• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شرکت هواپیمایی اوکراین: همه خدمه هواپیمای باری که در شمال یونان سقوط کرد کشته شده‌اند

۲۶ سرطان ۱۴۰۱، ۱۰:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۱:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)

یکی از مقام‌های شرکت هواپیمایی مریدین اوکراین روز یکشنبه گفت که در اثر سقوط یک هواپیمای باری آنتونوف آن-۱۲در یونان، همه خدمه آن کشته شدند. مقام‌های صرب گفتند که این هواپیما حامل مهمات از صربستان به مقصد بنگلادش بود و اواخر روز شنبه در نزدیکی شهر کاوالا در شمال یونان سقوط کرد.

مقامات یونانی گفتند که هشت خدمه در هواپیما بودند و سخنگوی وزارت خارجه اوکراین گفت که همه آنها شهروندان اوکراینی هستند.

وزیر دفاع صربستان گفت این هواپیما حامل ۱۱.۵ تن محصولات صنایع دفاعی این کشور بود و خریدار آن وزارت دفاع بنگلادش بوده است.

نبویسا استفانوویچ افزود که این محموله شامل راکت‌انداز و گلوله‌های آموزشی بود. این هواپیما در ساعت ۱۸۴۰ به وقت گرینویچ از نیس پرواز کرده بود.

100%

تصاویر هواپیماهای بدون سرنشین از صحنه، بقایای هواپیمای بزرگ را نشان می‌دهد که در مزارع پراکنده شده است.

پربازدیدترین‌ها

قاضی‌القضات طالبان: نظام بر پایه ظلم دوام نمی‌آورد
۱

قاضی‌القضات طالبان: نظام بر پایه ظلم دوام نمی‌آورد

۲
اختصاصی

طالبان خدمات نصب اینترنت فایبر نوری برای خانه‌های جدید در کابل را متوقف کرد

۳

طالبان: اشرف غنی حق دارد به افغانستان برگردد

۴

فرهمند: تورکستان‌خواهان در مرزهای رسمی افغانستان خواهان حقوق‌ شهروندی‌اند

۵

آنگاه که قانون ابزار سرکوب می‌شود؛ نگاهی به اصول‌نامه طلاق طالبان

•
•
•

مطالب بیشتر

رد روایت عربستان درباره قتل خاشقجی؛ بایدن می‌گوید اظهارات وزیر خارجه سعودی صحت ندارد

۲۶ سرطان ۱۴۰۱، ۱۰:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا می‌گوید روایت وزیر خارجه عربستان از دیدار او با محمد بن سلمان، ولیعهد آن کشور صحت ندارد. عادل الجبیر گفته که نشنیده بایدن ولیعهد را مسئول قتل جمال خاشقچی بداند. او گفته ولیعد هم امریکا را به ارتکاب اشتباهات از جمله در عراق و افغانستان متهم کرده است.

جو بایدن در نخستین سفرش به شرق میانه روز جمعه به عربستان رفت و با ولیعهد این کشور دیدار کرد.

عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی به رویترز گفت که محمد بن سلمان به بایدن گفته است که قتل خاشقچی یک رویداد دردناک برای عربستان بوده و آن را "یک اشتباه وحشتاک" می‌داند اما تاکید کرد که امریکا نیز از جمله در زندان ابوغریب در عراق مرتکب اشتباه شده است.

به گفته او، محمد بن سلمان به بایدن گفته است:" "زمانی که ایالات متحده تلاش کرد ارزش ها را به افغانستان و عراق تحمیل کند، نتیجه معکوس داد. زمانی که مردم سعی می‌کنند ارزش‌ها را با زور به کشورهای دیگر تحمیل کنند، کار ساز نیست."

او گفته است که تلاش برای تحمیل ارزش‌ها به دیگر کشورها، نتیجه معکوس دارد: "ارزش‌ها در هر کشور متفاوت است و باید به آن احترام کرد."

یک مقام عربستان سعودی که در نشست حضور داشته نیز گفت که آنچه بایدن مورد قتل خاشچقی می‌گوید در نشست رسمی مطرح نشده و تنها در دیدار غیر رسمی به آن اشاره شده است.

اما جویایدن رئیس‌جمهوری امریکا این اظهارات ریاض را رد کرد.

آقای بایدن پس از برگشت به کاخ سفید در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی براین که آیا آنچه وزیر خارجه عربستان از دیدار او ولیعهد عربستان می‌گوید درست است یا خیر گفت "نخیر".

رئیس‌جمهور امریکا در واکنش به این پرسش گفت که چرا در مورد موضوع‌های‌که اهمیت دارد سوال نمی‌کنند.

بایدن روز جمعه گفته بود که به محمد بن سلمان گفته که او مسئول قتل خاشقجی روزنامه‌نگار واشنگتن پست است که در سال ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در استانبول به طرز فجیع به قتل رسید.

در کمتر از دو هفته؛ دومین هواپیمای مسافربری هند به‌دلیل نقص فنی در کراچی پاکستان فرود آمد

۲۶ سرطان ۱۴۰۱، ۰۹:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

بزرگترین شرکت هواپیمایی هند "ایندیگو" روز یک‌شنبه گفت که یک هواپیمایی این شرکت به‌دلیل نقص فنی در کراچی پاکستان فرود آمده است. این هواپیما از حیدر آباد به مقصد شارجه امات متحده عربی در پرواز بود. حدود دو هفته پیش نیز یک هواپیمایی هندی به‌دلیل نقص فنی در کراچی نشست کرده بود.

این شرکت یک هواپیمای دیگر را برای برگرداندن مسافران به حیدر‌آباد، به کراچی می‌فرستد.

شرکت هواپیمایی ایندیگو گفته است که پرواز شماره ۶ایی ۱۴۰۶ زمانی که خلبان نقض فنی را مشاهد کرد به کراچی نشست کرده است.

ایندیگو نگفته است که این رویداد چه زمانی صورت گرفته است.

این درحالیست که در ۵ جولای یک هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ شرکت سپایس جیت هند به‌دلیل مشکلات فنی، نشست اضطراری در کراچی پاکستان انجام داد.

گارد ساحلی ترکیه می‌گوید ۱۵ "مهاجر غیرقانونی" را از خطر غرق شدن نجات داده است

۲۶ سرطان ۱۴۰۱، ۰۴:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

رسانه‌های ترکیه گزارش دادند که گارد ساحلی ترکیه ۱۵ مهاجر غیرقانونی را از خطر غرق شدن نجات داده است. در گزارش آمده که این مهاجران می‌خواستند از راه غیرقانونی وارد یونان شوند، اما با ممانعت نیروهای گارد ساحلی این کشور مواجه شدند و قایق‌های آن‌ها به سمت آب‌های ترکیه رانده شده‌ بود.

تابعیت این افراد ذکر نشده اما در خبرهای منتشر شده، آمده است که آنان پس از طی مراحل قانونی به اداره مهاجرت استان موغلا انتقال یافتند.

خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه، در انتهای این خبر نوشته است که عملیات‌ نیروهای امنیتی ترکیه برای مقابله با ورود و خروج غیرقانونی مهاجران در سراسر این کشور همچنان ادامه دارد.

دولت ترکیه اواخر ماه جوزا صدها شهروند افغانستان را که به این کشور پناه برده بودند، به اتهام "مهاجرت غیرقانونی" با پروازهای مختلف از شهرهای استانبول و آغری، به افغانستان بازگرداند.

بر اساس آمار وزارت داخله ترکیه، این کشور در پنج ماه اول سال جاری میلادی، ۲۸ هزار و ۵۸۱ پناهجو را از خاک خود اخراج کرد. این روند همچنان با شدت ادامه دارد.

به گزارش آناتولی، از سال ۲۰۱۶ تاکنون حدود ۲/۶ میلیون پناهجو از ورود به ترکیه منع شده‌اند.

در سال جاری میلادی هم از ورود بیش از ۱۵۳ هزار پناهجو به خاک ترکیه جلوگیری شده است.

با شدت گرفتن تدابیر سخت‌گیرانه ترکیه علیه پناهجویان، در پنج ماه اول سال جاری میلادی بیش از ۷۵ هزار و ۵۰۰ پناهجو به عنوان "مهاجر غیرقانونی" بازداشت شدند.

ترکیه در سال‌های اخیر پروژه ساخت دیوار در مرزهایش با ایران و سوریه را برای جلوگیری از ورود پناهجویان پیش برده است.

بیشتر پناهجویانی که به ترکیه پناه می‌برند از جنگ، درگیری و سرکوب‌های خشونت‌بار حکومتی در کشورهای خود فرار می‌کنند و قصد دارند از ترکیه به کشور دیگری پناهنده شوند.

منتقدان می‌گویند دولت ترکیه از موضوع پناهجویان به عنوان ابزار فشار بر دولت‌های دیگر، به ویژه در چانه‌زنی‌های خود با اتحادیه اروپا برای گرفتن منابع مالی بیشتر از این اتحادیه استفاده می‌کند.

در ماه‌های گذشته و همزمان با بحران اقتصادی در ترکیه، گزارش‌هایی درباره حمله به پناهجویان در این کشور، از جمله حمله‌های یک گروه نژاد‌پرست موسوم به "اخوت آتامان" منتشر شده است.

از سوی دیگر رئیس کمیسیون مهاجرت و ادغام مجلس ترکیه، در روزهای گذشته مقام‌های مرزی ایران را متهم کرد که مهاجران را مجبور می‌کنند وارد ترکیه شوند.

آتای اوصلو گفت: "آن‌ها [مقام‌های ایران] مهاجران را تشویق کرده و می‌گویند حتی اگر سربازان ترکیه فرمان ایست دادند هم بروید، زن و بچه‌هایتان را هم با خود ببرید زیرا آنها هرگز به زنان و کودکان شلیک نمی‌کنند."

سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه هم به تازگی از اقدام‌های جدید برای استرداد پناهجویان خبر داد و گفت: "رانندگان تاکسی را موظف خواهیم کرد در سفر‌های خارج از ولایت، مدارک سفر بین ولایتی مسافران خارجی را بررسی کنند. هیچ‌کس نباید در جابه‌جایی مهاجران غیرقانونی واسطه شود."

به دنبال آتش‌سوزی گسترده در جنگل‌های غرب اروپا، هزاران نفر مجبور به ترک خانه‌های خود شدند

۲۶ سرطان ۱۴۰۱، ۰۳:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)

آتش‌سوزی‌های گسترده روز شنبه سراسر اروپای غربی را درنوردید و هزاران نفر را مجبور به ترک خانه‌های خود کرد. در میان موج گرمای شدید، جنگلات آتش گرفتند و هیچ نشانه‌ای از کاهش آن دیده نمی‌شود. آتش‌نشان‌ها در بخش‌هایی از فرانسه، اسپانیا و پرتگال در حال مبارزه برای کنترل آتش هستند.

روزنامه گاردین گزارش داده است که در منطقه ژیروند در جنوب غربی فرانسه، بیش از ۱۲ هزار نفر ساحه را تخلیه کنند.

در این محل، تلاش‌ها برای مهار آتش جنگل‌های کاج، به دلیل وزش باد شدید ناکام شده است.

آتش‌سوزی‌ها در جنوب بوردوی فرانسه تقریباً ۱۰ هزار هکتار زمین را ویران کرده است.

در اسپانیا، در همسایه‌گی فرانسه آتش‌نشان‌ها پعد از آنکه دما به ۴۵.۷ درجه سانتیگراد رسید، در حال مبارزه با یک سری آتش‌سوزی بودند.

در جنوب این کشور، در نزدیکی کوستا دل سول، بیش از ۳ هزار نفر به دلیل آتش‌سوزی گسترده در نزدیکی شهر میجاس از خانه‌های خود تخلیه شدند.

بخش خدمات فوری دولت اسپانیا گفته است که بسیاری از بیجاشدگان را در یک مرکز ورزشی پناه داده‌اند.

موترهای پولیس آژیر را روشن کرد و در همه خیابان‌ها هشدار داد که: "محل را ترک کنید. فقط محل را ترک کنید."

مستمری بگیر بریتانیایی، ۸۳ ساله گفته است که هیچ طرزالعملی وجود ندارد که نشان بدهد به کجا برویم.

مسافرانی که برای سپری کردن تعطیلات به ساحل تورمولینوس رفته بودند، توصیف کردند که "توده‌های دود سر به فلک کشیده در تپه‌ها بلند شده و چند هواپیما در حال مهار آتش بودند."

این تصویر، برخی از بدترین آتش‌سوزی‌ها در پرتگال را توصیف می‌کند.

روز جمعه یک طیاره آتش‌نشان در نزدیکی مرز اسپانیا و پرتگال سقوط کرد و خلبان آن جان باخت.

این اولین مرگ ناشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی پرتگال تا کنون در سال جاری است.

آتش‌سوزی‌ها در این هفته بیش از ۱۶۰ نفر را زخمی و صدها نفر را مجبور به ترک خانه‌های‌شان کرده است.

وزارت صحت پرتگال اعلام کرده است که ۲۳۸ نفر در اثر موج گرما در جریان شش روز جان خود را از دست داده‌اند.

بیشتر کسانی که جان خود را از دست داده، افراد مسن بیمار بوده‌اند.

جنگ اوکراین، بی‌خانمانی و زندگی در قطار: «جایی برای رفتن نداریم»

۲۶ سرطان ۱۴۰۱، ۰۱:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

جنگ در اوکراین خانواده‌های زیادی را بی‌خانمان کرده است. بیش از ۲۵ خانواده که همه هست و بودشان را در نتیجه بمباران روسیه در محله ایرپین کی‌یف از دست داده‌اند، یک قطار مسافربری را به محل موقت زندگی خود مبدل کرده‌اند. یک عضو خانواده کاگارلیتسکی می‌گوید: «جایی برای رفتن نداریم.»

خانواده کاگارلیتسکی پس از حمله روسیه، خانه‌شان در محله ایرپین کی‌یف را ترک کرده و از جنگ فرار کردند.

پس از سه ماه فرار وقتی به خانه برگشتند، جنگ همه چیزشان را بلعیده بود. این خانواده اکنون در واگن قطاری زندگی می‌کنند و سعی دارند زندگی خود را دوباره سروسامان دهند.

پس از این که قطار به محل اقامت موقت تبدیل شد، اکنون ۲۵ خانواده در کابین‌های این قطار زندگی می‌کنند؛ خانواده‌هایی که جنگ خانه‌های‌شان را به ویرانه مبدل کرده است.

یکی از واگن‌های این قطار به حمام مبدل شده و واگن دیگر نیز به رستورانی مبدل شده که باشندگان قطار سه وعده غذایی در روز از آنجا دریافت می‌کنند.

خبرنگار اسکای نیوز می‌گوید که این ۲۵ خانواده از یک قطار مسافربری استفاده خلاقانه می‌کنند؛ خانواده‌هایی که اکثرشان در نتیجه بمباران نیروهای روسی بی‌خانمان شده اند.

میلا کاگارلیتسکی، مادر خانواده می‌گوید: «به طور کلی، شرایط خوب است. اما این که چه مدت می‌توانیم اینجا باشیم، نمی‌دانیم. زیرا در حال حاضر جایی برای رفتن نداریم.»

باشندگان محله ایرپین خاطرات وحشتناکی از جنگ دارند.

یوهان کاگارلیتسکی، پدر این خانواده می‌گوید: «ما در حال جمع کردن آوار و بیرون کشیدن مجروحان بودیم که به معنای واقعی کلمه برای دو دقیقه بعد، یک حمله هوایی را با چشم سر دیدیم. دو یا سه دقیقه بعد، به محل مورد حمله دویدیم و شروع به بیرون کشیدن مردم کردیم.»

خانواده کاگارلیتسکی در ابتدای جنگ در زیرزمینی خانه‌شان زندگی می‌کردند، اما زمانی که نیروهای روسی شروع به اشغال شهر کردند، تصمیم به فرار گرفتند.

میلا گفت: «ما در ۴ مارچ حرکت کردیم؛ آخرین روزی که می‌توانستیم با موتر حرکت کنیم. روز بعد، همه ارتباطات قطع شد.»

خروج دسته‌جمعی نیروهای روسی از این منطقه در ماه اپریل، یک شهر ویران و یک جامعه آسیب‌دیده به جا گذاشت.

ساکنانی که بر خلاف خانواده کاگارلیتسکی ماندند، داستان‌های دلخراشی از سوء استفاده و اعدام دارند. جسد نزدیک به ۳۰۰ غیرنظامی در اینجا پیدا شد که اکثریت آنها زن بودند.

به تدریج برخی از ساکنان بازگشته‌اند، اما تهدید در اینجا هنوز هم باقی است.

خبرنگار اسکای نیوز از این خانواده پرسیده که چه چیزی باعث شده تا آنها به شهر و خانه‌شان که دیگر خرابه‌ای بیش نیست، برگردند.

پاسخ خانواده کاگارلیتسکی این بود که پسرشان ولاد پشت مکتب و دوستانش دق شده بود.

اما مکتب این پسربچه ۱۲ساله یکی از تخریب شده‌ترین مکاتب در اثر بمباران در منطقه است. ولاد ۱۲ ساله می‌گوید که یکی از دوستانش در تمام مدت اشغال نیروهای روسیه در ایرپین ماند و در زیرزمینی یک ساختمان زندگی می‌کرد.

اسکای نیوز می‌نویسد که ولاد ۱۲ ساله، تجربیات دلخراشش از جنگ را شاید تنها با دوستانی که او را درک می‌کنند، می‌تواند در میان بگذارد نه با کسانی دیگر.

سپس، ولاد با لحنی جدی در مورد پشک خانگی‌اش صحبت کرد. آنها هنگام فرار پشک‌شان را رها کرده بودند اما او به نوعی از غیبت آنها و اشغال روسیه جان سالم به در برده است. آنها اکنون روزانه به خانه مخروبه‌شان می‌روند تا هر روز به او غذا بدهند.

خانواده کاگارلیتسکی می‌گوید که وقتی پسرشان برای نخستن بار بعد از مدت زمانی پشکش را دید، لبخند زند؛ لبخندی که این خانواده او را با ارزش می‌داند.

این خانواده می‌گوید که هر کس به روش خودش با این جنگ کنار می‌آید.