوعیت سفر شماری از مقام‌های طالبان در سال ۲۰۱۹ توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین امریکا برداشته شد تا راه را برای مذاکرات صلح امریکا و طالبان هموار کند.

قرار بود معافیت‌های مسافرتی که به ۱۵ مقام طالبان اجازه می‌داد برای مذاکرات صلح به خارج از کشور بروند، روز دوشنبه ۲۰ جون پایان به پایان برسد، اما شورای امنیت سازمان ملل آنرا برای سه ماه دیگر تمدید کرد.

در پی وضع محدودیت‌های روز افزون بر زنان، دیده‌بان حقوق بشر از سازمان ملل خواسته بود که محدودیت سفر بر رهبران طالبان را به صورت هدفمند اعمال کند.