• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اتحادیه اروپا: افغانستان نباید جای امن برای تروریست‌ها و تهدیدی برای امنیت جهان باقی بماند

۲۳ اسد ۱۴۰۱، ۱۲:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

اتحادیه اروپا می‌گوید که افغانستان نباید مکان امنی برای تروریست‌ها و تهدیدی برای امنیت بین‌المللی باقی بماند. این اتحادیه در بیانیه‌ای گفت که برای ثبات و صلح پایدار در افغانستان و منطقه به مردم افغانستان متعهد است. اما گفته که این امر نیازمند یک روند سیاسی همه شمول است.

در بیانیه اتحادیه اورپا آمده است که طالبان یک سال پیش تعهدهای خود با مردم افغانستان و جهان را مبنی بر حل مسالمت آمیز چند دهه جنگ را شکستند و حکومت این کشور را که بر اساس قانون اساسی تشکیل شده بود سقوط دادند.

اتحادیه اروپا می‌گوید که طالبان در این مدت نتوانسته‌اند یک نظام سیاسی فراگیر ایجاد کنند.

در بیانیه همچنین به خشونت علیه اقلیت‌های قومی و مذهبی و زنان اشاره شده و گفته که حقوق زنان و دختران به شدت نقض شده است، سازوکارهای حفاظت از زنان و دختران در برابر خشونت و ازدواج‌های اجباری نیز برچیده شده است.

در بخش از بیانیه آمده است:" اکنون نزدیک به نیمی از جمعیت افغانستان به شدت در ناامنی غذایی بسر می‌برند. در نبود یک دولت به‌رسمیت شناخته شده، اتحادیه اروپا به طور خستگی ناپذیری با جامعه جهانی همکاری می کند تا راه حل‌های اصولی، عمل گرایانه و خلاقانه‌ای برای حمایت از مردم افغانستان و کاهش بحران بزرگ بشردوستانه و اقتصادی پیدا کند."

این اتحادیه گفته است که بیش از ۳۰۰ میلیون یورو کمک‌های بشر دوستانه به مردم افغانستان انجام داده است.

همچنین در بیانیه گفته شده که اتحادیه اروپا قصد دارد با هماهنگی نزدیک با شریکان بین‌المللی به حمایت خود از مردم افغانستان ادامه دهد.

" اتحادیه اروپا حداقل حضور را در کابل دوباره برقرار کرده است که تحویل کمک ها را تضمین می‌کند، هماهنگی عملیاتی را تسهیل و سیاست‌ها و مواضع اتحادیه اروپا را نمایندگی می‌کند."

اتحادیه اورپا از طالبان خواسته است که سیاست‌های نقض کننده تعهدات حقوق بشری را کنار بگذارند و به نقض‌های حقوق بشر رسیدگی کنند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

گروه بین‌المللی بحران: گرسنگی پس از تسلط طالبان شاید بیش از بمب‌ها و گلوله‌ها مردم را بکشد

۲۳ اسد ۱۴۰۱، ۱۱:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)

اندیشکده گروه بین‌المللی بحران مستقر در بروکسل می‌گوید که "گرسنگی و سختی پس از تسلط طالبان می‌تواند بیش از همه بمب‌ها و گلوله‌های دو دهه گذشته مردم افغانستان را بکشد." بعد از به‌قدرست طالبان، سطح خشونت‌ها و جنگ در افغانستان کاهش یافته اما گرسنگی، فقر و بی‌کاری رو به افزایش است.

بر اساس امار برنامه جهانی غذانی نزدیک به ۲۰ میلیون یا نیمی از جمعیت افغانستان به مواد غذایی نیاز فوری دارند.

دیوید بیزلی، مدیر اجرایی این اداره در پایان سال گذشته افغانستان را "جهنم روی زمین" خواند.

نورا حسنین، سرپرست اداره حفاظت از کودک در افغانستان به دویچه وله گفته است که بعضی خانواده‌ها در کنار به فروش رساندن کودکان، ممکن است تن کار‌های داده باشند که قبل از این هرگز نکرده‌اند.

برای 20 سال، غرب به شدت در افغانستان از نظر نظامی، سیاسی و در پروژه های توستعه درگیر بود و سه چهارم هزینه‌های عمومی را پوشش می داد.

100%

سمیرا سید رحمان یکی از کارمند صلیب سرخ جهانی نیز به دویچه وله گفت که تقریبا چهار صد هزار نفر در بخش عمومی و دو صد هزار نفردر بخش امنیتی مشغول کار بودند اما اکثریت انها حالا بیکار اند و بیکاری و تورم بیشتر از هر وقت است.

حاکمیت طالبان به‌رسمیت شناخته نشده، به سیستم بانکی افغانستان اجازه داد و ستد ندارد، پول افغانستان نیز مسدود شده است و این همه اول گروه طالبان و در مجموع همه افغانستان را متاثر کرده است.

کنت رات، مدیر دیده‌بان حقوق بشر می نویسد که کمک بدون یک سیستم بانکی کارآمد که تحریم ها مانع از آن نمی شود، کافی نیست.

به سبب تحریم سیستم بانکی و بعضی سران طالبان کارهای پروژه‌های انکشافی نیز مسدود شده که یک منبع کار برای افغان‌ها است و این چیزی است که غرب نیز تا یک اندازه مقصر گرسنگی در افغانستان می‌شود.

کریم خرم: بدون فرار اشرف غنی خروج امریکا از افغانستان ممکن نبود

۲۳ اسد ۱۴۰۱، ۱۰:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس دفتر سابق ریاست‌جمهوری می‌گوید که بدون فرار اشرف غنی خروج امریکا از افغانستان ناممکن بود. کریم خرم در تویتی نوشت که امریکا یک سال پیش مجبور بود خارج شود، زیرا مساله اوکراین و تایوان در راه بود. به گفته او به نظر می‌رسد فرار غنی با تایید خاموشانه امریکا صورت گرفته باشد.

آقای خرم می‌گوید که با فرار غنی رژیمی که امریکا و متحدانش به آن متعهد بودند دیگر وجود نداشت.

او نوشت:" پس به نظر می‌رسد فرار آقای غنی با تایید خاموشانه و حتا با تشویق غیر مستقم آن کشور صورت گرفته باشد."

اشرف غنی در تازه ترین گفتگوی تصویری اش گفت که زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا در افغانستان از او بخاطر مسلمان بودن و افغان بودنش حمایت نکرد.

گروهی از چهره‌های فعال افغانستان در جهان اعلامیه‌ای به مناسبت "سوگ ۲۴ اسد" صادر کردند

۲۳ اسد ۱۴۰۱، ۰۹:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)

گروهی از فعالین جامعه مدنی، فعالین سیاسی، تبعیدی‌ها و پناهنده‌های افغانستان در جهان از روز ورود طالبان به کابل به عنوان "روز سیاه سقوط افغانستان" یاد کرده‌اند. این فعالان با نشر اعلامیه‌‌ای "تفاهم گنگ و ناروشن امریکا و طالبان در دوحه" را عامل جدی سقوط کابل معرفی کرده‌اند.

به گفته نویسندگان اعلامیه مجموعه‌ای از علل و عوامل اینک افغانستان را باری دیگر با بحران مشروعیت داخلی و جهانی روبرو کرده است.

در اعلامیه آمده است: "این سقوط در نهایت منتج به انزوای کشور و فروپاشی ساختارهای دیموکراتیک گردیده و زندگی شهروندان را در وضعیت کاملاً بحرانی قرار داده است."

به باور این فعالان در یک سال گذشته شهروندان افغانستان از اساسی‌ترین حقوق شهروندی چون حق مشارکت سیاسی، حق آموزش، حق کار و حق سفر محروم بوده‌اند.

آنها افزوده‌اند که "زنان و دختران بار بیشتر این محرومیت را کشیده‌اند و مانند سایر شهروندان آزادی‌های اجتماعی، فرهنگی و مدنی‌شان صریحا نقض شده است."

در این اعلامیه همچنین آمده است: "برچیدن بساط رسانه‌های آزاد و آزادی بیان، نبود فضای مدنی برای فعالیت‌های حقوق بشری، نبود عدالت و قانون، مسدود شدن نهادهای عدلی و قضایی، حذف ساختار دولت و قوای ثلاثه، تبیعض سیستماتیک و غیر قابل توجیه در برابر زنان و گروه‌های مذهبی و قومی، ارتکاب جرایم جنگی (نسل‌کشی) و کوچ‌های اجباری، تمرکز قدرت در حلقه‌های مذهبی و حتی منطقوی درون‌گروهی طالبانا، عدم مسوولیت‌پذیری در برابر شهروندان و کشتار مردم زیر نام فعال مدنی، ترویج‌کننده دموکراسی، کارمند نظام سابق و اتهاماتی چون ارتباط با داعش و جاسوسی از پیامدهای ناگوار قرارداد دوحه و قدرت‌گیری نظام طالبانی ست که از یک سال بدینسو مردم ما را به گروگان گرفته است.

نویسندگان این اعلامیه گفتند که هم اکنون فقر، سقوط اقتصادی، فرار سرمایه‌ها، مهاجرت‌های گروهی و بروز آفات طبیعی نیز از مردم ما قربانی می‌گیرد.

نویسنده رمان مشهور ملت عشق: از دیدن شجاعت و مقاومت زنان افغانستان حیرت‌زده شده‌ام

۲۳ اسد ۱۴۰۱، ۰۸:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

الیف شافاک نویسنده ترکی - بریتانیایی می‌گوید از دیدن شجاعت و مقاومت زنان افغانستان دچار حیرت شده است. نویسنده رمان مشهور ملت عشق در توییتی نوشت که طالبان روز شنبه تظاهرات مسالمت‌آمیز زنان معترض را با ارعاب و خشونت متوقف کردند، اما جهان نمی‌تواند صدای این زنان را نادیده بگیرد.

به گفته خانم شافاک شهروندان جامعه بشری نمی‌توانند مردم افغانستان را فراموش کنند.

الیف شافاک همچنین ویدیویی از تظاهرات روز شنبه زنان در شهر کابل را به اشتراک گذاشته است.

روز شنبه، ۲۲ اسد، در آستانه سالگرد تسلط طالبان بر افغانستان گروهی از زنان به خیابان ریختند و علیه طالبان اعتراض کردند. طالبان بعد از دقایقی این تظاهرات را به خشونت کشیدند و با شلیک‌های هوایی، تجمع زنان را متفرق کردند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که افراد طالبان شماری از زنان معترض و خبرنگارانی را که برای پوشش اعتراض روز شنبه زنان به محل رفته بودند نیز مورد ضرب و شتم قرار دادند.

الیف شافاک برنده نشان شوالیه، از مدال‌های فرهنگی مهم فرانسه است.

خانم شافاک در افغانستان با رمان ملت عشق (به انگلیسی ۴۰ قانون عشق) به شهرت رسید. این رمان در مورد زندگی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، شرح رابطه او با شمس و تشریح نوع نگاه و سلوک عارفانه اوست.

طالبان ۲۴ اسد را به مناسبت نخستین سالروز ورود این گروه به کابل، رخصتی عمومی اعلام کرد

۲۳ اسد ۱۴۰۱، ۰۷:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

طالبان روز دوشنبه، ۲۴ اسد را به مناسبت نخستین سالروز ورود این گروه به کابل رخصتی عمومی اعلام کرد. پارسال در چنین روزی محمداشرف غنی از کابل فرار کرد و طالبان وارد این شهر شدند. این روز با فروپاشی نهادهای دولتی، آغاز مهاجرت گسترده و بحران بشری فراگیر در داخل کشور مصادف است.

در این روز نهادهای ملی امنیتی و دفاعی افغانستان با فروپاشی روبرو شد، نظام اقتصادی افغانستان به بن‌بست برخورد و بسیاری از نهادهای ارائه‌کننده خدمات عامه به بحران رفتند.

در این تاریخ قانون اساسی افغانستان و ساختارهایی که از حقوق مدنی و سیاسی شهروندان محافظت می‌کرد، ملغی شد.

۲۴ اسد۱۴۰۰ همچنین یادآور روزی است که قواعد سختگیرانه و آپارتاید جنسیتی گسترده از سوی طالبان بر زنان افغانستان به گونه خشونت‌باری شدت گرفت.

هرچند طالبان بعد از ورود به کابل اعلام کردند که همه مخالفان سیاسی و کارمندان دولت پیشین را مورد عفو عمومی قرار داده‌اند، اما بعد از ۲۴ اسد موجی از کشتارهای انتقام‌جویانه در سرتاسر افغانستان به راه افتاد.

در نامه‌ای که وزارت کار و امور اجتماعی طالبان به باختر، خبرگزاری دولتی تحت کنترول طالبان ارسال شده است، آمده است که روز دوشنبه، ۲۴ اسد "نخستین سالروز پیروزی جهاد برحق افغان‌ها به رهبری امارت اسلامی افغانستان در برابر اشغال امریکا و متحدان آنها است، به همین اساس این روز براساس تقویم امارت اسلامی افغانستان در سرتاسر کشور رخصتی عمومی است."

100%