• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سرپرست یوناما از وضعیت وخیم سیاسی و اقتصادی افغانستان در شورای امنیت انتقاد کرد

۳ سرطان ۱۴۰۱، ۰۱:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

سرپرست دفتر یوناما روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت که وضعیت امنیتی افغانستان غیرقابل پیش‌بینی است و جنگ‌های مسلحانه محصول «انحصارطلبی سیاسی» طالبان است. او با اشاره به فقر و بیکاری، وضعیت اقتصادی افغانستان را بحرانی توصیف نمود که می‌تواند به جنگ دامن بزند.

رامز الکبروف در مورد وضعیت بحرانی افغانستان به خصوص زلزله اخیر در جنوب شرق افغانستان به اعضای شورای امنیت معلومات داد. او که قرار است روز جمعه از مناطق آسیب دیده دیدار کند، رقم تلفات را ۸۰۰ نفر و شمار زخمی‌ها را ۱۴۰۰ نفر ذکر کرد.

او در انتقاد از طالبان گفت که «به طور انحصاری» قدرت را در دست خود گرفته اند که این باعث راه افتادن «مخالفت‌های مسلحانه» با این گروه شده است.

الکبروف با اشاره به جبهات مقاومت در پنجشیر و بغلان گفت: «ظهور و تداوم مخالفت‌های مسلحانه تا حد زیادی نتیجه انحصارگرایی است. وضعیت امنیتی به طور فزاینده‌ای غیرقابل پیش بینی شده است.»

ارزیابی الکبروف از وضعیت داعش در افغانستان این بود که از تهدید این گروه در مقایسه با سال قبل کاسته شده است، اما در مقابل حملات گروه‌های مقاومت علیه طالبان افزایش یافته است.

سرپرست یوناما گزارش‌ها در مورد کشتارهای انتقام جویانه مامورین و نظامیان حکومت پیشین توسط طالبان را تایید کرد. الکبروف به اعضای شورای امنیت گفت: «یوناما بنا به اتهامات معتبر آگاه است که به رغم اعلام عفو عمومی و وعده‌های مقامات حاکم، کشتار، بدرفتاری و تعرضات دیگر به اعضای حکومت پیشین افغانستان انجام یافته است.»

با این که گزارش‌های زیادی در مورد کشتار مردم ملکی در پنجشیر و بغلان در رسانه‌ها نشر یافته است، اما الکبروف در سخنرانی خود در شورای امنیت به آن اشاره ای نکرد.

مردم محلی به رسانه‌های مختلف از جمله افغانستان اینترنشنال گفتند که طالبان مردم عادی را به اتهام ارتباط با جبهه مقاومت شکنجه و کشته اند.

الکبروف وضعیت اقتصادی افغانستان را خطرناک توصیف کرد که «به تنهایی می‌تواند جنگ و بیچارگی را در افغانستان شدت بخشد.»

سرپرست یوناما پیش بینی کرد که احتمالا نرخ بیکاری تا پایان امسال ۴۴ درصد و نرخ فقر ۹۷ درصد شود. او بیش از هر چیزی میزان «بدهی مالی ۸۲ در خانواده‌ها» را نگران کننده خواند که «با وخیم شدن وضعیت اقتصادی چانس کمتری برای بیرون شدن از چاه قروض خود خواهند داشت.»

پربازدیدترین‌ها

نتایج نظرسنجی کانال ۱۲ اسرائیل؛ ائتلاف نتانیاهو از مخالفان پیشی گرفت
۱

نتایج نظرسنجی کانال ۱۲ اسرائیل؛ ائتلاف نتانیاهو از مخالفان پیشی گرفت

۲

چهره‌های اصلی انتخابات اسرائیل چه کسانی‌اند و آیزنکوت چه تفاوتی با نتانیاهو دارد؟

۳

ائتلاف نتانیاهو با شمارش ۸۴.۵ درصد آرا، ۵۴ کرسی پارلمان اسرائیل را به دست آورد

۴

بن‌بست انتخاباتی در اسرائیل؛ نتانیاهو برای تشکیل دولت با چالش روبه‌رو شد

۵

وزیر جنگ امریکا با متحدان خود از آسه‌آن دیدار می‌کند