• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تلاش پاکستان برای خروج از فهرست خاکستری؛ طالبان می‌گوید مسعود اظهر در افغانستان نیست

۲۴ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۱۳:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

منبعی از حکومت طالبان به افغانستان اینترنشنال می‌گوید پاکستان پس از آن مساله تحویل مسعود اظهر را مطرح کرد که طالبان ۴ عضو جیش محمد را در قندهار بازداشت کردند. یک منبع دیپلوماتیک هم گفته پاکستان برای خروج از فهرست خاکستری از طالبان خواسته که مسعود اظهر را به اسلام‌آباد تحویل دهد.

یک منبع دیپلوماتیک در اسلام‌آباد گفته که هفته گذشته گروه ویژه اقدام مالی از پاکستان خواسته بود مسعود اظهر را دستگیر کند.

پاکستان از چند سال به این طرف به دلیل پول‌شویی و تامین مالی تروریسم در فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی قرار دارد. پاکستان تلاش می‌کند با تکمیل شاخص‌های ۲۷ گانه گروه ویژه اقدام مالی از فهرست خاکستری این سازمان خارج شود.

این منبع دیپلوماتیک گفته است که پس از درخواست گروه ویژه اقدام مالی، پاکستان گفته است که رهبر جیش محمد در این کشور نیست و در افغانستان مخفی شده است. به گفته این منبع، گروه ویژه اقدام مالی از پاکستان خواسته است که برای حل این موضوع باید نامه رسمی به طالبان ارسال کند.

با این حال، طالبان روایت متفاوت از مساله رهبر جیش محمد را مطرح می‌کنند. یک منبع از حکومت طالبان به افغانستان اینترنشنال می‌گوید پس از بازداشت اعضای جیش محمد در سپین بولدک قندهار، دولت پاکستان و گروه جیش محمد خواستار آزادی آنها شدند. این منبع افزود که طالبان این درخواست را رد کردند و پس از آن پاکستان موضوع مسعود اظهر را مطرح کرد.

اخیراً پاکستان از طالبان خواسته است که مسعود اظهر، رهبر جیش محمد را به این کشور تحویل دهد.

روز گذشته، سخنگوهای طالبان گفتند که رهبر گروه جیش محمد نه در افغانستان بلکه در خاک پاکستان است.

جیش محمد گروهی اسلام‌گرا و شبه‌نظامی است که به دنبال جدا کردن کشمیر از هند از راه مبارزه مسلحانه است. این گروه در ۲۰۰۰ توسط مسعود اظهر در کراچی پاکستان تشکیل شد.

پاکستان یکی از کشورهای حامی طالبان به شمار می‌رود. اما به نظر می‌رسد در هفته‌های اخیر روابط طالبان و پاکستان به دلیل درگیری‌های مرزی، مساله استفاده هواپیماهای بی‌سرنشین امریکا از خاک پاکستان و اکنون مساله رهبر جیش محمد، شکر آب شده است.

پس از کشته شدن رهبر القاعده توسط حمله هوایی امریکا در کابل، مقام‌های طالبان گفتند که هواپیماهای امریکا با استفاده از خاک پاکستان وارد حریم هوایی افغانستان شده است.

از سوی دیگر، با تسلط طالبان بر افغانستان، نگرانی‌ها در مورد حضور گروه‌های تندور و تروریستی در افغانستان افزایش یافته است.

پربازدیدترین‌ها

عضو طالبان: در پنجشیر ۱۴ نفر را کشتم
۱

عضو طالبان: در پنجشیر ۱۴ نفر را کشتم

۲

نماینده پاکستان برای افغانستان در نشست فرمت مسکو شرکت می‌کند

۳

رهبر شبه‌نظامیان بلوچ پس از هماهنگی در کابل «برای درمان سرطان پروستات به هند می‌رود»

۴

مقام طالبان پس از انتقاد از هبت‌الله از افغانستان خارج شد

۵

جمهوری اسلامی برخورد طالبان با شیعیان افغانستان را «با جدیت پیگیری می‌کند»