• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان‌های خیریه خواهان اقدام جدی جهانی برای کاهش تلفات ناشی از گرسنگی شدند

۲۹ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۲۰:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

همزمان با برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، بیش از ۲۰۰ سازمان بشردوستانه با انتشار نامه‌ای، خواستار اقدامات جدی کشورها برای پایان دادن به بحران گرسنگی در سطح جهان شدند. این سازمان‌ها می‌گویند که روزانه بیش از ۱۹ هزار انسان جان خود را در اثر گرسنگی از دست می‌دهند.

این نامه از سوی ۲۳۸ سازمان بین المللی و محلی از ۷۵ کشور، خطاب به رهبران جهان نشر شده است.

در این نامه آمده است: «۳۴۵ میلیون انسان از گرسنگی حاد رنج می‌برند که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۹ بیش از دو برابر شده است. همچنان، ۵۰ میلیون نفر در ۴۵ کشور جهان در آستانه گرسنگی مهلک قرار دارند.»

این سازمان‌ها باور دارند که بحران جهانی گرسنگی «در اثر عوامل مختلفی چون فقر، بی‌عدالتی اجتماعی، نابرابری جنسیتی، جنگ، تغییرات اقلیمی و شوک‌های اقتصادی» به وجود آمده است.

ظاهراً، اپیدمی کرونا و جنگ اوکراین با افزایش بهای غذا در جهان، به این بحران دامن زده است.

پربازدیدترین‌ها

روز جهانی پناهندگان؛ چوپان‌بچه دره‌های غزنی که در کپنهاگن پزشک بخش قلب شد
۱

روز جهانی پناهندگان؛ چوپان‌بچه دره‌های غزنی که در کپنهاگن پزشک بخش قلب شد

۲

افسر ارتش پیشین در مرکز ولسوالی شهرستان دایکندی ترور شد

۳

از جنگجوی وفادار تا فرمانده سرکش؛ «رهبر طالبان دستور سرکوب جمعه فاتح را صادر کرده است»

۴

ندیم امیری، فوتبالیست افغان‌تباری که آلمان را از شکست نجات داد کیست

۵
اختصاصی

رئیس پیشین امنیت ملی: هند در ساخت پهپاد با طالبان همکاری می‌کند

•
•
•

مطالب بیشتر

دستکم نه نفر دیگر در اثر ابتلا به بیماری‌های عفونی ناشی از سیلاب در پاکستان جان دادند

۲۹ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۱۲:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)
دستکم نه نفر دیگر در اثر ابتلا به بیماری‌های عفونی ناشی از سیلاب در پاکستان جان دادند
100%

پاکستان می‌گوید دستکم ۹ نفر روز دوشنبه بر اثر بیماری‌های عفونی و منتقل شده از سیلاب جان خود را از دست دادند. این بیماری‌ها، از جمله مالاریا، تب دنگی و اسهال ده‌ها هزار نفر را در مناطق سیل‌زده پاکستان تحت تاثیر قرار داده و تعداد تلفات ناشی از این بیماری را به ۳۱۸ نفر رسانده است.

به گفته مقام‌ها راکد بودن آب سیلاب منجر به بیماری‌هایی مانند مالاریا، تب دنگی، اسهال و مشکلات پوستی، عمدتا در ایالت سند جنوبی شده است.

این مقام‌ها گفتند سطح سیلاب‌ها شروع به کاستن کرده که ممکن است دو تا شش ماه در مناطق مختلف طول بکشد.

دولت ایالتی سند در گزارشی که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت ۹ نفر بر اثر اسهال حاد و مشکوک به مالاریا در روز دوشنبه جان خود را از دست دادند. از اول جولای تاکنون در مجموع ۳۱۸ مورد مرگ ناشی از بیماری‌ها گزارش شده است.

در این گزارش آمده است که بیش از ۷۲ هزار بیمار در روز دوشنبه در کلینیک‌های موقت یا سیار که در مناطق سیل زده راه‌اندازی شده‌اند، درمان شدند.

در این گزارش همچنین گفته شده است که بیش از ۲.۷ میلیون نفر از اول جولای در این مراکز درمان شده‌اند.

به گفته مقام‌های پاکستانی تعداد تلفات ناشی از سیل به ۱۵۵۹ نفر رسیده که شامل ۵۵۱ کودک و ۳۱۸ زن می شود.

با ادامه پیشروی نیروهای اوکراینی جدایی‌طلبان در منطقه دونباس خواستار همه‌پرسی فوری شده‌اند

۲۹ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۱۰:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)
با ادامه پیشروی نیروهای اوکراینی جدایی‌طلبان در منطقه دونباس خواستار همه‌پرسی فوری شده‌اند
100%

اوکراین می‌گوید نیروهایش به سمت مناطقی که اخیراً توسط روسیه رها شده در حرکتند تا راه را برای حمله احتمالی به نیروهای روسی در منطقه دونباس هموار ‌کنند. همزمان، جدایی‌طلبان در منطقه دونباس خواهان برگزاری همه‌پرسی فوری شده‌اند. اخیرا روس‌ها مناطق وسیعی را در خارکیف رها کرده‌اند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در یک سخنرانی تلویزیونی اواخر روز دوشنبه گفت که روس‌ها در وحشت اند و افزود که اکنون تمرکز او بر روی سرعت حرکت در مناطق آزاد شده است.

زلنسکی گفت: "سرعتی که نیروهای ما با آن در حال حرکت هستند. سرعت در بازگرداندن زندگی عادی."

رهبر اوکراین همچنین اشاره کرد که از سخنرانی ویدیویی در مجمع عمومی سازمان ملل در روز چهارشنبه استفاده خواهد کرد تا از کشورها بخواهد به ارسال تسلیحات و کمک‌ها سرعت ببخشند.

زلنسکی گفت: ما هر کاری انجام می‌دهیم تا اطمینان حاصل شود که نیازهای اوکراین در همه سطوح - دفاعی، مالی، اقتصادی، دیپلماتیک برآورده می‌شود.

لوهانسک و استان همجوار دونتسک، منطقه صنعتی شده شرقی دونباس را تشکیل می‌دهند که مسکو می‌گوید قصد دارد آن را به عنوان هدف اصلی آنچه که «عملیات نظامی ویژه» در اوکراین می‌نامد، به دست آورد.

نیروهای اوکراینی پس از بیرون راندن نیروهای روسی از شمال شرقی استان خارکیف در یک ضد حمله برق آسا در این ماه، شروع به پیشروی به سمت لوهانسک کرده‌اند.

در نشانه‌ای از نارضایتی جدایی‌طلبان متحد مسکو در دونباس در مورد موفقیت حمله اخیر اوکراین، رهبر آن خواستار برگزاری همه پرسی فوری در مورد پیوستن این منطقه به روسیه شد.

دنیس پوشیلین، رئیس دولت جدایی طلب مستقر در مسکو در دونتسک، از رهبر جدایی طلب خود در لوهانسک خواست تا تلاش‌ها را برای آماده سازی همه پرسی برای پیوستن به روسیه ترکیب کند.

یک گروه مدافع حقوق بشر: در جریان اعتراضات به مرگ مهسا امینی در ایران پنج نفر کشته شدند

۲۹ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۹:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)
یک گروه مدافع حقوق بشر: در جریان اعتراضات به مرگ مهسا امینی در ایران پنج نفر کشته شدند
100%

یک گروه حقوق بشری کُرد در ایران می‌گوید روز دوشنبه در اثر تیراندازی نیروهای امنیتی به‌سوی معترضان به مرگ مهسا امینی، دستکم پنج نفر در استان کردستان ایران کشته شده‌اند. مرگ مهسا امینی در هنگام بازداشت توسط گشت ارشاد، اعتراضات گسترده‌ای را در برخی شهرهای ایران برانگیخته است.

مهسا امینی، ۲۲ ساله اهل استان کردستان ایران، هفته گذشته پس از دستگیری توسط پلیس مذهبی ایران در تهران به کما رفت و جان خود را از دست داد.

سازمان حقوق بشری هنگاو در توییتر خبر داده است که دو تن از معترضان در تیراندازی نیروهای امنیتی در شهر کردنشین سقز، زادگاه مهسا کشته شدند.

بر اساس این گزارش، دو تن دیگر در شهر دیواندره با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی کشته شدند و نفر پنجم نیز در دهگلان در منطقه کردستان کشته شد.

این آمار هنوز از سوی منابع مستقل تایید نشده است

خبرگزاری رسمی ایرنا اعلام کرد که اعتراضات «محدود» در تعدادی از شهرهای هفت استان ایران برگزار شد که توسط پولیس متفرق شد.

ادامه واکنش‌ها به "قتل" مهسا امینی؛ از داریوش و ابی تا آنتونی بلینکن

۲۹ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۷:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)
ادامه واکنش‌ها به "قتل" مهسا امینی؛ از داریوش و ابی تا آنتونی بلینکن
100%

همزمان با ادامه اعتراض‌های سراسری در ایران، "قتل مهسا امینی به دست پولیس مذهبی جمهوری اسلامی" واکنش جهانی را برانگیخته است. وزیر امور خارجه امریکا از دولت ایران خواست از آزار و اذیت سیستماتیک زنان دست بردارد و به معترضان اجازه دهد تا تظاهرات مسالمت‌آمیز خود را برگزار کنند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، نیز گفت حکومت ایران باید به صدای معترضان "گوش دهد نه اینکه به آنها شلیک کند" و افزود: "زنان ایرانی نباید به خاطر نحوه لباس پوشیدن‌شان دستگیر شوند، چه رسد به ضرب‌وجرح وحشیانه."

اظهارات مقام‌های امریکایی در حالی منتشر شد که ابراهیم رئیسی به عنوان نماینده جمهوری‌ اسلامی ایران با هیاتی همراه به نیویورک رفته تا در هفتادوهفتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کند.

این در حالی است که ایرانیان مقیم امریکا قرار است در اعتراض به ورود او و حمایت از ‌تجمعات سراسری در مقابل این سازمان دیدار کنند، از جمله ابراهیم حامدی معروف به "ابی"، خواننده مشهور ایرانی، که در اینستاگرام خود گفت روز چهارشنبه به آنجا خواهد رفت تا همبستگی خود را با ایرانیان ابراز کند.

داریوش اقبالی، خواننده پاپ نیز در کنسرت خود همبستگی را تنها راه مقابله با حکومت عنوان کرد و گفت اگر همه ایرانیان هم‌زمان به پا نخیزند، رژیم سرکوب‌های خود ادامه خواهد داد.

حمایت زنان معترض افغانستان از اعتراضات مردمی ایران: حکومت مردان به پایان خواهد رسید

۲۹ سنبلهٔ ۱۴۰۱، ۰۵:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)
حمایت زنان معترض افغانستان از اعتراضات مردمی ایران: حکومت مردان به پایان خواهد رسید
100%

گروهی از زنان معترض افغانستان با حمایت از اعتراضات مردم ایران می‌گویند که به زودی "حکومت برادرها، پدرها و شوهرها به پایان خواهد رسید." این زنان می‌گویند ما رنجی را بر دوش کشیده‌ایم که جدا از رنج سپیده رشنو که اعتراف اجباری‌اش نشر شد و مهسا امینی "که زیر شکنجه کشته شد" نیست.

به تازگی اعلامیه‌ای در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده که نام شماری از زنان معترض افغانستان زیر آن دیده می‌شود.

در بخشی از این بیانیه آمده است ما رنج خود را، جدا از رنج هزاران زن دیگر ایرانی که همواره علیه یکی از سردمداران حکومت‌های اسلامی به مبارزه برخاسته‌اند و به شدیدترین وجوه ممکن سرکوب شده‌اند و جدا از رنج حاکم بر همه زنان از سوی حکومت‌ها و به خصوص حکومت‌های اسلامی نمی‌دانیم.

این زنان گفته‌اند ما با شعار "مرگ بر طالبان چه کابل چه تهران" همبستگی و همرزمی خود را با زنان ایران‌زمین اعلام می‌داریم و می‌دانیم که این همبستگی روزی دشمنان ما را که برادرانه در کنار هم ایستاده‌اند و همدیگر را حمایت می‌کنند، به زانو در خواهد آورد.